RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

vonavoj -> RE: Korona virus (11.3.2020 21:25:28)

Ljudi sire i dezinformacije..ispostavilo se da profa matem nema koronu..testiran je..ali ljudi su vec digli paniku.

gagana83 -> RE: Korona virus (11.3.2020 21:31:07)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

cuh info na twitteru da je jedan od bolesnih u NS preminuo[sm=smiley13.gif] lik je posle obrisao poruku pod pritiskom kazu valjda treba da prodje 24 h da objave zvanicno. Nadam se da je trac ali popodne su javili da im je jedan od dvojice pacijenata kriticno....

Ovo sam i ja pročitala. Ko zna, ne treba verovati svemu što se pročita na Tviteru.Vezano za to da visoke spoljne  temperature ubijaju onaj virus, kako onda ima zaraženih i u državama gde je trenutno preko 30 stepeni?

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 21:33:27)

Odlucila sam da ugasim malo drustvene mreze. Jeste da stvar nije naivna, ali mediji sire paniku. 

pari -> RE: Korona virus (11.3.2020 21:35:20)

Slazem se Sanjice...panika je jako losa i zbog nje mogu da nastradaju oni koji su stvarno bolesni

Maslacak15 -> RE: Korona virus (11.3.2020 21:45:31)

to je spekulacija na osnovu toga kako se ponasa grip a i mnogi drugi virusi koji haraju uglavnom u periodu oktobar-mart. Nezna se tacno zasto je tako da li temperatura smeta virusima ili nama zimi opada imunitet vise smo na zatvorenom itd. Mozda je i kombinacija. Korona virus je nov i u principu svi nagadjaju. Ali poslednja informacija koju imam je da izgleda da virus ipak nije toliko osetljiv na tolo vreme kao sto su se nadali. Videcemo, neznam stvarno. Panika nicemu ne vodi. To je sigurno.

malena39 -> RE: Korona virus (11.3.2020 22:19:40)

Eto od sutra i neke granice bih i srbija zatvorene...

dunja RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 22:30:09)

Malopre gledam prazne rafove u Bg, negde mi iskoči, kaže mm dobro je da smo izbegli to bar trenutno, i da smo na vrhu planine, ovde je prva prodavnica udaljena 10km od nas.. Ovde kao da je druga planeta, dođe mi da živim u šumi. Malopre sam izašla napolje, ovde je šuma kao u Kanadi, četinarska, crnaaa, mrak. Prija ponekad.

Setih se Spinalonge i karantina za obolele od lepre, kada sam pre par godina čitala o tome, delovalo je tako daleko .. a bilo je pre pedeset_ak i nešto godina. Sad i ne deluje tako daleko.

vonavoj -> RE: Korona virus (11.3.2020 22:41:02)

Mi smo bili u nabavci,i zaista nema brasna...

Inace,meni je veca frka uskrsa,sad kad nasi nagrnu iz inostranstva..gde sve prodju,pa dodju..treba ipak stati tome na put,jeste surovo..ali je bolje za sve.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (11.3.2020 22:49:14)

Mm nije kupio brasno danas, nema ga.
Meni uopste nije svejedno sto mi je virus skoro pa pred vratima. Jos me i grlo greve nekoliko dana pa samo citam simptome ko ludaca 😭
Sto rece Sanjica, moram da odmorim od drustvenih mreza. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (11.3.2020 22:49:17)

sram te bilo von, tako ti o nama gastosima😄😄 a kad donosimo evre onda smo dobri hihihi salim se. ja se nadam turizmu u obrnutom pravcu. treba tata da mi dodje krajem marta. nadam se da nece obustaviti letove.

vonavoj -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:05:00)

Hahhaha..ja cu prva da crknem ako ne budem mogla kod sestre u Hr za uskrs,ali treba biti realan..

princezica1 -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:12:30)

Uspanicili se ljudi, ispraznise lokalnu prodavnicu. Mediji su cudo.

dunja RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:13:21)

Jel gleda neko Ligu šampiona? Pun stadion Britanaca i Španaca, u Liverpulu ..

Ana RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:15:33)

Ne znam kako će moj tata doći. Mada, oni tamo moraju da se testiraju pa kontam da će dobiti neku potvrdu.

