dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (27.6.2020 20:39:30)
|
Setila sam se tebe pre 2 dana u Maxiju, 50 nas je bilo u mom vidokrugu u prizemlju, izbrojah, u redu uglavnom svi (3 reda, haos od gužve), od toga nas 5 sa maskama, ostali bez, i trudnica ispred mene, bez. IZVORNA PORUKA: Maslacak15 ja vas uopste ne razumem. Prica o maskama je jedna divna ilustracija razlike izmedju srba i nemaca. Mi nikad nismo imali vanredno stanje i niko nije bio zatvoren. Od pocetka maja je situacija pod kontrolom i inficiranih u Berlinu ima jako malo. Ali otkako su u Aprilu uvedene maske u prevozu i prodavnicama, svi ih nose. Disciplina je 99 posto najmanje. ja se vozim svaki dan gradskim saobracajnim i retko retko kad sretnem nekog bez maske i taj obicno pokusava da se pripomogne necim. Broj ljudi koji u prodavnici moze da se nalazi je ogranicen. juce je spusteno ogranicenje sa 1 covek na 20 kvadrata na 1 kupac na 10 kvadrata.... Berlinski klubovi i diskoteke i dalje ne rade, iako je Berlin poznat sirom sveta po istim. Skraceno, iako se drustvo vratilo svakodnevnici postepeno daleko je od toga da se bilo ko ponasa kao da nista nije bilo. Mere se itekako postuju.
|
|
|
|