dunja RR
|
Da ja upišem i moju mamu, koja je inače nepokretna osoba, leži u bolnici u Batajnici. Bilo joj je loše neko vreme, oko Vaskrsa, ali žalila se na dijareju, mučninu, to ona ima često, jer je nepokretna. Da bi odjednom dobila T, nije se nakašljala nijednom, nos ije zapušen. Pošaljem joj ja tada privatnog laboranta kući, izvade krv, CRP 165, ja odmah odnela kod njene dr nalaze. U međuvremenu čekam IGm koji je laboratorija zaboravila da urade, ali su pronašli mamim uzorak krvi pa uradili naknadno, negativan. Zakažem joj ujutru rendgen u Bel medicu, i UZ abdomena, i naručim privatnu hitnu pomoć da je vode. U Bel medicu kažu hitno u bolnicu, teška obostrana upala pluća, dali joj infuziju i na kiseonik stavili. Na infektivnoj je čekala 5 sati, tek uveče u 8.30 su je odveli u Batajnicu. Na infektivnoj kažu da je strahota, niko pacijente ne gleda, sede po hodnicima i satima čekaju. Ja sam mislila da neće ni dan preživeti, jer je bila gotovo bez vazduha. U Batajnici je 3. dan sada, na kiseoniku, danas su joj smanjili kiseonik sa 7 na 5, jer se saturav+cija popravila. Čujemo se redovno, iako znam da bi ona pričala non stop jer joj falimo, ali ne dam joj da se umara, pa je prekidam. Čekamo naredni rendgen koji ć pokazati da li je prošao pik bolestiili tek ulazi u njega (to ne bi bilo dobro jer već ima tešku upalu). Testirali su je na infektivnoj, i nismo saznali da li je pozitivna tada, pa su je opet testirali 8.5. u Batajnici i tek juče su mi rekli da je pozitivna. Kako se zarazla ne znamo, jedino je tata mogao doneti iz prodavnice, ni sa kim nisu u kontaktu. Ona mi stalno govori da je u Batajnici sve divno, čisto, i organizovano, doktori, braća, sestre svi ekstremno ljubazni, za razliku od infektivne klinike. S obzirom da sam ovo prošla sa svekrvom koja je bila u xy puta boljoj formi od moje mame, ne smem da se nadam, iako želim. I tačnos sam počela da se opuštam, od kako su joj danas smanjili dozu kiseonika, plašim se da mi se posle ne obije o glavu. Prvih dana oka nisam sklopila, samo sam plakala. Ona i tata stalno ponavljaju da smo je spasili mm, ja, i Bel medic. Mi za sada nemamo simptome, nadam se da tako i ostane. Možda nekim čudom ipak antitela duže čuvaju, iako smo imali koronu još pre 8 meseci. Moja zaova ima 70 antitela, posle 9 meseci od korone, a u januaru imala 69 jako sporo joj padaju, još je zaštićena. A kada je imala koronu nije imala ni upalu pluća, niti gubila čulo mirisa i ukusa, bila je lak slučaj.
< Poruku je uredio dunja RR -- 11.5.2021 13:55:59 >