Beca.t -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/20 [chat] (9.1.2020 9:22:08)
|
IZVORNA PORUKA: blizanac2 Tako mi ostane insulin, oko 40. Kazu da su za trudnice druge vrednosti, kao dr treba da ocita rezultate naspram starosti trudnoce jer sam pitala u lab. Radila sam i pre trudnoce, bilo je sve ok. Meni je dr odmah napravila plan sta kad da radim i ogtt je bio kao obavezan, da li zbog mojih policisticnih jajnika ili po difoltu salju sve trudnice ne znam. Posle je bilo kao zbog tog viska plodove vode, da se proveri secer, dok drugi dr ne smatra da ima viska vode. Sto vise dr, samo ostanes zbunjen jer svako ima svoje misljenje. Idem sl nedelje da kontrolu pa cemo videti, mada nesto ne brinem, bekana je bas aktivna i ja se dobro osecam i to mi je najbitnije. IZVORNA PORUKA: Beca.t Blizanac, radila sam nekoliko puta ogtt test zbog vto. I uvek je bio slican - glukoza bude ok, a insulin se ne vrati posle 120 minuta u granice, ostane na primer oko 40 a granica je cca 35 (ako se dobro secam). Kada sam isla za prvo dete na vto, svaki put bi dr ginekolozi (nisu me slali kod endokrinologa), rekli da je to insulinska i pila sam glukofaz, cak i u trudnoci do 4. meseca (nisam ni u toj trudnoci proveravala). A sada kada sam isla u Grcku na vto, a pre toga uradila sve analize, nisu mi nista rekli, tj rekli su da je to ok. Bila sam skepticna, priznajem, pa sam rezultate pokazala endokrinologu, i dr je rekla da je to skroz ok i da ne treba da pijem nista od lekova. Tako je bilo, isli na vto bez lekova i ostali u drugom stanju. Dr koja mi ovde vodi trudnocu me nije slala na ogtt tokom trudnoce, verorvatno to i ne treba po difoltu da se radi, osim ako postoje neke indicije koje ukazuju tokom pregleda itd...slusam sta mi kaze dr i tako idemo korak po korak. Nemoj da brines, dr ce ti reci sve i verujem da je sve u najboljem redu. Naravno, ti se dobro osecas i to je najvaznije! I meni su policisticni jajnici pa doktori sada za svaku od nas misle da imamo insulinsku rezistenciju...a mislim da to bas i nije tako. Uvek sam imala redovne ciklise, nikad problema sa kilazom, cist ten, tako da uopste nema veze sa svim onim stvarima koje kao idu sa policisticnin jajnicima. Mislim da to zavisi od zene do zene. Uzivaj danas u lepom suncu i set_nji! Mi koje smo odmakle sa trudnocom vise nemamo tu privilegiju da mozemo dugo da set_amo...meni je i stomak postao oset_ljiv na hranu, opet nadimanje i gasovi, kao na pocetku trudnoce. Ne smem da jedem ono sto pospesuje nadimanje. Bekana raste i sve vise udara i gura. Kiss
|
|
|
|