cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (1.11.2009 16:12:51)
|
Kada sam bila na razgovoru kod Radulovica on mi je rekao da ce prvo probati da ih spoji prirodno, a ako nisu energicni da ce preci na iksi metod. Pa je moja doktorka rekla njegovoj zeni koja inace radi oplodnju da odmah urade iksi da ne eksperimentisu. Sto se tice privatnih stvari naravno da nije problem nista da se pita iz razloga sto su forumi ti koji nam omogucavaju da sto vise saznamo posto vrlo malo ljudi koji su isli na VTO govore o tome..gotovo niko!!!!! Neverovatno je koliko se ljudi opredeli za vestacku i koliko je veliki broj parova koji imaju problema na potomstvom. Ja svima govorim da sam u tom programu upravo iz razloga da neke meni bliske osobe ukoliko ih ne daj boze strefi to da imaju koga da pitaju. Prosto mi je nekad bilo i neprijatno koliko sam puta zvala doktoru i svasta je pitala..da li boli stomak, sto imam sluzav sekret, sto mi je muka, kako se radi ovo,kad se radi ono, sta znaci rezultat ovaj onaj.... odgovore sam trazila i ovde neke sam nasla a neke ne... Rado bih odgovorila a sva pitanja iako je stanje zene u toj fazi razlicito od osobe do osobe..ali boze moj necija podrska i savet znaci..bar u toj meri da te malo smiri ako nista drugo.. Samnom je od samog starta bilo sve u redu, i hormoni, i celiosopski nalaz, i folikulometrija..jedino so mi je progesteron u lutealnoj fazi bio nizak pa sam ga nadoknadjivala sa utrogestanom. Kd supruga je bila u pitanju oligospremija , nalaz mu je 26 miliona, 20% pokretnih, i to je variralo sto se tice procenata. Sto se tih FSH ne mogu da se setim, a svi nalazi su mi kod dr. To nek te ne brine jer stimulacija radi svoje, zato se to i zove vestacka, tvoji hormoni se ne mesaju..
|
|
|
|