dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (22.9.2020 16:06:47)
|
Anči, Fil, svi smo mi ok zdravstveno, svi smo bili lakši slučajevi osim babe, svekar je maltene bio i najlakši slučaj od nas, kao i deca, a on ima 81 godinu i 40 i nešto godina bio pušač (ne puši poslednjih 10 godina). Samo je svekar emotivno baš u problemu, samo cvili, bili su u braku 56 godina, i nikada se nisu odvajali, osim eto par puta kada je svekrva bila kod nas. Zaova je bila tokom života non stop sa majkom, patološki slučaj, ona je isključivala telefon kada mm zove, da se ne bio čuo sa svojim roditeljima (a baš ih voli). Baš baš patologija. Nije udata, moje godište, 44 godine. Inače baš puno laže, pa je dosta manipulisala roditeljima, ja kapiram da su oni mislili da je ona u najmanju ruku neurohirurg (a medicinska sestra je, pritom, jako neodgovorna u svemu). Ne znamo na koga se zametnula, jer su mm roditelji izuzezno pošteni i dobri ljudi. Ovih dana tokom sahrane, i nakon, mi smo kulirali, u smislu da niko joj nije nabijao na nos da je ona donela vurus i da je majka od toga umrla. ALI..ali toj nije bilo dovoljno, zapravo se čak i osilila jer joj niko ne spominje da je ona kriva, tako da je ona par puta provukla kako bi ona moožda spasila majku da je bila kući, tj da nije otišla u izolaciju, i da majka ne bi bila pod stresom da je ona bila tu (zaova otišla u izolaciju tek kada smo mi dišli, do tada ih je uveliko zarazila jer je bila pozitivna već, plus par dana pre kada nije imaaa simptome a bila sa roditeljima). Idiot. I pred plazak za Bg čujem da priča to po stoti put mom mužu kako bi ona spasla majku da je bila tu, i puko mi film, rekla sam joj, ovo ću ti sada reći - taksativno: donela si virus u kuću, zarazila roditelje, ugrozila si živote svih nas, umrla vam je majka od korone - tvoja majka nije umrla od stresa već od korone koju si donela, prekini više da svaljuješ na druge odgovornost. Čak je nekoj rodbini pričala da se majka zarazila na pijaci (da naglasim da svekar i svekrva nikakve kontakte nisu imali, od marta). Da vam ne pričam da je svekru zabranila da priča da je ona prva bila pozitivna, i pre nego smo mi došli, pa ljudi sa strane lako mogu da zaključe da smo mi došli zaraženi. Ali ja lepo svima sa kojima sma pričala kažem pravo stanje stvari. Pritom mislim da se nije zarazila u bolnici gde radi jer niko od kolega nije bio zaražen, svi su sa debelom zaštitom već sam gotovo sigurna da se zarazila u salonima u kojima visi- tetovira obrve, trepavice farba, noktie kači stalno, kod frizera isto visi, svaka tri dana ide na nešto. I dok je majka bila u bolnici a i posle majčine smrti je uredno nastavila sa ovim aktivnostima. Na sahranu nije došao gotovo niko od rodbine, uplašili se ljudi, ja razumem to. Kad je svekrva onakva vitalna, svi znaju kakva je bila, vredna, nije stajala, umrla od korone, pa razmišljaju ljudi, da li su oni bezbedni. Zaova kaže kakvi sebičnjaci čuvaju svoje g...ce. Ona ne kapira da čuvaju svoje živote i pre svega živote svojih roditelja, za razliku od nje. Ona to ne kapira posle svega?! Ali su došle njene kolege, par doktorki i medicinska braća, sestre, svi bili u restoranu, posle sahrane, bez maske svi, njih 20-ak, čavrljaju na 20 santima razmaka, puše. Ni to mi nije jasno, vama? Ko je ovde lud?
|
|
|
|