RE: Jela iz Vojvodine (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Ana RR -> RE: Jela iz Vojvodine (24.11.2020 15:53:46)

Branki, kako si pravila? Mi ih volimo. Ja ih najčešćee pravim tako sa pilećim ili ćurećim belim mesom koje prvo propržim pa onda ređam u vatrostalnu red mlinaca red mesa red bešamela. A moja mama ih pravi tako što ih ubaci u saft od pečenog pileta/ćuretine, tako se sprema u Slavoniji.




jess021 -> RE: Jela iz Vojvodine (24.11.2020 16:00:46)

Ana, tako i moja mama pravi. Samo ih obari pa ubaci u to gde se pekla curka





Ana RR -> RE: Jela iz Vojvodine (24.11.2020 16:02:49)

Tako je Jess, prvo se malo obare. Bude baš lepo.




branki* -> RE: Jela iz Vojvodine (25.11.2020 8:10:01)

Proprzila belo meso na malo ulja i obarila one kore za mlince. Pomesala kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje. I redjala redom i tako zapekla. Je l tako? 




Sanjica26 RR -> RE: Jela iz Vojvodine (25.11.2020 8:16:21)

Ja kad pravim domace mlince, Ne barim ih. Po mom receptu ne ide barenje, nego ubacim mlince koliko je potrebno u vrelu supu. Uzmem jednu pilecu kocku. Bude par minuta i onda ocedim. Supu ne prospem, nego sacuvam da bi posle prelila. I ja isto kao Ana prvo proprzim meso.




Dragica Draga -> RE: Jela iz Vojvodine (25.11.2020 9:45:07)

I mi volimo mlince. A secam se kad sam ih prvi put napravila da bas niko nije bio odusevljen. Onda smo par puta kupili, te su svi jeli. Pa sam se onda opet osmelila da napravim. Tek tada su poceli da jedu domace.




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:10:53)

Ja pričala o testu-mlincima [sm=smiley36.gif]
i ja ih obarim- samo spustim u ključalo (volim da ih barnem u supi bistroj) ionda kad je ćuretinagotova samo u to pečenje da prime sve te ukuse.
Negooo, da li volite slatko nasuvo sa kupusom?
Baš sladak kupus- šećer i cimet i karanfilići i biber i može oraščić?
Ne pamtim kad sam to jela. Mogla bih ovih dana.
Moji to nće jesti, njim moram da napravim i slano ( flekice s kupusom)




Ivanka 75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:20:24)

Lele lele, sta je to kupus slatko!? 😊
Kako se sprema? 




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:31:43)


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Lele lele, sta je to kupus slatko!? 😊
Kako se sprema?

[sm=smiley36.gif]
Ovako: testo, najbolje domaće pa se seče na široko ili na fleke ili kao za nasuvo sa krompirom.
kupus: sveži se iseče na trakice (one sitne) i dinsta se, baš se sipa ulje i prevrće i dinsta i dinsta i taaako da omekša i skuva se.Testo se skuva u slanoj vodi ( da ne bude bljutavo) ubaci u labošku (šerpu ili kasarolu) na zagrejano ulje, doda se izdinstani kupus (on se dok se dinsta malo posoli-saaaaamo malčice i pobiberi) i pomešaju se, pošećeri se da bude slatko i doda cimet, muškatni oraščić, karanfilić. Slatki začini svi idu po ukusu. To se tako meša dok se lepo ne sjedini i ja to volim [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:50:59)

Idi bre Oldži [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kako kupus sa cimetom i šećerom [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:55:40)

Probaj Ane moja pa da vidiš [sm=smiley36.gif]. Ja verujem da je to neki švapski uticaj- znaš ono meso sa medom, uz slani ručak kompot od breskvi i tako to. Ja volim. Kad ljudi mogu da jedu obarena creva u nekom sosu-saftu zašto ne bi mogli da jedu šećerni kupus [sm=smiley36.gif]




mama Jo -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:57:24)

Vrlo interesantno zvuci, mada iskreno nisam nikada cula 😊




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 13:07:06)


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Vrlo interesantno zvuci, mada iskreno nisam nikada cula 😊


Ozbiljno? Onda je to slatko testo sa kupusom možda samo regionalno i porodično [sm=smiley36.gif]. Mi to ovde u Subotici pravimo,bar moja familija i okolne familije [sm=smiley36.gif] i ovi muževljevi i okolni




mama Jo -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 13:22:24)

Hehe, moguce [sm=smiley36.gif]
Ali stvarno nisam cula, iako mi je potpuno logicno da se to zove slatki kupua a ne ono kad ga kuvamo [sm=smiley36.gif]
Ja volim neobicne kombinacije ukusa, ovo bih rado probala.




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 13:36:00)

Probaj ako voliš te kombinacije aliii pre toga da se kucnemo jer ako nisi pravila flekice skupusom ( to si čula i jela? ) onda deluje komplikovano.




Ana RR -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 14:53:51)


IZVORNA PORUKA: Olga75

Probaj Ane moja pa da vidiš [sm=smiley36.gif]. Ja verujem da je to neki švapski uticaj- znaš ono meso sa medom, uz slani ručak kompot od breskvi i tako to. Ja volim. Kad ljudi mogu da jedu obarena creva u nekom sosu-saftu zašto ne bi mogli da jedu šećerni kupus [sm=smiley36.gif]


Ne volEm ti ja kupus nikako sem u salati [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 15:35:54)

Ane, kad ne vleš kupusa ondaK probaj nasuvo s jajima [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 16:12:25)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




branki* -> RE: Jela iz Vojvodine (15.12.2020 20:42:58)



IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Lele lele, sta je to kupus slatko!? 😊
Kako se sprema? 



Lele lele...😂😂Ovi Vojvodjani..




Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (16.12.2020 11:14:57)

Ma jedemo sve što leti a jeste ptica i sve što roni a nije podmornica [sm=smiley36.gif]
Kod nas je sve konglomerat nacionalnih kuhinja a što nam je ukusno jedemo. Mada, najvolijemo testo na sve načine.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]