Queen Lady -> RE: Razgovori mama 10/20 (29.10.2020 10:19:32)
|
Evo i ja da se javim ovde. Ljiso bravo za momcica. I nadam se da cete uspeti sto pre da resite problem sa krajnicima i sekretom u usima. Vazno da ste nasli problem. A lekari ko lekari, premija je ubosti lekara koji ce stvarno da radi sa detetom i da slusa sta mu se prica. Mi smo muku mucili sa S od godinu do godinu i po dana sa bronhitisima i alergijama, dok na kraju nismo na svoju ruku otisli u Tirsovu. Peri kako je tebi posle ab, jel ti bolje ? Ana, koju kucuc ste uzeli? I srecna slava sa zakasnjenjem. I Sanjici takodje. :) R je u ponedeljak krenuo u vrtic. Po preporuci njegovih vaspitacica, nismo isli na adaptaciju, odmah je ostao ceo dan. Ujutru place (ok-to sam i ocekivala), ali on vec od kuce pocinje da negoduje, cim krenemo da se oblacimo i pomenemo da idemo u vrtic, on place i prica necu idem, necu idem. Place sve vreme i u kolima. Ne histerise, ali opet neoduje sve vreme. Sa S mi nije ovoliko tesko padalo kada je krenuo u vrtic. U pon nije hteo da ruca i da uzina, ali je solidno spavao. U utorak je slabo spavao, a juce se budio par puta. Kada dodjem po njega, on je veseo, nije uplakan, ali imam osecaj da ima faze u toku dana, kao da je malo tuzan. Nadam se da ce uskoro biti bolje. Inace, jos uvek koristimo lazu (kada se uspavljuje), cekamo da izrastu petice, jer je gura sa strane i cese zube, pa da je sklonimo za stalno. Nisam htela da mu je ukidam bas pred ponovni polazak u vrtic, i juce mi kaze vaspitacica da je ujutru bas dosta bio placljiv i kao nije joj jasno zasto toliko place. Ja joj kazem, pa nije isao 6 meseci u vrtic, verovatno je zbog toga. I pita me za lazu, kad planirate da mu je ukinete? Ja joj kazem, jos malo, nismo hteli sada zbog vrtica, a i zbog zuba (za svako nicanje zuba, sluzila mu je kao cesalica). A ona ce meni, ja i dan danas pamtim za mladjeg sina kolike smo muke imali, a i pricamo vam ovo zbog toga sto bi tako trebalo (po fazonu tako pise u knjigama, ne bi trebalo da je koristi sa dve godine). Mozda ce neka i od vas da me osudjuje, ali nama je ona spas sto se tice nicanja zuba. I stariji je koristio do dve godine, progovorio sa god dana. Sa te strane nismo imali problema. Evo i za R kazu u vrticu da ga sve razumeju i da sve prica, on kuci pesmice peva. Ostale su jos petice da mu izrastu i da sklonimo dudu ludu iako ce biti tesko. Njegova vaspitacica nam je samo napomenula, da nece da mu oni sklanjaju lazu joe neki dan, jer dugo nije isao, samo je napomenula dok se malo privikne da je ostavljamo u rancu. Cele nedelje sam nervozna, kao da ovo vec nisam prosla. ALi mi je mnogo teze nego sa S, ne znam zasto i nadam se da ce sledece nedelje biti bolje. Izvinite na duzem postu.
|
|
|
|