Tiziana -> RE: Razgovori mama 10/20 (20.10.2020 21:08:12)
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Ljiso, meni S cesto kaže da joj je dosadno. A T se npr zavuce se u biblioteku i iznova cita knjige. 🤣 Danas je imala pismeni. Tacno znam da je lep sastav napisala, jer samo cita. Rekla joj je uciteljica da pise romanticno. Odoh da citam o Spinozi. 🙄 Ja moram da vam priznam da moje musko dete nista ne cita, osim obavezne lektire, a i to uz prisilu, ali zato napise takav sastav da se nekad zapitamo jel moguce da dete od 11 godina tako pise. Tako zrelo opisuje svoja osecanja, izvlacianalogije, sve nekako na svom mestu.. Inace nekad da bi izbegao pisanje saatava, jer ga naravno mrzi da puno pise, napise pesmu. i to ozbiljnu pesmu.. ne zezam vas. juce nam je citao dnevnik citanja u kome na kraju treba da napise svoj zakljucak na temu knjige. u dve recenice je sve rekao.. upotrebio je izraze- da izadjemo iz okvira i teret koji svi nosimo na ledjima, vrlo u kontekstu i vrlo zrelo da ga je muz pitao da nije slucajno prepisao.. Ne znamo zaista odakle mu fond reci, inspiracija i sl.. on je dete matematicar, srpski kao takav ga ne zanima previse, ali eto... izvlaci to od nekud..
|
|
|
|