guppy RR -> Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!! (28.9.2008 22:13:03)
|
Evo drage moje, da i ja malo ispraznim svoju dušu!!!!! Prošle nedelje prvi put sam vodila dečicu u jaslice. Kod nas ima neki sistem, da se dete ne ostavlja predugo u vrtiću prve dane, već... prvi dan pola sata sediš tamo sa detetom, drugi dan malo sediš pa odeš za 20 minuta, treći dan produžiš vreme odsustva na dva sata, četvrti i peti dan ostaviš dete tamo 3 sata da pojede ručak, i vodiš ga onda kući. Sve je to OK, tako se nastavlja i druga nedelja, ALI....... Mene je STRAŠNO iznervirala jedna činjenica. ČINJENICA, da su moja deca spavala već godinu dana prepodne od 10.30 do 12/13 h (onda još jednu turu posle podne) i da smo mi zbog vrtića pomerili to vreme spavanja na 12.00, kako bi tamo mogli pojesti ručak i onda leći da dremaju. I šta se sad dešava???? Dešava se to, da ja njih moram da vodim KUĆI za vreme tog njihovog odmora, oni mi zaspu u kolima i nema šanse da to ne urade kad vozim sama (ne mogu da vozim i da ih animiram stalno, pokušala sam nekoliko puta ali mi se takva vožnja ne čini bezbednom!!)... i kad dođem kući, ja moram da ih probudim i onda jadničci mali neće da spavaju do 18h, kada POPADAJU s nogu i dremaju sat vremena, da bi ih u 19h opet budila za kupanje i hranjenje i stavila ponovo na spavanje. TO JE ZLOČIN !!!!!!!!! Oni su mi celu nedelju vrištali i vrištali kad su došli iz vrtića, ja sam sve više uveravala vaspitačicu kako taj sistem NIJE OK za njih i da bi bilo bolje, da u vrtiću spavaju sa drugom decom, više je ona mene uveravala, kako to nije dobro za njih i da je još prerano da toliko ostanu sami bez majke. Ja sad NE ZNAM šta je gore - da su sami bez mene još taj sat, dva dok SPAVAJU (ako zaspu tamo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) ili to vrištanje od umora celo posle podne!! Moram reći da sam bila prošle nedelje SKROZ iscrpljena, oni takođe, i da sam samo čekala da prođe dan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kad sam bila sama sa njima (znači bez vrtića) bilo nam je svima MNOGO LAKŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Šta da radim, drugarice moje?? Da li da se strpim još nedelju dana i ćutim dok ide, pa onda za nedelju dana kad dođe red da spavaju tamo malo oddahnem od svega? Tužna sam i što su se razboleli u petak i imali temperaturu... ali ujedno srećna što su danas već ok (bez temperature, kijanja, samo malo curi iz nosića ali bezbojno), da ne moram da prekidam to privikavanje na vrtić koje me UBIJA!! HELP!!!!!!!!!!!!! Smirite me nekim savetom pliiiiiiiiiiiiz!
|
|
|
|