Olga75 -> RE: Jela iz Vojvodine (14.12.2020 12:31:43)
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Lele lele, sta je to kupus slatko!? 😊 Kako se sprema? [sm=smiley36.gif] Ovako: testo, najbolje domaće pa se seče na široko ili na fleke ili kao za nasuvo sa krompirom. kupus: sveži se iseče na trakice (one sitne) i dinsta se, baš se sipa ulje i prevrće i dinsta i dinsta i taaako da omekša i skuva se.Testo se skuva u slanoj vodi ( da ne bude bljutavo) ubaci u labošku (šerpu ili kasarolu) na zagrejano ulje, doda se izdinstani kupus (on se dok se dinsta malo posoli-saaaaamo malčice i pobiberi) i pomešaju se, pošećeri se da bude slatko i doda cimet, muškatni oraščić, karanfilić. Slatki začini svi idu po ukusu. To se tako meša dok se lepo ne sjedini i ja to volim [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|