RE: Korona virus - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

milicicak -> RE: Korona virus - 2. deo (5.5.2020 20:08:51)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Pari, funkcionišemo kako moramo.
Sreća naša te je ceo naš tim i lekara i sestara divan, pa koliko god mogu se trude da sve nas i decu i roditelje poštede i zaštite...a sve ostalo bih ostavila za neki naredni trenutak da me ne bi, rekoh već neko uhapsio, a samu sebe banovala zbog psovki i takoc.

Uglavnom, sve ono što ste možda mogle da pročitete po pitanju neorganizacije, nedostatka opreme i slično, je itekako tačno i još bednije nego što može da se zamisli.

Čuvajte sebe, ne opuštajte se, ovo je sve samo ne gotovo.

Les, drzite se [sm=smiley31.gif]

Nazalost, verujem da je sve tako kao sto kazes a sa poslednjom recenicom se potpuno slazem.

Ako treba nesto, pisi

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (5.5.2020 20:16:21)

Lesice,ti si zaista zena zmaj..iako ti je tesko,ne kukas, a prolazite kroz tezak period.

Grlisu saljem!Mislim da je bolje da i ne znam kako je😷😔i da nam nikad ne zatreba.

pari -> RE: Korona virus - 2. deo (5.5.2020 20:17:48)

Da, isto mislim što i von...i po pitanju tebe lesice kako se držiš i po pitanju toga da je dobro što ne znam mnogo.  A opet plašim se i dalje i nisam sigurna ni sama kako da se ponašam...

Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 8:43:50)

Naravno da nije gotovo. Nigde nije gotovo- to je problem. Niti ce nestati u junu. I to je sve manje izvesno nazalost. To je poslednja sarena laza koju vam pricaju. Neizvesno je samo koliko ce frekvenca infekcija biti povecanja sad kad svugde ukinu mere. Nadam se da tokom leta ipak nece biti ponovne dramaticne eskalacije, ali ni to nije iskljuceno. S druge strane, naravno da je jasno da ne mogu celu planetu da posalju dve godine u izolaciju dok ne pronadju vakcinu. Kojju onda narod nece da primi :):):)
Za taj scenario su svi zakasnili bar mesec ipo dana. Trebalo je u januaru zatvoriti sve, kad i kinezi i to bi mozda pomoglo, a mozda i nebi, ali sad sa milionima akutno zarzenih za koje se zna i sa sigurno milionima za koje se nezna, virus je tu da ostane medju nama do daljnjeg. Tako da ce svi morati da prihvate neki nivo "nuznog zla" i da prihvate da korone ima i da ljudi umiru od nje, i da nekako gledaju da ne izbegnu potpuni kolaps sistema ako broj infekcija dramaticno poraste odjednom. Videcemo kako ce se razvijati situacija. Ja jesam za otvaranja, jel mislim da je neodrzivo drzati ljude u zatvoru mesecima ili godinama ali sam pesimista po pitanju prevazilazenja pandemije. zelim da verujem da leto donosi bar neki mali predah. Mozda.

pari -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 9:13:17)

Ali kako se sacuvati, sta raditi u narednom periodu? 

Maslacak15 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 9:24:23)

pa neznam.. to je problem. Mene to ne plasi posebno da ga ja dobijem niti se licno plasim , jer mislim da ne spadam u rizicne grupe i bolest definitivno ima jasan profil. Niti me plasi da deca dobiju. Ali mislim da za veliki broj ljudi jeste problem i to ne ukljucuje samo starije od 70 godina nego i gojazne sa hipertenzijama, srcane bolesnike itd itd a tih ima koliko hoces i od 50+. Mislim da individualno osobe ne mogu bogzna sta da urade osim da eto postuju neka higijenska pravila i vode racuna. To je kvadratura kruga. Samo konstatujem da mislim je momenat gde cemo se vratiti starom zivotu jako daleko. u potpunom smislu, gde idemo na odmore, na koncerte na utakmice itd. I to me deprimira......Neka vrsta normaliteta ce se vratiti brzo, ali mislim da je pitanje kako ce drzave reagovati na nove eskalacije. Prosto ovo je u najboljem slucaju bila prva runda. ja sam se nekako nadala da ce ovo letnje popustanje biti ipak jednoznacinije. nazalost nije tako. Ide nekako, bolje jeste, ali ako se uzme u obzir drakonski nivo mera koje su uvedene ide traljavo i sporo.

ivaMark -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 9:44:41)

Da, ovo je sve na staklenim nogama. U Sloveniji su radili istrazivanje....uzet je uzorak na testiranje od oko 1300 osoba, nasumicno iz raznih oblasti....od te skupine, njih 40 je pozitivo a samoooo dvoje su imali blage simptome, to je danas objavljeno. I da, navodno je mali broj ljudi imalo virus i to je opasnost od ponovnog brzog sirenja.....

milicicak -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:08:02)

Ja sam juce prvi put posle 3 nedelje usla u prodavnicu, sve je iscrtano, obelezeno ali malo ljudi postuje uputstva. Na ulicama je gomila njih bez maski, opustili se ljudi.

