RE: Vestacka oplodnja (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

vodolija 82 -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 12:58:34)

Znam da vracanje ide u prirodnom ciklusu,odnosno,za vrijeme ovulacije i plodnih dana,ali posto nemas ov.vjerovatno su ti zato i dali diferenil.kad ih vracas?

melania -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 14:53:34)

Vracam ih 16 oktobra ako sve bude po planu.Dali su mi da popijem jednu kutiju kontace:mikroginon,zatim slede oko 15 ampula diferelina u kombinaciji sa tabletama estrofem koje su za endometrijum dobre.Pa sama priprema je mesec i po dana,ako sve bude ok a bice.

melania -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 14:58:53)

Pitala sam ja da li to moze u prirodnom ciklusu a oni mi rekli da rade po ovoj semi,za sve.Kazu da je ta sema pokazala najbolje rezultate.Po nekoj logici to sa tabletama za konracepciju mi je ok jer ti uspore rad jajnika i onda te lepo kao za klasicnu vantelesnu malo bombarduju hormonima.

lence -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 22:40:31)

Naravno, treba da su ti podeseni nivoi hormona i endometrij da prime embrio. Zelim ti svaku srecu!
Htela sam da pitam, ako dobro pamtim, tvoja prva VTO nije uspela? Da li lekari onda ispituju zasto i odstrane taj problem pred novi proces (ili u novom procesu) ili ?

melania -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 22:45:57)

Pa meni je beta bila 9.1.Onda sam primila inekcije progesteron da se to odrzi,ali sam posle par dana imala odliv.U junu mesecu sam imala 3 ciklusa,pa tek sad u septembru.

lence -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 22:56:52)

Dakle oni su te motrili, ako nista barem betu? Da li ste sad o tom raspravljali, da li oni sugerisu jacu dozu progesterona? Kako se ti pripremas, cini mi se da jedva cekas?

melania -> RE: Vestacka oplodnja (19.9.2009 23:45:20)

Ja trenutno pijem mikroginon,ostavila sam cigarete,Jedem puno voca i povrca,vezbam jogu dok ne pocnem sa inekcijama.Ma ja sam zapravo uvek pazila na ishranu,redovno vezbala ali cigare su mi bile uzasan porok.Prvog septem sam resila da ih ostavim,na taj dan smo se muz i ja prvi put poljubili pa sam imala i taj motiv.Sad cekam i naravno jedva cekam,bas sam uzbudjena.

lence -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 18:49:53)

Svaka cast za cigarete, ja se na njih nikad nisam navukla, ali znam iz prica mojih drugarica da se tog veoma tesko odreci.
Meni jos nisu poceli sa stimulacijom pa ne mogu da uporedim iskustva. Priznajem da se tom delu nimalo ne radujem ( ne zbohg bola nego ostalih stvarcica).
Jogu radim jednom nedeljno i nikako da sama sebe nateram na regularno vezbanje, mada u biti uzivam da je radim i odmah vidim neke rezultate (npr. zategnuti mi stomacni misici).
Ti izgleda imas super samodisciplinu, ja se samo izvlacim.

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:11:01)

Ta stimulacija nije ni malo strasna,samo pomisli zasto i zbog cega to radis[sm=duda.gif],e onda ces imati dovoljno snage ne da ostavis cigare,nego da promenis ceo svoj svet.Samo ti nastavi sa jogom,meni jako pomaze da se izborim sa stresom.Mada pazim da je radim kad mm nije kuci zato sto se on uplasi moje razgibanosti pa da ga ne slusam kako sam ja od gume,to me nervira.

vodolija 82 -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:14:25)

joj meni je vise stvarno zlo od stimulacije,ja ne znam kako cu sad 4 put,ali moram izdrzati radi svog sna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] a maloprije mi bila jedna komsinica da se pohvali da je trudna(drugo dete),mene samo nesto presijece,da me ne shvatite pogresno,meni je drago radi nje,ali automatski me presjece zaTO STO JA NISAM I PITAM SE KADA CU BITI...

indy_25 -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:16:57)

vodolijice tako je i meni bilo svi oko mene trudni sve moguce moje drugarice a ja nista i cesto sam plakala zbog toga. To je normalno da se tako osjecas niko te nece pogresno shvatiti. Aali ko ceka taj doceka pa ces i ti ako Bog da kao i ostale.

dunja RR -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:16:59)

vodolijice kada ti napises ovako nesto uvek mi zasuze oci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image], snam da ces ako Bog da ovaj put uspeti, osecam to i zelim ti svim srcem bas kao i sebi....

vodolija 82 -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:19:24)

joj drage moje hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]nego naisao mi los trenutak procice....Dunjice kad u oktobru budem dolazila u ns,moramo se nekako organizovati da se vidimo...

dunja RR -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:23:14)

ma naravno draga, javi se obavezno, smilsicemo nesto...

lence -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:23:46)

Fazon je u tom da te stimulacije nisu nimalo bezazlene. Jeste fino imati [sm=duda.gif] ali ako usput izgubis zdravlje pa ne mozes da brines o [sm=duda.gif]? Naravno, pricam o malom procentu kad stvari odu naopako ali ipak ... Ja imam frku da se moj fibroid pod navalom hormona ne promeni u nesto daleko gore [sm=smiley11.gif].

