Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:22:43
|
|
|
|
Sanidej
|
Mislim da je Vona pisala da je sutra trebalo da bude operacija.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:23:20
|
|
|
|
vonavoj
|
Sani,dala mi je..kao znate grip iscrpi organizam..mora 3 nedelje da se dete oporavi..a on joj se popeo na sve fotelje..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:26:48
|
|
|
|
Maslacak15
|
a on je bas imao grip? Nisam pratila? Ko sto rekoh oni imaju jasna pravila. Ovde su manje strogi, dozvoljavaju lakse prehlade i slinavost ali temperature nebi smelo da bude najmanje 2-3 nedeljee pred zahvat. Bas mi je zao sto ste se iscimali.....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:28:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Tnx maslacak,ma sve bi bilo ok da nisam bila u kontaktu sa torbicom,bas sam brinula.ona mi rekla opusteno...proslo je..ali pravila su pravila..iscimali smo se posteno i nemamo novi termin,to me jos vise frustrira..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:29:49
|
|
|
|
Sanidej
|
Da, a danas je odvela dete u more virusa na kontrole i to je ok..ko je ovde blesav.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:30:44
|
|
|
|
vonavoj
|
Daj boze da nismo nista pokupili novo..pa da bude zdrav 2 nedelje..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:35:05
|
|
|
|
Sanidej
|
Da li mozes da zoves doktora da vidis za termin, pisala si da ste bili privatno na pregledu?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:37:09
|
|
|
|
Maslacak15
|
ah, torbica jeste u pravu ali oni se drze svoje price. ko sto rekoh meni je anesteziolog ekplicitno pitao da li je poslednje 2-3 nedeelje bilo infekta/upala uz temperaturu. Temperatura je njima crvena linija. Cak i za benigne stvari tipa vakcine. U Nemackoj daju vakcine kad si slinav, kasljes ko magare, ne rade krvnu sliku ali uvek pitaju da li je dete prethodna 4 dana ( tu je manji razmak) imalo temperaturu. Za punu narkozu tim pre pravila su ostrija....Tako da ako si bila sigurna da je zdrav trebalo je da lazes, ali sad je kasno biti pametan. Nadam se da cete ipak dobiti neki skoriji termin.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:46:44
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Maslacak, kad si vec tu da te pitam... Sin moje drugarice, 19 godina ima, primio tetanus u decembru i sad mu se na mestu tetanusa gnoji i inficiralo mu se. Ciste svaki dan ali nema pomaka na bolje. Nisu mu radili bris a roditeljima nista ne govore. Znam da se be se ze vakcina nekad zagnoji, da nije ovo slicno?
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 18.2.2020 12:49:12 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 12:48:28
|
|
|
|
Sanidej
|
Valjda je posao lekara da utvrde pregledom i potrebnim analizama da li je dete spremno za operaciju ili ne pobogu. Neshvatljivo da na osnovu izjave majke donose odluke pa nije ona strucno lice. Ovo za laganje mi je tek neshvatljivo.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 13:11:37
|
|
|
|
Maslacak15
|
Jao ja vas stvarno ne razumem. Posao anesteziologa je da dete bude bezbedno tokom narkoze. To ukljucuje ne samo trenutno stanje nego i da pita za unazad nekoliko nedelja, kao sto postavljaju inace gomilu pitanja pred svaku operaciju. Mora da pita majku, jel koga bi drugo? Slozicu se da nije idealno da laze, ali onda nema sta da se buni. Lekar je 100 % ispostovao svoju profesionalnu obavezu. Ako je dete bilo bolesno-operacija se odlaze. To jeste najverovatnije predostroznost, tj deluje da je dete trenutno zdravo ali pravila su takva i nema mi sta tu da diskutujemo. Nema analize koja ce da pokaze da li je dete pre nedelju dana imalo grip. Kad je u pitanju narkoza kod tako male dece logicno je da ce ici na sigurno. Meni je zao jako jer znam kako to izgleda kad ceka pa joj pomere plus peripetije oko novog zakazivanja ali je situacija meni vrrlo jasna. Ivanka a da li daju nesto za ranu? topcine antibiotike? Ako je dobro lokalizoovano i nema sistemskih problema ja verujem da ce se to resiti. Zvuci da je infekcija u pitanju.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 18.2.2020 13:12:40 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 13:23:32
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Maslacak, nista mi drugarica ne rece za ab, sadcu da je pitam. Von, mozda je bolje sto su vam odlozili operaciju, ne daj boze da ima nesto sto bi se mozda ispoljilo za koji dan tek.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 13:30:51
|
|
|
|
Tiziana
|
Eto mi smo iz ovakvih razloga na kraju prelomili da idemo privatno. Drzim fige da vam daju nov termin sto skorije..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 13:47:21
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja mislim da Von najvise izluđuje termin, nego sto je odlozeno. Zna anesteziolog zasto je pomerio.
