RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (9.4.2020 18:44:37)

Zene, nemote osecati krivicu zbog pricesca, ipak je ovo veoma osetljia stvar sto nam se desava. Da su ljudi u veme spanske groznice znali 10 deo onoga sto znaju danas ne bi umrlo 50 miliona ljudi. Crkva nece nigd otici, ceka ona vas i za sledece pricesce :)

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (9.4.2020 19:22:25)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

meni nekako bezveze sto je zabrana iskreno. Ne znam evo razmisljam ne znam kad sam propustila vrbicu i sluzbu za Uskrs. A ja idem iskreno na sluzbu uglavnom za vece praznike. Pa je meni nepojmljivo sad ovo iskreno. i sto nisu "promenili pricest" alternativa nek se umace hleb u vino. Svako po parce hleba nek umoci. Jao ne znam. Eto nekako sam se opet iznervirala[sm=smiley36.gif]

Ljiso, slazem se sa tobom. Mogli su da promene praksu pricescivanja.
Ma, ja se sve vreme nerviram. I mislim da mnogi ne razumeju crkvene ljude. I jos kad pocnu da pljuju. Stvarno me zeludac boli.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (9.4.2020 19:24:57)

Jeste problem. Nama je slava u subotu, plus sto je Vrbica sama po sebi radostan deciji praznik i dodju u crkvu svi.. + je i post, i mnogibljudi hoce da se priceste, prosto to im je obicaj. Ali nadam se da ljudi razumeju vandrednu situaciju. Nadam se da nece biti problema po tom pitanju sad.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (9.4.2020 19:37:48)

Kakvi problemi mogu biti? Slažem se sa tim da su mogli da promene pricesce...  Mada,svašta je moglo drugačije,pa nije,nažalost.

vonavoj -> RE: Korona virus (9.4.2020 20:46:30)

Joj,ivanka,iz prve ryke su najbolje informacije..daj Boze da slabi covid,konrad kako je jedan rekao😂😂

Dragica Draga -> RE: Korona virus (9.4.2020 21:47:48)

Ivana u smislu da dosta ljudi dodje u crkvu jer su istinski vernici, pa onda da mora policija da reaguje jer su zabranjena okupljanja... Na te probleme sam mislila.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (9.4.2020 21:50:35)

Pa crkve ne rade,u njih ne moze da se udje. 

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (9.4.2020 21:59:39)

IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Ivana u smislu da dosta ljudi dodje u crkvu jer su istinski vernici, pa onda da mora policija da reaguje jer su zabranjena okupljanja... Na te probleme sam mislila.

Policijski je cas i nema odlaska u crkvu. Sluzbe ce biti i njih ce sluziti svestenici bez naroda. Moj muz sluzi. A sta to znaci istinski vernici?Ako ja postujem policijski cas i ne odem u crkvu znaci nisam istinski vernik. To znaci da postujem zakon. Sad ima sigurno izroda i mimo crkve. 

Dragica Draga -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:05:00)

Da, zaboravih se da je ovaj ceo vikend policijski cas...
U subotu je Vrbica, pa sam mislila sigurno ce se naci neko ko ce otici u crkvu. Skroz zaboravih da je ceo vijend policijski cas.
Mozda

gagana83 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:07:44)

Čitam neka istraživanja nemačkih naučnika.

U nekom manjem gradu, u delu Nemačke koji je najviše pogođen koronom, na osnovu nekih istraživanja, 15% stanovnika ima antitela, tj. preležalo je virus.Što bi značilo da je virus mnogo zarazniji nego što se misli, ali i da je težih slučajeva mnogo manje procentualno.

princezica1 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:25:12)

Kako vec imaju te podatke kad je epidemija u toku. To mi jr malo nejasno. Ne verujem da su testirali sve koji tamo zive.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:28:34)

jesu o tome se i radi. To je projekat koji je jos u toku a to su preliminarni rezultati. Testirali su vise hiljada stanovnika na prisustvo antitela. Deluje da je rasprostranjenost virusa zaista dosta veca sto je realno gledano odlicna vest ako se ispostavi da je tacno tj reprezentativno i za druge regione.

gagana83 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:30:30)

Ne, nisu testirali sve već su taj rezultat dobili na osnovu uzorka.

https://www.google.com/amp/s/amp.thenational.ae/world/germany-s-wuhan-has-15-per-cent-infection-rate-and-low-death-toll-1.1004050

Maslacak15 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:32:12)

ali je uzorak veliki.... kako god bilo videce se. U nemackoj se planira vise ovakvih studija uskoro. To je presudan faktor za planiranje daljih mera.

sad gledam na drugim mestima. U studiju je ukljuceno 1000 stanovnika od 12500. To je bas znacajno narocito ako su slucajno izabrani. Trebalo bi da je reprezentativno.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:33:29)

Ja sam negde procitala/cula da se i u Hrvatskoj ovo planira?

gagana83 -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:33:53)

Da, i ja sam to danas čula.

flamingos -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:37:19)

Slušala sam i gledala,videćemo.Samo da sve ovo što pre prođe.

vonavoj -> RE: Korona virus (9.4.2020 22:38:45)

Ovaj procenat mi se svidja..jos vise sto ljudi nisu ni imali tegobe.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:41:20)

Kon je pomenuo da ce ovo i kod nas da rade. Vrv kad budu imali uslove za to. Ali pre jeseni, pre drugog talasa. 

princezica1 -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:43:26)

Ivanka tako sam i ja razumela Kona kad je pricao o prokuzivanju. Samo da nam prodje ovaj pik sto kazu epidemiolozi.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:49:09)

Cini mi se da ove mere daju rezultate. Jeste strogo, jeste rigorozno. Ali ako cemo brze izaci iz opasnostu onda neka.

Da nam leto bude slobodno! 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:50:16)

Ova drugarica iz Italijr mi malopre rece da im nece ukidati karantin pre pocetka maja. Javili danas. Ima pomaka ali sporo mnogo. 

mati -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:52:04)

Danas u prodavnici komentarisu kako ce sledece nedelje biti od cetvrtka do ponedeljka. Zbog praznika.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (9.4.2020 23:55:57)

IZVORNA PORUKA: mati

Danas u prodavnici komentarisu kako ce sledece nedelje biti od cetvrtka do ponedeljka. Zbog praznika.

Meni to sve ima logike. 
Kad je narod lud i blesav onda nemas druhog na ina nego da ga ko ovce sateras u tor. 

princezica1 -> RE: Korona virus (10.4.2020 0:03:36)

Vanredno stanje u Spaniji produzeno do kraja aprila, a pre nas su usli u borbu sa koronom. Ivanka, drustvo iz prodavnice je bas pouzdan izvor [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>