dunja RR
|
Ja imam pitanje, stvarno pojma nemam, pa zato pitam: Kako se tako lako zaraze ljudi posle vakcine, konkretno puno ljudi znam , pre svega komšije iz zgrade koji su svi mahom zarazili nakon 3. doze (neki odmah nakon, neki posle nekog vremena od 3. doze kada bi već trebalo da su antitela na nekom ok nivou). A nisam čula da se neko zarazio odmah nakon preležane korone. Znam da su neki ljudi dobli ponovo, mada ja lično ih ne znam puno, zapravo sve znam iz rekla kazala, lično ne. A posebno niam čula da je neko u kratkom vremenskom periodu od preležane korone opet dobio koronu. Ne pričam o tome kako prođu oni koji dobiju koronu posle 3. doze vakcine, već me zanima, razlika u kvalitetu imuniteta, u smislu, da li možeš da se zaraziš ili ne. Evo konkretno, znači: Prvi slučaj -neko se vakcinidao, npr. 3. dozom, malo nakon toga (lupam, nakon 20-30 dana)dođe u kontakt sa zaraženim, postoji mogućnost da se zarazi, i tih primera dosta znam, zarazili su se, uglavno preko dece iz vrtića. Drugi slučaj, neko je preležao koronu, malo nakon toga (opet kao gore, nakon 20-30 dana)dođe u kontakt sa zaraženim, nisam čula da se iko zarazio - da li uopšte može da se zarazi u ovom slučaju, kako sam navela? Ili ti, svi pričaju ovako: Kada preležiš koronu, pa odmah nakon toga - sada si miran, super, možeš da putuješ, radiš svašta, baš te briga... Kada se vakcinišeš, pa odmah nakon toga - pazi se, i dalje možeš da se zaraziš, i da preneseš koronu.
< Poruku je uredio dunja RR -- 15.10.2021 20:34:20 >