RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

gagana83 -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:04:10)

Kaze, kineski stručnjaci im rekli da moraju više da testiraju. To sam mogla i ja da im kažem.
Još kaže, testova ima za par narednih dana, u međuvremenu će stići nova količina. 

A kad ga novinar onomad upitao najnormalnije ima li dovoljno testova, on se izdrao na njega kao da ga je pitao ne znam šta.

daca77 -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:16:56)

Moje mišljenje je da će se zdravstv.radnici pogubiti kad vide broj zaraženih koje treba zbrinuti po raznih halama i objektima, tako da ovo i nije najj rešenje. Nadam se da grešim...

pari -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:20:18)

I ja mislim da ovo nije rešenje ali dobro, uvek je najlakše kritikovati...Videćemo.  Kako bude, biće. Ne možemo ništa

bubulence -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:24:01)

IZVORNA PORUKA: daca77

Moje mišljenje je da će se zdravstv.radnici pogubiti kad vide broj zaraženih koje treba zbrinuti po raznih halama i objektima, tako da ovo i nije najj rešenje. Nadam se da grešim...

Pa bolje da se zna realno stanje i da se bace na posao. Mislim da je sve odlicno odradjeno vezano za koronu. Zaista. Kakvo god misljenje imala o ovom nasem ''divnom'' predsedniku sada nemam sta da mu zamerim i mislim da se stvarno trude da ovo prodje sto bezbolnije za nas. Ignorisacemo njegovo hvaljenje

flamingos -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:24:57)

Pari,slažem se.Moramo da izdržimo.Samo da prođe i svi budemo živi i zdravi❤

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:32:03)

Moje mišljenje je da je i ranije trebalo biti vanredno stanje 😀 a za ovo sada smatram da je ok. Zar nisu manje sanse da ti ljudi zaraze druge ako budu na jednom mestu? A za zdravstvene radnike,verujem da ce se sad raditi sa dvesta posto.

Ana RR -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:37:52)

I ja se slažem sa ovim merama, da je odmah tako urađeno mislim da bi broj zaraženih bio manji.

princezica1 -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:41:45)

Ne brinite, sad ce Vucic da bije koronu[sm=zmeden.gif]

gagana83 -> RE: Korona virus (23.3.2020 19:56:24)

IZVORNA PORUKA: bubulence

IZVORNA PORUKA: daca77

Pa bolje da se zna realno stanje i da se bace na posao. Mislim da je sve odlicno odradjeno vezano za koronu. Zaista. Kakvo god misljenje imala o ovom nasem ''''divnom'''' predsedniku sada nemam sta da mu zamerim i mislim da se stvarno trude da ovo prodje sto bezbolnije za nas. Ignorisacemo njegovo hvaljenje

Od kako su se uozbiljili, rade kako treba.Zameram šegačenje i podržavanje ljudi da slobodno idu u Italiju. S obzirom da sada tvrde da je sve došlo iz Italije.I lično mislim da se produžavanje policijskog časa kontrapunktivno.Nove mere, posebno veći broj testiranja podržavam.

daca77 -> RE: Korona virus (23.3.2020 20:02:19)

Ma samo da što bezbolnije sve ovo prođe. Ne znam kako je u drugim gradovima, kod nas u Kc Niš je veliki problem-jako mali broj zdravstvenih radnika. Ovde su svi masovno odlazili za Norvešku i Nemačku, zadnjih par god.

daca77 -> RE: Korona virus (23.3.2020 20:04:32)

Maslačak nam se nija javljala, danas. Jutros su naši javljali da raste broj i u Nemačkoj.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (23.3.2020 20:22:14)

tu saaaaam pravimu pizzu;) bejah danas do posla. samo mi radimo. sta reci, ako mi.ne resimo problem korone niko nece. ahhahahah ovde su se zabrojali. ispade bolje zna johns hopkins nego robert koch institut. ali stanje je ok. imam utisak da se pridrzavaju ljudi. ja mislim da je ovde plan da se napravi neki pomak do uskrsa pa polako da ukidaju ogranicenja.

daca77 -> RE: Korona virus (23.3.2020 20:52:32)

Bravo za domačicu😀

Vršnjakinjo, koja ograničenja?! Da vidiš kako je kod nas, uskoro će zabraniti vazduh da udišemo-"sreća" te su mnogi nedisciplinovani, tako da ništa od predloženih mera. Stičem utisak da samo ja dramim i sedim u kući. N

pari -> RE: Korona virus (23.3.2020 20:56:57)

U Švedskoj recimo skoro ništa nije zabranjeno, sve radi najnormalnije...videćemo koji koncept će biti bolji...s tim što su oni disciplinovani...

vonavoj -> RE: Korona virus (23.3.2020 21:11:19)

Daco,i ja sedim kod kuce i ne druzim se ni sa kim..neko mi se smeje..ali sta me briga..tako je receno..2 nedelje kada bi se disciplinovali svi,proslo bi sve brze.

pari -> RE: Korona virus (23.3.2020 21:35:44)

I mi smo disciplinovani...iskljucivo se proset_amo daleko od ljudi...u radnju moramo ponekad ali na jako kratko i u malu radnju idemo...

