RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dunja RR -> RE: Korona virus (20.3.2020 22:51:31)

Idi ako radi banka u ponedeljak?

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (20.3.2020 22:54:30)

Meni je i devizni racun vezan za netbanking. Ustvari imam 3 racuna vezana. Sve obavljam preko kompa. Mm ima isto 3 racuna u dve banke. Mislim da smo ok. Al ajd znaj kako ce se sve ovo odigravati

princezica1 -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:06:25)

Nisam sigurna da ce kurirske sluzbe raditi normalno jos dugo, a onda imate problem sa paketima. Ne saljem nista dok je vanredno stanje.

dunja RR -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:08:56)

Neću slati, preselo mi je zimus, za vreme štrajka ..

Nego, koliko imate toalet papira, aj iskreno [sm=smiley1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:13:37)

Dva pakovanja od po 10 komada 😀

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:13:59)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Dva pakovanja od po 10 komada 😀

..od po 10 rolni.

milicicak -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:27:43)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Jao bre Dunja 😂
Mi devet rolni, nacela sam jutros ono dm-ovo pakovanje koje sam kupila negde pocetkom marta, sad cu da nadjem i kad

milicicak -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:34:58)

IZVORNA PORUKA: milicicak

U Australiji razgrabili toalet papir zbog korone, i nije se mogao naći po radnjama. Od svega, hm, baš toalet papir, ne kontam ...

Ja danas u dm-u kupujem toalet papir i citam ovaj post, toliko sam se smejala na sred radnje da verujem da su ljudi mislili da sam luda 😂
Meni stvarno nije sve jedno oko cele ove situacije... Kinezi su sprecili katastrofu zato sto su svi kao drustvo stavili interes zajednice ispred interesa pojedinca. Za ostatak sveta nisam sigurna da ce imati kapacitet i volju da tako reaguje.

Post je od 6.3.
Dakle, posto kupujem ec papir kad ostanemo na 2-3 rolne imam fore jos mesec dana da se pomama za ovom vrstom robe istutnji 😂

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (20.3.2020 23:43:31)

https://youtu.be/PvlXEX6mtSko

Maske mozete praviti i od tetra pelena. Kuvajte i peglajte.. A koja fora sa toalet papirom? 
Mi imamo 10ak rolni. Ja se fokusirala na kvasac, brasno, ulje, kafu i secer.Nemam zalihe neke. Al eto kupila da imam po 3-4 kom sve.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (21.3.2020 0:03:00)

Haha jedno pakovanje 10 kom naceli danas

Ana RR -> RE: Korona virus (21.3.2020 0:22:23)

Meni prosla gnojna angina a mm se vratio herpes zoster 😫😫 sutra moram u apoteku. T.papira imamo 7 rolni, nije loše haha

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (21.3.2020 0:46:57)

Kod nas seljaci na pijaci pricaju da od ponedeljka ni pijaca nece raditi. Ja sam danas svacega nakupovala i ne pada mi na pamet da idem cele nedelje negde.
Isla sam danas do bankomata da podignem novac.
Od sutra, od 20 casova nema vise medjugradski autobusi. U nedelju se zatvaraju trzni centri, kafici i restorani. Granice su zatvorene. Samo sad narod da se uozbilji i da ne dira djavola.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (21.3.2020 0:48:53)

Malo vise od 10 rolni toalet papira imamo. Juce kad smo bili u Rodi jedva smo nasli. Brasna nema, ali nasli smo neko drugo. Uzeli smo ceo paket. Kvasac u kesici sam nasla. To mi je jako bitno jer svaki dan mesim.

Gagana, ima li posla oko toalet papira?[sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Korona virus (21.3.2020 6:48:59)

Mene čak jedan klijent večeras, novi klijent, zvao, i tražio profakturu za ponedeljak da plate, za kampanju koja tek treba da ide.

Sigurno prodaje maske ili vitamine 😀😀

Ja nemam ne znam koliko ustedjevinu ali imam nesto deviza u Telenor-u i mogu sve podici na bankomatu. Zato je dobra sam odredjujes dnevni limit. 
Ne planiram podizati jer to ne smeju raditi. Ne mogu uzimati nas novac. 

Nego mm stigla poruka da mu skinuli ratu za kredit. Ovo pomeranje rata vazi od ponedeljka ili...? 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (21.3.2020 6:59:44)

Nato od narednog meseca. Da vam ne skinu ovaj mesec trebali ste zvati banki pre skidanja i reci i ovaj mesec da ne skidaju. Upravo mm i ja razmisljaml da li da zovemo banku ili ne. Kaze mm neka skinu ovaj mesec nije jos frka. 

