dunja RR
|
Ne, ovaj lek mi je uveo pre par dana kada sam bila na pregledu (u prethodnih mesec dana sam pila jedan drugi lek, jedan drugi doktor mi dao, jači je lek, pila sma ga tek ponekad, kada skoči pritisak, apre toga nisam imala terapiju), posle 2 dana je bio i mm kod istog dr (ovog drugog što sam bila kod njega prošle nedelje), i njemu nije dao terapiju iako je imao isti pritisak kao i ja. On je prosto procenio na osnovu cele situacije, da mi treba lek. Inače, vrhunski kardiolog je u pitanju. Ja imam dokazan sindrom belog mantila, i pritisak mi skače kada sam kod doktora (desi mi se da kući izmerim 117 sa 75, siđem kod komšinice sprat ispod, koja je med.sestra, ona mi nakon 2 minuta meri 160 sa 100, onda i ja kod nje izmerim sa mojim aparatom 150 sa 100, a 2 minuta pre toga sam kući merila 117 sa 75 sa istim aparatom). Kod doktora mi je uvek 160 sa 100, u sekundi skače od straha od merenja (taj strah mi je ostao od orvog porođaja, kada su me hospitalizovali na kraju zbog pritiska, i porodili malo ranije). Kod ovog doktora je bio nešto niži, ali opet je skakao čim krene da meri, i pored toga što zna da je od straha, dao je lek. Možda je mogao da sačeka da prođe holter, oa da onda proceni da li mi uopšte treba lek, ali rekao je ne, mora odmah lek. Meni se desi da i kada sama sebi merim, prepadnem se, i tačno oset______im, i tada bude veći, sačekam par minuta da se smirim, izmerim, i bude ok. Imam te velike skokove, ali niko ne zna da li se oni dešavaju samo zbog straha od merenja, ili i pri drugim situacijama, zato su rekli holter. Ja sam i kod holtera osećala strah pri merenju, jer sam znala okvirno kada meri (na pola sata danju, noću na sat), pa ne znam da i će i holter dati tačne rezultate. Doktor je rekao da se nalazim u začaranom krugu, i da to nije dobro.
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.4.2022 9:44:39 >