marijaci -> RE: Vestacka oplodnja (17.7.2009 18:58:06)
|
ZENSKI PARTNER -FSH,LH,Progesteron,Prolaktin,Testosteron,E2(2 ili 3 dan ciklusa) -TSH,FT4(stitna zlezda) -Progesteron u serumu(izmedju 20 i 22 dana ciklusa) -Toxoplasma gondi ( IgG,IgM samo ako je IgG pozitivan) -Chlamidia trachomatis (IgG,IgM samo ako je IgG pozitivan) -CMV (IgG, IgM samo ako je IgG pozitivan) -Rubella virus IgG (samo ako nije vakcinisana) -Krvna grupa i Rh faktor -Markeri hepatitisa B i C -HIV 1 i HIV 2 -VDRL -UZ uterusa izmedju 10 i 14 dana ciklusa -Kolposkopski pregled sa brisom na Papanikolau -MAR test MUSKI PARTNER: -Krvna grupa i RH faktor -VDRL -HIV 1 i HIV 2 -Markeri hepatitisa B i C -Chlamidia trachomatis (IgG, IgM samo ako je IgG pozitivan) -spermogram -bakteriolosko ispitivanje ejakulanta -MAR test mar test je test za antispermaziodna anti tela.... ove analize mogu da se rade u bilo kojoj labaratoriji.....sem spermograma i ultrazvuka to mora da se uradi kod njih.... medjutim i oni rade sve ove analize.....mm i ja radimo kod njih i sve analize ce nas kostati od 300-350 e, zajedno za mene i njega...... u razgovoru sa doktorom .....meni je ubacen i OGTT test... upravo danas sam ga odradila...i umalo nisam pala u nesvest kolko mi je lose bilo.... evo jos uvek mi je muka..... cekam rezultate posle 19h..........
|
|
|
|