dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (30.4.2020 13:45:19)
|
Ja bih volela da neko objasni koja je svrha nošenja rukavica? Svetska zdravstvena organizacija ih ne preporučuje jer kažu da daju lažan osećaj sigurnosti i velika većina ih pogrešno koristi. Većina rukavica je za jednokratnu upotrebi i bacaju se po dolasku kući. Ja koga god da sam pitala, ne baca. Jel perete ruke posle rukavica? Ja ne mogu da zamislim da neko ne pere. Znači peremo ruke svi, i koji nosimo rukavice, i koji ne nosimo. Jedini razlog koji se retko navodi je što je strano telo na ruci pa je poput nekog alarma, da se ne dodiruju nos, oči, usta, ali ja svakako ne dodirujem lice, iako ne nosim rukavice. A viđam ljude sa rukavicama da se redovno dodiruju po licu, pa mi ovaj argument ne pije vodu. O prenošenju kontaktom, već je rečeno i potvrđeno, pisalo se već, ne prenosi se kontaktom ..jedna dr iz Nemačke je rekla da je jedina mogućnost teoretska da neko preko ruku dobije koronu, je da npr. neko ko ima korona kine u šaku pa dodirne kvaku, a posle njega neko drugi u vrlo vlrlo kratkom roku pipne tu kvaku pa odmah zatim svoja usta, nos, sluzokožu. Svejedno da li će pipnuti rukama bez rukavica ili sa rukavicama, u ovom teoretskom slučaju može da se zarazi. Koji je onda smisao rukavica? Samo nemojte da kažete Kon je rekao da nosimo, dajte nešto bolje [sm=smiley36.gif] Ozbiljno pitam, vi koji nosite, zašto ih nosite?
|
|
|
|