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:24:32)

Pa dobro ti tvoji osecaji su potpuno normalni vecini zena koji imaju ovaj prolem.Sad lepo citaj nesto pametno,malo se setaj,meditiraj,priusti sebi sta god ti prija.Skreni sebi misli od gluposti,uposli svoje rucice i duboko u sebi nadji dovoljno snage da ovaj put zaista verujes da ce uspeti.Ako volis da igras ti se onda baci na trbusni ples kako god ti ide,on je odlican za cirkulaciju i spremanje materice na trudnocu.Tako sam iskopala,ja od sutra djuskam do daljneg[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

lence -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:30:06)

IZVORNA PORUKA: melania

Ako volis da igras ti se onda baci na trbusni ples kako god ti ide,on je odlican za cirkulaciju i spremanje materice na trudnocu.Tako sam iskopala,ja od sutra djuskam do daljneg[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Jao, kud to spomenu, znas da sam mislila to da naucim ali nema kod mene u okolini. Bukirat cu masazu, ima neka kao da usmeri krv prema materici.
Isla sam neki dan da naucim o meditaciji i zalutala na sastanak sledbenika Hrishne. Gde me nadjose. Treba mi transcedentalna meditacija.

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:33:54)

Ne smete da tako razmisljate tipa jao kako cu ja to podneti.Znas da zelis[sm=duda.gif].a ako je to cena da malo pogurate prirodu recite sebi ma bice sve dobro,i tako ce i biti.Ja sam posle punkcije,milion inekcija,svega u autu na povratku kuci pevala jako poznatu pesmu:nije mi nista!

indy_25 -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:35:28)

Imate na you tube puno video clipova gdje prikazuju korake trbusnog plesa i super je ja sam kuci sama vjezbala i naucila boga mi nije lose probajte.

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:40:01)

Nije poenta da super naucite da igrate,vec da vam bude prijatno dok se glupirate kao deca,znate da necete mesati glavom.To je dobro za hormon srece a ako budete pokusavali da svaki pokret izvedete pravilno plasim se da nece biti isti ucinak.

lence -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:40:47)

IZVORNA PORUKA: melania

Ne smete da tako razmisljate tipa jao kako cu ja to podneti.Znas da zelis[sm=duda.gif].a ako je to cena da malo pogurate prirodu recite sebi ma bice sve dobro,i tako ce i biti.Ja sam posle punkcije,milion inekcija,svega u autu na povratku kuci pevala jako poznatu pesmu:nije mi nista!

Da mi je strah jaci od nade ne bih ni pokusavala. A da mi je svejedno - nije ni to. Moja omiljena za dizanje morala je "padaj silo i nepravdo!".

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:42:10)

Mozete naravno da bacite pogled kako se to radi,a onda vi budite koreografi i di dzejevi!!!Sretno do [sm=duda.gif]

melania -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:46:52)

Pokusaj da ne razmisljas sta moze da se desi?Ja nikad ne pretrcavam ulicu jer znam sta moze da se desi i da ja na to mogu da uticem,a plasim se da postoji malo stvari na koje mozemo da uticemo,oni se samo dese.Laku noc devojke,samo budite pozitivne.

lence -> RE: Vestacka oplodnja (20.9.2009 23:53:47)

Zato ti melania ni ne odustajes lako jer nastupis s pozitivnim mislima. Nismo svi isti, moram priznati da je veoma tesko istrenirati psihu, sve to ima svojih razloga. Odoh i ja da spavam, sutra je radni dan a i medicinska sestra ujutro oce krvi da mi se napije [sm=smiley2.gif].

vodolija 82 -> RE: Vestacka oplodnja (21.9.2009 0:50:50)

i ja sam draga veliki optimista,ali takodje sam prosla kroz tri neuspela pokusaja,zamisi koliko inekcija i svega ostalog,zato se ovaj put i bojim,sto do sada nije bio slucaj....no bice kako dragi Bog odluci...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>