Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 18:06:27
|
|
|
|
Tiziana
|
Mozda i nece stavljati. Mom sinu nisu. Pisala sam vise puta, nas dete nije culo kad ga zovemo, ni sa ledja, ni sa strane, vec samo kad nas gleda i vidi nam usta. Tako smo i provalili da ne cuje. Onda smo sve povezali i to sto spava sa otvorenim ustima i da prica kroz nos, itd.. Kad smo otisli kod Zutica docekala nas je raaaavna crta na timpanometriji plus oteceno zdrelo od alergije. Kako smo izvadili treci krajnik, dete odjednom cuje i kad mu pricas iz druge sobe. Ali on je i pored svega toga rano progovorio.Sa 2 god je pricao svasta i prilucno cisto. A ni sad ne zaklapa! 🤣
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 18:12:20
|
|
|
|
smeško
|
Ma, znam. Ali sekret koji se ne povlaci se cevcicama resava. Tome one i sluze. Kad nema sekreta one primenu i nemaju. Ja sam malo ostrascena ovom koronom, nista osim toga im vise nije hitno i bitno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:03:55
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Kaze dr nema strano telo u usima nije nista maligno on nije hitan 🤬 danas zvala privatne ordinacije ma sta god mi na guglu izaslo kao ORL. Niko ne radi. Sad zvala preko veze da nesto zakazem. Tiziana i sad mi je dr rekla da nas cuje ali kao da mu je glava uronjena u vodu. Tako. Ja vam se kunem on mene iz druge sobe cuje. Ali moj prosvetarski glas retko ko moze da nadmasi. 😬 a obaska sto je covek ocito inteligentan. On mene SVE razume. Sve. A danas crta ravna. Nalaz jos gori nego prosli put. A stabljam mu neke Rudiceve kapi i izvlacim slince usisivacem. A nije bas da ima puno slina. Pri tom kaze ova dr kod nnega je moguce i alergijski da je sve to. A vrlo je moguce. No to sad ...kad dodjwmo do toga...ne znam sta bih rekla rastuzila sam se i razbesnela iskreno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:08:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ljiso, pogledaj neke privatne klinike u Bg.
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:16:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Ljiso, pogledaj neke privatne klinike u Bg. Za Bg mi poslala vec von. A nasla i ja. To mi je nekako "krajnja opcija" . Pri tom su razlike u Bg neverovatne od 78 000 do 50 000. Je operacija
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:18:24
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bas je mnogo. Bas mi je zao sto se kidas.
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:20:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Procice Sanjice. Bitno da je resivo. Samo da resimo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:39:59
|
|
|
|
flamingos
|
Ljisho,pročitah.Biće sve ok.Rešićete taj problem.Muke,samo da brine čovek.Pari,kako ste vi?Ana,Maraj? Šta radite,mame?Dete se tušira,pa ranije u krevet.Sutra pre podne u školu.❤
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:42:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Ljiso, a jel se on vama odaziva kad ga pozovetee, jel reaguje? Kad prica, jel prica kroz nos? Tizi on NE prica. Progovaranje prakticno ne postoji jer ne cuje dobro
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:46:03
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Hvala dvima! Obavismo u krugu poroduce, i bas mi prijalo. Ljisho, nadam se da cete uskoro resiti sve, da ne brinete vise. Maraj, nadam se da je samo grlo...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:50:09
|
|
|
|
pari
|
Ljišo,samo da rešite to! Meni je T dobro, danas je spavala 3h oko podne i sad je skroz ok. Sutra vrtić.A ja sam nešto kilava baš. Nadut stomak, žiga me skroz dole levo.Ja sam jako loša sa ovim čekanjem, jako me nervira što se nerviram toliko a ne mogu ništa ni da promenim ni da utičem...grrr...Sutra ću kod ginekologa jer sam trebala još pre par meseci pa nisam...imam neki polip koji treba da vidi...Maraj,kako ste? Druge mame?Hvala što pitate za mene!