A ovo ni izbliza nije gotovo, normalnom zivotu ne mozemo da se nadamo jos nekih godinu dana sigurno. Jedina zastita su maske, higijena i izbegavanje kontakata.
Meni mnogo fale ljudi i fizicki kontakt iako sam inace vrlo rezervisana i mrzim ljubljenje pri pozdravljanju. Za rodjendanme niko nije izljubio i to mi je bas bilo onako tuzno

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:12:09)

Da, i ja sam primetila da su se ljudi bas opustili. Ja isto ne volim ljubljenje. Samo jako bliske osobe volim da poljubim. 

Ana RR -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:14:51)

Izbegavati gužve, zatvorena mesta, nositi masku eventualno, dezinfekcija ruku...kao i do sada.

Ana RR -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:16:47)

A ja sam baš lepe planove imala za proslavu svog 40. rođendana [sm=smiley24.gif] ebi ga.

milicicak -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:24:54)

Ana, maska je obavezna. Bilo kakva, samo da prekriva nos i usta. I higijena ruku.

Ja sam se srodila sa maskom :)

Ana RR -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 10:55:19)

Mili, i ja se nekako sigurnije osećam sa maskom.

milicicak -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 11:09:32)

Ana, nema tu sigurnije nesigurnije, maska je definitivno najefikasnija zastita od korone a virus je u cirkulaciji i nije manje virulentan i nije oslabio sta god da pricaju. Meni usi otpadaju od maske, srecom nabavila sam ovo pa nemam vise zuljeve po usima

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2054815-8554.jpg[/img]

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 11:10:46)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Mili, i ja se nekako sigurnije osećam sa maskom.

Jeste probale da sedite sa maskom 8h? Bez da je skinete? Ja sam se udavila na poslu!

Ana RR -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 11:10:54)

Joj videla sam ti fotku na fb pre neki dan, jel znaš da mi je trebalo par sekundi da skontam šta je slici, kad ono ti pod punom opremom [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 11:16:22)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

IZVORNA PORUKA: Ana RR Mili, i ja se nekako sigurnije osećam sa maskom.
Jeste probale da sedite sa maskom 8h? Bez da je skinete? Ja sam se udavila na poslu!

Ja jesam, navikne se covek 😁

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Joj videla sam ti fotku na fb pre neki dan, jel znaš da mi je trebalo par sekundi da skontam šta je slici, kad ono ti po punom opremom [sm=smiley36.gif]

😂

ivaMark -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 12:11:27)

IZVORNA PORUKA: ivaMark

U Sloveniji su radili istrazivanje....uzet je uzorak na testiranje od oko 1300 osoba, nasumicno iz raznih oblasti....od te skupine, njih 40 je pozitivo a samoooo dvoje su imali blage simptome

Izvinjavam se, nisu pozitivni, nego su imali antitela.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 14:54:21)

Meni juce jedna dr kaze da ne moze da bude bas bas asimptomatski, mora bar proliv da bude. Ona radi u hitnoj. 

physio70 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 15:20:55)

Zbog proliva niko ne sumnja na koronu.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 17:38:07)

Proliv je jedan od simptoma.

vonavoj -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 18:48:51)

Sta se desava za vanredno stanje,kad se ukida?

ivaMark -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 20:22:06)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Meni juce jedna dr kaze da ne moze da bude bas bas asimptomatski, mora bar proliv da bude. Ona radi u hitnoj. 

Nemam pojma vise...to pise, kao niko nije imao simptoma nekih sem ovo dvoje... I drugi deo istrazivanja ce raditi u oktobru, pa da uporede.

nata11 -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 21:12:15)

Valjda sutra ali ne pratim redovno pa me nemoj drzati za rec.

Znam da su rodjendani, krstenja i svadbe dozvoljeni od 15 juna. I je rodjendan 20 pa sam pratila. Slavicemo u krugu porodice (sire) ali krstenje odlazemo do daljnjeg.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus - 2. deo (6.5.2020 21:31:17)

Upravo procitala. Nema policijskog casa i penzioneri mogu da se krecu kad hoce. 😁 znaci zurkaa.. hehe.. meni je bas krivo sto se ne vracamo u skole.al dobro tako je kako je. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>