A mi zakazali majstore, treba da počnemo renoviranje kuhinje za 15 dana....🙄

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:16:06)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mm gleda a ja razmisljam o posledicama te gluposti... Mada, oni su na ostrvu, nek rade sta hoce. 

Ana RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:16:07)

Upravo sam to htela da napišem 😅😅

dunja RR -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:18:36)

Ali lete avioni do njih i od njih ..
A i ti Španci će se vrnu ovamo, na kopno ..

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Mm gleda a ja razmisljam o posledicama te gluposti... Mada, oni su na ostrvu, nek rade sta hoce. 

princezica1 -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:19:14)

Pa pitanje je da li ce cela ta rulja i ostati na ostrvu. Neke utakmice su otkazane ali ne i liga sampiona. Valjda donosi previse para.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (11.3.2020 23:32:24)

Posle djavo kriv kad se razbole, i ne daj Boze umru. Ili zaraze nekoga ko im mnogo znaci. 

dunja RR -> RE: Korona virus (12.3.2020 0:09:22)

Neko je već pisao, zaboravih ko, ne znam da li je Maslačak komentarisala, volela bih da čujem vezano za ovo što Merkelova kaže, da nema namere da zatvara granice jer će se svakako razboleti 70% populacije, dok ne bude seruma, a čuli smo šta Maslačak kaže vezano za ovu prognozu oko leka. Meni ovo strašno zvuči, tih 70% Nemačke, to je puno ljudi, neminovno je onda da i svuda bude puno zažarenih, ako oni ne zatvaraju granice.

gagana83 -> RE: Korona virus (12.3.2020 0:25:29)

Ako sam ja dobro shvatila, Merkelova spominje mogućnostnda se 70% Nemaca zarazi, a ne razboli, što nije isto. Manji deo zaraženih se razboli, ostali su  samo prenosioci.

dunja RR -> RE: Korona virus (12.3.2020 0:34:35)

Da da i ja sam tako shvatila, mada kontam svi zaraženi su istovremeni i oboleli zar ne, to je jedno te isto? neko manje oboli neko više, većina manje, tj. većina prođe sa blagim simtomima, ali ipak se vode kao oboleli jel tako?

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (12.3.2020 1:24:06)

http://ptinfo.alt_ervista.org/prvi-slucaj-korona-virusa-u-branicevskom-okrugu/

Mediji su cudo.. i kako da ne citas sve sto se pise?

Maruska15 -> RE: Korona virus (12.3.2020 7:27:21)

Dobro jutro svima, evo i mene javljam se iz Svedske. Ogorcena sam kako olako svedjani shvataju ovaj virus. A brojka vrtoglavo raste po 100 ljudi se svaki dan zarazi,i to je minimalan broj. Trenutno ima oko 500 slucajeva kako oni kazu. Ali poenta je sto testiraju samo one koji dolaze iz zarazenih podrucija,dok druge sa simptomima potencijalno zarazene odbijaju da testiraju.  U regiji zvanoj Skåne gde ja zivim boluje navodno oko 40 ljudi,dok ostala vecina je mahom iz Stokholma. Uzasno sam zabrinuta zbog svoje cerke koja ima samo 18 meseci,i zbog mame koja je u Srbiji,tacnije u Nisu a tezak je asmaticar. Non stop pratim vesti vezane za Švedsku i Srbiju.. Nema nam je Bog u pomoci svima!! Ja juce krenula sa muzem u nabavku i jedva nadjoh brasno i ulje. Tako da krenula je panika medju stanovnistvom bez obzira sto je vlast flegmaticna. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (12.3.2020 8:09:04)

Meni je frka za mamu. Ona je jedva svinjski prezivela. Bila u Kamenici na aparatima. Nju ako ovo strefi...
Ja imam dzak brasna od 10 kg 😂 mislim uglavnom imam brasna sto kaze Ana ulja, soli, secera. To je navika jos sa salasa. Kad te zaveje moras biti spreman. Nije to sad doomsday. Ne panicim ni ja samo mi nije eto svejedeno. Sutra ne znam ko ce cuvati decu. Ja idem na posao. Mm na posao. 
Ovo za skole je smesno. To necu ni komentarisatii. 
Kod nas u Srbiji je raspon od " ma to je obicna prehlada" do " ne izlazim napolje do leta". 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>