ivaMark -> RE: Korona virus - 2. deo (1.5.2020 10:06:00)
|
Ljiso, na Wiki pise sledece: Slovenija 99,6 stanovnika na km, Srbija 92... Slazem se u potpunoosti sa Maslackom, svaku rec. Mm vozi kamion po EU, i pre deset_ak dana mi kaze da je na granici Slo i At video auto D registarskih oznaka sa sve dva nakacena bicikla na njemu...toliko o necirkulaciji stanovnista, i ja jedva cekam da nam odobre izlazak iz opstine da odem do sestre u Trst. Ovde se ljudi u normalnoj situaciji vise krecu, Austrija nam je na 45min, It na sat vremena, pa ljudi bajsevima prevezu po 50-70km dnevno a u Srbiji na zalost nema kretanja nekog velikog ni unutar drzave. Moja mama je doputovala iz Fr vikend pre zatvaranja granica, i bila je u izolaciji prvo 14 dana a onda su produzili na 28, u Sloveniji je izolacija 7 dana...i to sto su vam punili glavu da su gastarbajteri krivi za toliki broj nije istina takodje. Bosna nije zatvarala granice, uveli su kontrole na granicama, izolaciju od 14 dana ...kolege mm su normlalno odlazili u Bosnu i vracali se posle 14 dana izolacije, dodju u Slo, sednu u kamion i paljba, na put. Juce set_am sa decom, stadion pun sportista koji treniraju, ljudi pricaju jedni sa drugima, klinci se igraju ispred zgrada, penzioneri set_aju, razgovaraju jedni sa drugima...zivot funkcionise, ne kriju se...E da, dozvoljene su poset_e u domovima za stare uz najavu predhodnu. Ivanka, kakva bahatost? Ako smeju ljudi napolje, zasto da sede u kuci?
|
|
|
|