kumara
|
Iz Cekamo dve crtice April 09: IZVORNA PORUKA: nadja n Imam jedno pitanje za Vas ... Posto sam imala spontani sa prvom trudnocom,nije mi radjena kiretaza ali mi je ginekolog preporucio da sacekamo 6 meseci!I tako ja na pauzi vec jako dugo!!!! Juce smo odlucili da ipak pocnemo ovog meseca mada bi trebalo tek od sledeceg.... Nemam puno iskustvasa ovim,pa Vas molim da mi kazete jel bas neophodno cekati svih sest? ako ne,drage moje ja sam od ovog meseca ponovo TRUDILICA I OCEKUJEM 23.04. IZVORNA PORUKA: Ana80 Nadja, ja sam pre mesec dana imala spontani, nije bilo кiretaže, ali je dr rekla da ne moramo praviti pauzu i da nije problem ni ako odmah zatrudnim. Napravili smo pauzu dok sam popila antibiotike i završila sa vaginaletama i 12 dana posle spontanog smo počeli ponovo da mutimo. IZVORNA PORUKA: nadja n Samo mi je rekao da je toliko potrebno da se materica regenerise... A mi smo totalne neznalice jer nam je to bio prvi pokusaj i prva trudnoca IZVORNA PORUKA: Ana80 Ne znam draga, to me još neko pitao.. Dobila sam 14 dana posle spontanog, obično svima bude posle mesec dana. Mutili smo najviše tada kada mi je bila ovulacija, a to je bilo prošlog ponedeljka. Ali sam opet imala neko blago krvarenje od utorka pa do subote ujutru. Sad se pitam da li sam uopšte imala ovulaciju (mada sam sigurna da sam je osetila), možda se još uvek organizam nije stabilizovao... Nemam pojma.. Ja bih volela da sam , ali videćemo... IZVORNA PORUKA: Ana80 Nam je to bila prva trudnoća posle godinu i po dana pokušavanja, tako da sam ja to baš teško podnela.. Ali nadam se da će biti bolje sledeći put, da će sve biti u redu. Ja sam stalno imala krvarenje i valjda je to tako moralo biti. IZVORNA PORUKA: Mery Nadja n ja mislim da ta pauza zavisi od nedelje kada je bio spontani, nije isto ako se to desi bas na samom pocetku i ako je to u 9. ili 10. nedelji. Moja drugarica je imala spontani oko 10. nedelje i isla je kod vise doktora, neki su joj rekli da pauzira 3 mjeseca a neki 6 mjeseci, a svi oni su bili upuceni u trudnocu (ona je pauzirala 5 mjeseci i onda krenula u akciju i treabalo joj je 3 mjeseca da ponovo zatrudni). Tako da ja da sam na tvom mjestu krenula bi u mucenje. IZVORNA PORUKA: nadja n Joj draga,neznam sta da ti kazem,veoma je moguce da si u medjuvremenu zatrudnela!Jer posle spontanog si dobila veoma brzo a meni je logicno da si dobila otprilike na datum kad bi dobila da nije bilo trudnoce.Ako niste pravili pauzu a bili su plodni dani..... A tome ide u prilog to blago krvarenje a posebno osetljivost nosnih kapilara! sad cu ti ispricati moje iskustvo da vidis da je sve moguce. Kad mi je kasnilo nekih 5 dana uradim test i ono pozitivan,niko srecniji od nas dvoje,vec smo i imena smislili.Kao cekacu 10 dana pa da idem na ultrazvuk da mi potvrdi trudnocu kad dan pre nego sto cu otici krene krvarenje!Kad materica prazna a beta pozitivna,pa se pocela smanjivati.Kaze spontani i da nema potrebe za kiretazom ali da cemo pratiti...I tako posle par dana krene mucnina,meni sve to cudno,uradim ponovo test on opet pozitivan!!!! Strasno,bukvalno sam trcala kod lekara... Ispostavilo se da su bili blizanci,ovo drugo se nije videlo zbog male trudnoce i krvi! Nazalost,nije nam se dalo ni sa njim,jer je otislo za par dana.... IZVORNA PORUKA: nadja n Kad se spontani desi u maloj trudnoci,obicno se dobije ciklus kao sto bi bio da nije bilo trudnoce...I moja mama je sa mnom imala normalnu menstruaciju pa sam ja bila veliko iznenadjenje!!!! Strpi se jos samo malo,pa cemo videti sta se desava u tvojoj tibici pa nadam se da cemo se i radovati... Ja sam posle spontanog radila analize i ispostavilo se da imamo hlamidiju i ureoplazmu i da je najverovatnije to izazvalo spontani. srecom resilo smo bakterije jednom terapijom,pa sam sad malo mirnija ali se ipak bojim nove trudnoce!!!! Tvoj 15.04 je jako blizu,jos samo malo... Evo za srecu!!!! IZVORNA PORUKA: Ana80 I ja se pomalo plašim ali je želja ipak jača! Dobro je da ste otkrili uzrok i da ste to izlečili, sad možeš opušteno da mutiš Ako već nisi, predlažem ti da uradiš krvnu grupu i rh faktor, ja sam posle spontanog saznala da sam rh negativna I samo opušteno, i eto nama naših bebaća!! IZVORNA PORUKA: nadja n To sam radila i naravno da sam Rh negativna!!!! Nece me cak ni to....Niceg ne mogu biti postedjena izgleda... U pravu si draga,zelja je ipak jaca! Jedva cekam ponovo da osetim onu nadu da se to desilo bas ovaj mesec IZVORNA PORUKA: Sneža Joj,Nađa,strašno iskustvo,čak se zapita čovek,pa gde je tu neka pravda i ravnoteža u svetu,žene koje ne žele decu ostaju trudne dok si rekao keks,i istu isteraju do kraja bez problema,a mi koje želimo i želimo,nema šta nam se ne izdešava,i onda si naravno i kad se i desi trudnoća non stop u grču,da se opet nešto ne iskomlikuje,pa nemožeš ni da se opustiš ni uživaš kada bi najviše trebalo.
|