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:50:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro vece zvanicno. Moju T je zvala uciteljica. Ona ide online. Sad je poslala domaci. Mi smo danas jedan drugog pokrivali. Ovo je haos. Sad sam umesila krofne. I vezbam glagole🙄 Inace, opet mi je danas rekla nastavnica violoncela da je odusevljena Teodorom. Kaže tako sa lakocom svira. Ne znam sta joj je ove godine🤣 T u cetvrtak dobija note za danas nam je divan dan. Sofi je rođendan. To ce biti iznenađenje.
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 19:51:05
|
|
|
|
smeško
|
Stvarno je puno, Ljisho. Razumem koliko brines i zao mi je sto se nerviras. Ivanka, tako je i prisnije. Je l'' se mama ispricala? 😂
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 20:30:54
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Mama ne zaklapa 😊 I jos se pita sto mi gledamo u trpezariji 😀A ona ima komentar na sve 🤣 Mnogo mi je drago sto je tu, teska su ovo vremena da bi ona bila sama.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 22:09:42
|
|
|
|
Tiziana
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: Tiziana Ljiso, a jel se on vama odaziva kad ga pozovetee, jel reaguje? Kad prica, jel prica kroz nos? Tizi on NE prica. Progovaranje prakticno ne postoji jer ne cuje dobro Jasno, shvatila sam da ne prica. Hocu reci da smo prosli kroz slicno, samo sto nase dete vidljivo nas nije cuo i nemamo ideju kako smo mu zvucali, resili smo vadjenjem krajnika, bez cevcica, ali su pokusavali dobrih 9m da resavaju raznim inhalacijama sa ovim, onim, kapima, lekovima itd, ni makac.. kad su izvadili krajnik samo kao da su sve otcepili! Sluh mu ni malo nije ostecen tako da probaj da se ne sekiras toliko. Na kraju krajeva znam decaka, od nasih dobrih prijatelja, koji do 3g NISTA nije pricao i onda je samo odjednom propricao. Sad ima 5 godina i lepo, cisto prica, bolje od vecine vrsnjaka..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 22:18:17
|
|
|
|
smeško
|
Tizi, sjajno sto ste sve resili. Ivanka, naravno. Cuvajte se.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 22:28:16
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Mama ne zaklapa 😊 I jos se pita sto mi gledamo u trpezariji 😀A ona ima komentar na sve 🤣 Mnogo mi je drago sto je tu, teska su ovo vremena da bi ona bila sama. Све маме имају коментаре на све. Све сам спремила за сутра. И деци гардеробу. Иду у исто време у школу. Т иде да ради диктат из енглеског. Само да их покупим и водим их код мм, па их он води у школу. Комбинација нам је Нема нам друге. Сутра је питање да ли ћу одслушати нешто од предавања.
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 22:29:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
E to mene nervira. Danas dr kaze mama on ce morati sve. I cevcice i krajnik i da mu uradimo beru kad bude vec uspavan. Znaci morace. A kad???? Ona ni nema nadu da ce te kapi da poprave stvar nego eto nesto da mi dani da ostavim u apoteci vise od 2000 din. Kao bolje cu se osecati. Ma...idem da radim imam 2 nova zadatka na trello tabli. Treba se zaraditi novaca a sutra prepodne imam 3 casa dok je P u vrticu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 23:14:06
|
|
|
|
smeško
|
Znam, Ljisho, zato sam se i iznervirala. Zato sto ovako nema operacije ni u najavi, a detetu je potrebna. Jasno mi je da mu treba vadjenje treceg krajnika. Cak i da je sekret alergijskog porekla, oni nece rizikovati da rade cevcice naknadno, to su dve opste anestezije. Kad ima sekreta, cevcice su kod nas default. Ne znam sta da ti napisem. Razumem te.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 23:16:04
|
|
|
|
dunja RR
|
Ljišo, retko ulazim ovde, sada čitam :( A pisali smo pre mesec valjda, sećaš se da ti tada rekoh da prvo proveriš sluh, jer si rekla da priča kroz nos. Nama su onomad kada je S imao godinu ipo, rekli da je to prvi korak, i da decca zbog krajnika, ili sl, nekada ne čuju dobro sve frekvencije. Mada sam ja 99 % bial sigurna da on čuje, ali smo to prvo uradili. Ali on je imao drugačije simptome, ne znam šta je tada S kočilo sa komunikacijom, bitno da je prevazišao..da se ne vraćam.. Ovo dole si pitala samo u NS, ili i u Bg ne rade? IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Kaze dr nema strano telo u usima nije nista maligno on nije hitan 🤬 danas zvala privatne ordinacije ma sta god mi na guglu izaslo kao ORL. Niko ne radi. Sad zvala preko veze da nesto zakazem.
