Tiziana -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/20 [chat] (16.12.2020 21:13:17)
|
IZVORNA PORUKA: lesli Tiziana, meni je ovo vec poznata prica, ali sam se nadala da nece tako biti i ovaj put. Valjda sto je ovog puta trudnoca krenula bez nekog (ozbiljnijeg) krvarenja, a prosli put je haos krenuo vec u 5. nedelji. I prosli put su registrovane kontrakcije u nekoj 14. nedelji. Sada znam da ih raspoznam i sama. I manje mi je sve ovo strasno nego pre 2.5 godine. Valjda ono “been there, done that”. Znam sta ih pogorsava i trudim se da izbegavam... to je to sto je do mene. Magnezijum je meni bar bio slaba vajda. Pila sam onaj magnezijum citrat, solgarov. Ono sto je napravilo pravu razliku je kada su mi uveli Nifelat u 27. nedelji, 2 ili 3 puta na dan (zaboravih sad). I sa njim sam imala dosta kontrakcija(mnogo vise od onoga sto su oni smatrali normalnim tj. 10-15 dnevno), ali ih je bilo (uglavnom) oset___no manje nego pre njega. Depo povecali na 2. dan, utrogestan 4x, tih prvih par nedelja kada su konstatovali da se grlic skratio i razmeksao. Posle su malo smanjili depo (prvo na 3. pa na 5. dan) i utrogestan na 3, pa pred kraj na 2. Iskljucili terapiju na 36 + neki dan. Porodih se posle jedno 5 dana... Za sada je terapija manje agresivna. Manje progesterona. Depo i 1 doza progesterona vaginalno. I dali su mi aleract. Koji je na bazi magnezijuma (i ne znam sta jos ima u sebi). Danas sam bila, moja dr je i dalje na bolovanju. Ova sto me gledala kaze da je grlic super za sada (4.5cm i zatvoren, doduse merila ga preko stomaka).Sledeca kontrola ponovo za 3 nedelje, po potrebi i ranije. Ma jeste magnezijum slaba vajda. Verovatno ima neki mali efekat.. Ja sam u prvoj trudnoci pila Partusisten. Nerado mi ga je dr dao, ali nije bilo druge terapije. U drugoj, samo manje od 2god kasnije, taj lek je ukinut.. Ali sam se u prvoj porodila u 37,1 dva dana posto mi je ukinut lek. U drugoj sam dobacila do 38,4,bez lekova.. Jedina dobra stvar tih kontrakcuja je sto sam se oba puta ekspresno porodila. A prvi put je cak beba izasla guzom..
|
|
|
|