Sneža -> RE: Vestacka oplodnja (9.4.2009 20:10:16)
|
Jaco,ja sam pila prvo kontraceptiv MICROGYNON,i to 28 dana,pa mi se od njih stvorila velika cista na desnom jajniku(organizam mi loše reaguje na kontraceptiv),ali bez njih nisam mogla krenuti sa terapijom(jajnici moraju skroz prestati raditi,tj.da luče hormone),pa sam zbog ciste išla po nekom postupku zlatne kartice-to oni tako zovu,kada je postupak duži i naravno skuplji!Prvo sam primala Diferelin inekcije po dve svaki dan(čini mi se dve nedelje),pa onda diferelin+gonal+merional,a količina zavisi od praćenja folikula i nalaza hormona koje isto često vadiš.Bilo je dana kada sam dnevno primala i po šest inekcija dnevno.Sve sam super podnosila,jedino me je diferelin pekao kao vrag.Onda se prima takozvana STOP inekcija,i jedino što je meni bilo jako bolno je vađenje folikula(ja sam imala 18),morala sam ležati dva dana(dozvoljavaju da piješ nešto protiv bolova,ali ja nisam htela).I onda posle tri dana ideš na oplodnju.Ma videćeš,od adrenalina sva ova priprema prođe kao sekund.Držim ti šipke,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|