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 14:07:30
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Maslacak, pije panklav, kaze stvorila se kesa sa gnojem krvi i sukrvicom jer je promasen misic, po 2 sprica izvade. Moderatori, izivinjavam se na off topic ali bas me interesuje sta kaze Maslacak.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 14:19:52
|
|
|
|
Tiziana
|
Mojoj kumi su za sina u februaru zakazali za avgust, isto na Institutu, doduse pre par godina. Mozda se sada situacija poboljsala.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 14:55:12
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Ja mislim da Von najvise izluđuje termin, nego sto je odlozeno. Zna anesteziolog zasto je pomerio. Daaaaaa...samo zato..tamo se nikad ne javlja..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 15:05:36
|
|
|
|
Maslacak15
|
ja mislim da tu mora neko drugo resenje/ drugi antibiotik..... Neznam zasto ne rade antibiogram. To je bas dugo. Neznam cime previjaju, da li koriste neke antimikrobiotske gelove itd. Ali ocigledno da im stratgegija nije efikasna. Hm bas nezgodno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 15:26:11
|
|
|
|
pari
|
Von, baš mi je žao što ste se iscimali, a i što je taj dr otišao a da vam nije zakazao nov termin...grrrr... Nadam se da ćeš uspeti da ga dobiješ telefonom. Danas neko šućmurasto vreme...i ja se tako nekako osećam, još sam i umorna ali sam neispavana konstantno... Kako ste mame?
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 15:42:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 ja mislim da tu mora neko drugo resenje/ drugi antibiotik..... Neznam zasto ne rade antibiogram. To je bas dugo. Neznam cime previjaju, da li koriste neke antimikrobiotske gelove itd. Ali ocigledno da im stratgegija nije efikasna. Hm bas nezgodno. Mislim da ovde i ne koriste te amb gelove, a antibiogram sam sad rekla drugarici da urade sami privatn9
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 18.2.2020 15:49:03 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 19:08:04
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Dobro vece zene. Kako ste? Mi se danss ceo dan svrcakali... Mm iso poslom do drugog grada mi se uvalili hihi i bili na ekskurziju 😂 Von, bas mi je zao. Rekoh ti da 4 nedelje ne sme ds bude bolesan. A vece pre operacije dijeta. Koliko cete sada cekati?Nama je prvi termin bio u julu pa u avgustu. Pa se operisao 1.novembra. iako smo 200km dalje. Svaki put smo dolazili. Sada strpljenje. Ostale zene , kako ste provele dan?Pozdrav za sve
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 20:54:08
|
|
|
|
Khaleesi
|
Vece zene. Mama Jo radimo na trecem, ali sad mi je nekako sve uzasno bzv. Nije da sam mislila da ce sve iz prve bas da ide, ali eto 4 meseca je proslo jos nista. Znam da treba vreme za sve, ali se bojim da se nesto nije pokvarilo tamo dole. Isla sam kod gn on gledao uz sve je ok. Ne znam. Opterecena sam i sa drugim stvarima. Neko vreme kao da smo on i ja sa decom protiv sveta. Nije bas tako, ali ne znam sta je sa mnom da sam toliko oset_ljiva i sve me pogadja, sto bih inace samo presla preko toga, bukvalno sve me pogadja. Sta Vonino detence operise, vidim da se pominje operacija. Bice nadam se dobro.Zenice pozdravljam vas puno
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 21:12:17
|
|
|
|
vonavoj
|
Khalesi,nije te dugo bilo,polako.bice i trece,kad se najmanje nadate.Operise treci krajnik.Kad smo kod trudnoca,gledala mi drugarica kao godisnji,solarni horoskop,bice puno izazova,promena emocija,da se pazim nervoze i trudnoce..reko aman,mislila sam da je taj aspekt iza mene..ali..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 21:29:08
|
|
|
|
flamingos
|
Kh,ne brini,ostaćeš trudna kad se najmanje budeš nadala.❤Mirko,ako ste švrćkali,uživajte.Evo planiram šta ću sutra za ručak.Dete nešto pravi,pa da se spremamo za krevet.Pozdrav svima.Ljubite dečicu.❤
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/20 18.2.2020 21:49:21
|
|
|
|
Khaleesi
|
Bice taj krajnik super. Nikad nisam toliko razmisljala o tome kao sada valjda posle svega... Znam da ne treba da mislim ali eto prolupala sam skroz...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?