U principu. Osim namirnica nema nekih drugih troskova. A mm je u fazonu da ne platimo racune a ja sam u fazonu da platiml jer nam nista oni nece oprostiti. 
Tacno covek ne zna sta da misli. Mi se jos pre nedelju i po dana "ponavljali". Ok detetu su trebale patike jer su joj ove sto je imala male. Ali nismo bas morali neke stvari. Kupili i dva bicikla. Al dobro procice i ovo. Izdrzacemo. Ako mm ne dobije platu ja cu sigurno dobiti. Zvanicno ja radim. Ok od kuce ali radim. 

flamingos -> RE: Korona virus (21.3.2020 9:10:41)

Toalet papira imamo sasvim dovoljno za narednih mesec dana,pa ne možemo za godinu dana da nakupujemo.Muž pre par dana poplaćao račune,sad ode do prodavnice.Ne izlazim više nigde.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (21.3.2020 9:13:41)

Ja inace cu pre imati zalihe toalet papira nego brasna. Mislim,kad nije vanredno stanje 😂 imam 2 kg brasna i 2 litre ulja., 2 ipo duplih pakovanja ulozaka i dva ipo litra omeksivaca. Takodje dva pakovanja makarona. Kod mene sve oko dva😀
Ljiso,rece mi muz da u slučaju stopiranja kredita na tri meseca,posle ce nam rata za stan do kraja biti veca za tri,četiri eura. Rekoh,ne dam im ta tri,četiri eura 😂. Moj muz ce sigurno (valjda 😀) primati platu. Ja verovatno necu. Al kako smo placali ratu pre moje plate tako cemo i sada.

jess021 -> RE: Korona virus (21.3.2020 9:15:34)

Moram ici sa brojim, ali mislim da nekih 8-8 rolni. Ja cu danas u radnju za nas i za mamu, pa da ne idem bar naredna 2-3.

Dunja, znam da u nekim bankama za iznos preko 400.000,00 din moras da se najavis dan ranije. Pa da ne ides 2 puta vidi da li ta najava moze telefonom ili malom. 

princezica1 -> RE: Korona virus (21.3.2020 10:26:41)

Id jutros smo na 149 pozitivnih na koronu.

flamingos -> RE: Korona virus (21.3.2020 10:45:32)

Da Princezice.Plus žrtve u požaru,strašno.

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (21.3.2020 10:46:57)

Bas je teska situacija...

Samo da se ljudi pridrzavaju mera i bice sve ok. 

princezica1 -> RE: Korona virus (21.3.2020 11:21:24)

Nece biti okej jer je mnogo ljudi bez mozga i van obaveznog karantina. Sad mozemo samo da gledamo.

branki* -> RE: Korona virus (21.3.2020 11:41:43)

Zakon je totalno selektivan.I ništa nije do kraja rečeno, n ego je sve parcijalno.je li rečeno majke dece mlađe od 12 godina imaju pravo na platu i da sede kod kuće. ..Jeste, a li to u praksi nije tako.obavezne su da rade,bar ove koje ja znam u mom mestu.zabrana okupljanja i boravka više od 5 ljudi?''!mm radi u industrijskom gigantu gde je 500 ljudi u smeni...svaki dan.prva,druga,treća. .brat je kapetan u vojsci.svaki dan radi.i sad.mislite da su im obezbedili i dali maske i rukavice.naravno da nisu.

branki* -> RE: Korona virus (21.3.2020 11:43:24)

A,onda je zabranjen izlaz mom tati koji ima 65 godina i koji 20 godina nije mrdnuo iz zemlje.pa koji virus on može da unese.a,granice bile do juče otvorene.pa naravno da ce onaj spolja da ga unese,a ne moj tata.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (21.3.2020 11:47:27)

aha konacno sam ukapirala koji su gastosi problem. to zapravo i nisu gastosi nego fakultativni posetioci . ocigledno ima puno onih koji obavaljaju kojekakve poslice na crno ili u nekakvim " aranzmanima" bez da imaju pravno regulisan status. I onda oni naravno da su morali da se vrate jel nemaju gde ni da ostanu. niti od cega da zive. Ali to naravno ne znaci da treba da se setkaju.sve vreme mi je cudno sto bi iko jurio u Srbiju ako ima pristup austijskom/nemackom/ svajcarskom zdravstvenom sistemu.

Proci ce sve, ali ce najgore od svega biti ekonomske posledice. To je sada u drugom planu ( i to je ok) ali pitanje je vremena kad ce ljudi da se unervoze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>