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 23:23:02
|
|
|
|
smeško
|
Dunja, kako ste? Je l'' tm pala T?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 23:38:36
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dunja za NS sam pisala da nema privatno. Smesko znaci kontrola 25.1. 2021. Covece kontrola. Znaci ako mi TAD ZAKAZU to ce biti maj mesec. A to mi je kasno. Jako kasno
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 16.11.2020 23:40:20
|
|
|
|
dunja RR
|
Smeškić, krenuo je sa AB, imamo oboje puno ešerihije, otrovali smo se izgleda sa nekim mesom prošle nedelje, crkao nam frižoider a crkavao postepeno, nismo skontali. Ja sam znala da je nešto gadno, čim se njemu danima vraćala T uveče, a oboje nas dole kidalo. Počeo je on sa AB, i stala mu je krv posle prvog AB, videću da i meni sutra dr da nešto, jer mi treba recept, AB ne daju nigde bez, imam spisak koji dolazi u obzir zbog oset__ljivosti ešerihije. Moja dr sa kojom sarađujem kaže da mora AB obavzno. A ja sam imala neko krvarenje prošle nedelje usred ciklusa, možda je zbog ešerihije, to joj je simptom, ali mi napamet nije palo, mislia sam da su godine, posledica korone, svašta nešto,,aali sa ešerihijom nisma do sada imala posla. Danas mi dr reče da je njena ćerka svaki put kada ima ešerihiju krvarila usred ciklusa .. Videću sada 7 dana da je stredim sa AB, pa da odradim urinokulturu ponovo 2 dana posle AB, i onda kod ginekologa na kontrolu, svakako mi sada pada godišnji pregled. Kako ste mi vi?
< Poruku je uredio dunja RR -- 16.11.2020 23:44:07 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 17.11.2020 0:03:40
|
|
|
|
smeško
|
Dunja, sjajno je sto ste brzo radili uk. Eserihija je toliko dosadna. I bolna. Smanjite slatko, to znas. Malo vise tecnosti, caja za decu i trudnice, meni su rekli uvin ne dok dojim. I moze troskot. To smeju i bebe, pa mozemo i mi. Malo vam je i korona oslabila imunitet. Brzo se oporavite! Mi isto guramo, dan po dan. Dobro se drzimo! 💖 Ljisho, razumem. Kod treceg krajnika se ne ceka toliko, bar su nama tako pricali sa N. Tim sirupom te samo otkacila, to su retko uspesne metode. Da poludis.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/20 17.11.2020 1:34:39
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Ljisho,do sad sam vracala da citam sve. Znaci P jos nije krenuo da prica? Vezbe sa logopedom nisu pomogle? Potrebma je operacija treceg krajnika i cevcice ili? Ja se izvinjavam ali ja nemam pojma sta je to sto pises da treba da se odradi Beru?!Mene ovo sve sa koronom toliko iritira da je to strasno. Ne znam za taj sprej. Mi smo koristili fluimucil kad su usi bile pune sekreta.Sutra cu ti slikati nase papire pre operacije krajnika.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?