Ja sam mislila na onaj deo da se niko ne pusta na kucno lecenje...to mi je bezveze jer samo zamisljam npr.sebe u nekoj hali na sajmu...pri tome sta bi bilo sa mojom decom kad smo sami...Mislim da neki slucajevi mogu da se lece kod kuce.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (23.3.2020 21:54:30)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Daco,i ja sedim kod kuce i ne druzim se ni sa kim..neko mi se smeje..ali sta me briga..tako je receno..2 nedelje kada bi se disciplinovali svi,proslo bi sve brze.

Тако и ја. Дружим се мојим модераторкама и сa вама женама. Данас ме је пријатељица звала. Баш је била упорна. Рекла сам јој да се мало стрпи. Ако се нисмо ни пре често виђале, нећемо ни сад у овој ситуацији. 

vonavoj -> RE: Korona virus (23.3.2020 22:00:34)

Sad je pao i prvi sneg,da se vide tragovi ako negde neko ide😂😂😂

MamaNecaVo -> RE: Korona virus (23.3.2020 22:18:14)

Ja se samo nadam da ce se ljudi uozbiljiti.

Sve vise nas ostaje bez posla, sve je gore... 

Ana RR -> RE: Korona virus (23.3.2020 22:21:00)

Jbm ti sneg.. taman je sve procvetalo.

I mi smo kući, niko ne dolazi, nigde ne idemo. Ništa ne želim da rizikujem. Juče smo mm i ja išli u maksi, nemamo maske ali sam nosila maramu preko lica i gumene rukavice na rukama koje sam odmah po izlasku iz maksija bacila, maramu ubacila u kesu i zavezala (kući ostavila napolju da se luftira a kesu bacila), oprala ruke alkoholom pre ulaska u auto. Mm nije ulazio, čekao me ispred. Čim smo došli kući ja sam morala da se okupam i operem kosu, grozno sam se osećala. Opterećuje sve ovo zaista.

vonavoj -> RE: Korona virus (23.3.2020 22:34:18)

Dobro ja se bas ne osecam toliko prljavo,da moram da se kupam..za sad sam isla u pekaru i apoteky...

Kuma u Minhenu kaze da kod njih nije panika,ne druze se vec 10 dana,ali izlaze u set_nju,voznju bicikla..niko ne nosi maske..kum radi od kuce,programer,a ona je na porodiljskom.

princezica1 -> RE: Korona virus (23.3.2020 22:58:22)

Bilo bi pozeljno da samo jedan clan porodice ide u nabavku. Naravno ako je to moguce.

bebilule -> RE: Korona virus (24.3.2020 9:01:21)

Jutro mame. Kod nas snijeg i to nije mali. I hladno je bsš. Nadam se da neće uništiti voće, kod nas nije još procvjetalo. Ja sam u filmu da trebam puno sijati, kupila bih sada i jednu kozu i prase. Sve u pravcu samoodrživosti.

Ja juče radila, bila moja dežura. Isto kao Ana, sve sam sa sebe skinula i okupala se, grozan mi je osjećaj bio. Ljudi se uglavnom pridržavaju. Ja sam s koleginicom popila kafu sa aparata. Ona sjedila u svojoj kancelariji, ja na hodniku 😂. Ima budala, zaleti se jedan kolega da se rukuje. Reko, odbij! 
Na netu vidim pustaju se koncerti koji su otkazani. U četvrtak ću slušati Marka Luisa, održaće neki live, jer je trebao doći u Sa i trebala sam ići. Onda razmišljam, nemam odgovore za M, da li će on ići na koncerte ili će to biti generacija koja će ih gledati od kuće. Uglavnom, odem daleko, pa se presaberem i od svega s njim napravim šalu. Neka bude lakše sve što može biti, pa i izolacija. 

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (24.3.2020 9:30:22)

Oskaru Hari, sportskom direktoru Hondine Moto GP ekipe, preminuo je otac od koronavirusa. 

On se oglasio video-porukom kojom je kritikovao način na koji se Španija, njegova domovina, bori sa pandemijom. 
"Zašto je moj otac umro? Nije morao umreti. Pustili su ga da umre. Trebao mu je respirator da preživi i nisu mu dali jer nema dovoljno respiratora. U suzama me je nazvao i tražio moju dozvolu da umre. To je Španija koju imamo. Čovek iz generacije koja je gradila ovu zemlju, koji je radio 14 sati dnevno... Takvog čoveka smo pustili da umre", obratio se Haro na početku. 
Hari je, nažalost, na koronavirus bila pozitivna i majka. 
"Zatvorena je u kući. Ne mogu je zagrliti, poljubiti, utešiti... Ne želi u bolnicu jer se boji da će i nju pustiti da umre. Što se to s nama događa? Nadam se da niko više neće doživeti ovo što sam ja dožive. Želim da moja deca odrastaju u zemlji u kojoj nećemo puštati ljude da umiru sami", dodao je Haro. 
"Mislim da 80 posto ove zemlje ne razume kakva je situacija. Zašto mi u Španiji verujemo da smo pametniji od Kine ili Italije koje su odmah zatvorile svoje zemlje? Ljudi nam umiru, lekari nam nemaju ni rukavice. Moramo se svi zajedno boriti. Ostanite u kućama, molim vas", 
B92 utorak, 24.03.2020. 08:00

Ne znam sta bih rekla,bas mi je sve tuzno...

princezica1 -> RE: Korona virus (24.3.2020 12:30:52)

U Americi je prijavljeno puno novih slucajeva. Sada ima blizu 50 hiljada.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>