dunja RR
|
P jeste, pisala sam, M mi je imala T na početku tako oko 38,5 možda ima 38,7, i 2,5 dana trajalo, ali joj je spadala od paracetamola, vrlo brzo, na 36.4. Ja sam odmah zvala bolnicu u Foči tada, pričala sam pedijatrom 10 minuta, rekao mi je da ne brinem, da će najverovatnije trajati 2,5 dana ta blaga T (povremena9, samo T, i da će to biti to. I tako je i bilo, nikakav drugi simptom nije imala. Od mojih kumova deca nisu čak ni T imali (ni moj S isto nije imao nikakav simptom) a svi bili zaraženi, kuma je kao i ja izgubila čulo mirisa, kum kao i mm imao 2 dana T, ali nije imao upalu pluća (mm imao početak upale). Rekao mi je tada dr. da kod dece korona ne ide na disajne organe, nema kašlja, ne ide na pluća, ne boli grlo, pa i kod odraslih ona ne daje kašalj odmah kao recimo grip, već se kašalj ako do njega i dođe (kod srednje teških i teških slučajeva), dosta kasnije pojavi kod korone, to je već onaj drugi stadijum, kada nstaju problemi sa saturacijom, i ljudi teže dišu. Mene je grlo malo grebuckalo na početku, ali ne kao kod prehlade, već čudno, kao da mi neka buba rovari u njemu, i posle par dana sam izgubila čulo mirisa, ali nisam kašljala, nisam imala T (jednom na početku izmerila sebi 37,2, posle mi se nije vraćala, da nisam merila tada svima po kući ne bih ni znala da sam imala i ja tu blagu T, nisam je oset_ila).
< Poruku je uredio dunja RR -- 17.11.2020 13:32:42 >