Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 25.9.2013 7:51:13
|
|
|
|
pari
|
hvala daco! to se pije stalno ili pred vto ili u toku vto? kod kog lekara si ti išla?
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 25.9.2013 20:30:51
|
|
|
|
Cecana
|
Moze li neko da mi kaze zasto se rade sve ove analize pre vto,posto meni dr. nije dala da radim ove analize?
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 25.9.2013 20:40:31
|
|
|
|
degu
|
Cecana dr-i obično daju da se urade ove analize posle neuspelog pokušaja vto. Neko ih uradi i pre prve vto i dobro bi bilo sve to izanalizirati. Ja prvi put idem bez ovih analiza i nadam se da mi neće ni trebati.
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 25.9.2013 21:06:59
|
|
|
|
Cecana
|
I ja cu tako,ne bih da se pravim.pametna da ja dr. govorim koje analize treba da radi.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 7:24:51
|
|
|
|
pari
|
čitajući forume sam došla do toga da nije loše uraditi trombofilije i ogtt test pre vto jer tu može da bude nešto što može lako da se reguliše lekovima i da vto bude uspešnija... Ja sam tako uradila, idem prvi put na vto za mesec dana i uradila sam ove analize da bih bila smirenija i dobro je da sam ih uradila... Danas idem kod lekara da mi sve protumači pa ću javiti... mislim da treba da postupimo onako kako osećamo, ako želimo da verujemo dr i da postupamo tako, treba to da uradimo... ako želimo ipak da uradimo neke stvari na svoju ruku, ni to nije loše, uradićemo i bićemo mirnije...
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 12:38:10
|
|
|
|
viking
|
Ja sam otišla kod doktorke sa spiskom odštampanim sa Ringeraje i rekla "Ja sam ovo našla na netu, šta vi mislite o tome, ima li potrebe da ja to radim ili ne?" i ona mi je žena lepo rekla da mogu da ih uradim ako želim iako nema indikacija, da su to analize koje ne spadaju u osnovne analize već se rade po potrebi ako se sumnja na neki konkretan problem, a uostalom, nisu ni jeftine pa da ne muče ljude. Ja sam shvatila da bi mi manje mučenje bilo da ih platim i uradim odmah nego da idem na pet vantelesnih i dobro je što sam ih uradila jer su mi pronašli IR iako nisam imala nijedan simptom niti neko u porodici pati od toga. Naravno, svako odvaga za sebe u odnosu na želje i mogućnosti, ali ja sam za to da se uradi sve što se može, makar bilo i bespotrebno.
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 12:49:52
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: pari hvala daco! to se pije stalno ili pred vto ili u toku vto? kod kog lekara si ti išla? Pari, to je injekcija i preporuka je dr Miljica da je uzimam 4 dana pre embiotransfera...
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 15:27:19
|
|
|
|
dunja RR
|
Evo da javnem, na kraju kupih ampulu OHB12 u apoteci (80 dinara) i dadoše mi kod Ivanovića u debelo meso-umalo da napišem u belo meso Da nisu oni, dao bi mi mm. IZVORNA PORUKA: neni7 dunja ja sam pre neki dan primila ohb12 ali me mrzelo da idem u dom zdravlja nego sam otišla do Dr Ristića ponela izveštaj lekara platila 600din i sve gotovo za 5 min znam da ti nisam odgovorila na pitanje ali ako ti bude komplikovano možeš i tako. inače baš peče
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 18:22:04
|
|
|
|
mina@
|
Drage moje curice, stigli najzad svi rezultati : kariotip :: Normalan ženski kariotip. trombofilije : FII WT (normalan) FV WT (normalan) MTHFR HETEROZIGOT C677T; HETEROZIGOT A1289 Preporuka:kontrolisati nivo homocisteina u krv Sta to znaci, ima li veze sa sterilitetom i kako se leci????
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 20:07:26
|
|
|
|
17 joka
|
Mina , ja stvarno neznam ali javice se neko ko zna i sve se da resiti
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 21:01:59
|
|
|
|
daca77
|
Min@, ne razumem se ni ja, moraces da posetis hematologa, jer imas mutaciju na MTHFR.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 26.9.2013 22:38:05
|
|
|
|
pari
|
Bila sam kod dr, bila je baš temeljna, fina i divna :) preporučila mi aspirin od sutra pa do postupka i fragmin od aspiracije pa narednih 5-7 dana zbog 4G/4G genetske varijante koju imam... Min@, i ja mislim da treba da odeš kod hematologa...ne brini, biće sve u redu, samo idi da ti da adekvatnu terapiju...
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 19:43:03
|
|
|
|
daca77
|
PAri, znaci i ti si dobila Fragmin, samo sto je meni receno da ga koristim tokom cele trudnoce, ako dodjem do nje... A koje apoteke u Bg imaju Fragmin?
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 19:57:33
|
|
|
|
hanka
|
Mina ja imam mutaciju mthfr heterozigot i receno mi je da kad zatrudnim moram biti pod heparinom,to je urodjena trombofilija,ne brini nista,resava se to
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 21:23:30
|
|
|
|
pari
|
baš sam se i ja pitala gde kupiti fragmin od 2500 i koliko košta... ako neko zna, nek nam pomogne
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 21:27:17
|
|
|
|
dunja RR
|
Najjeftiniji u apoteci Baofarm u Branka Krsmanoviča, u maju je bio 156 dinara i može uvek da se naruči, dok je na drugim mestima bio oko 230. Ne znam koliko je sada, ali ću proveriti pa javljam. Inače, ja pojma nemam od kada da krenem sa fragminom, prošli put je bilo od aspiracije, a sada nema spiracije. Kaže dr. Bilja od trudnoće, ali mi to nešto kasno. Pitaću dr. Jelenu, trebala mi sledeće nedelje na kontrolu kod nje. IZVORNA PORUKA: pari baš sam se i ja pitala gde kupiti fragmin od 2500 i koliko košta... ako neko zna, nek nam pomogne
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 21:38:22
|
|
|
|
branaV
|
Pari i ja sam 4G/4G i primala sam fragmin 2500j tokom cele trudnoce, a nema potrebe da ga kupujes jer tvoj ginekolog u domu zdravlja mora da ti da nalog za injekcije i ti sa tim nalogom mozes da uzmes injekcije iz ambulante gde se primaju inace injekcije, ja sam tako radila.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 21:42:43
|
|
|
|
pari
|
Hvala Dunja! BranaV, meni je fragmin prepisala dr kod koje sam išla privatno...ne znam da li će hteti ginekolog da mi da nalog... Jesi ti sama sebi davala inekcije ili si išla u ambulantu?
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 22:01:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Pari, do trudnoće moraš da kupiš fragmin, znači neke dve nedelje, jer na besplatni imamo pravo tek u trudnoći. Kada mi je potvrđena trudnoće, sa tim papirom sam otišla u KCS gde mi je hematolog prepisao fragmin. Sa tim izveštajem sam otišla kod ginekologa u dom zdravlja i ona mi je dana nalog za fragmin, koji sam dobijala iz DZ. Ali znači, do trudnoće moraš da kupiš, a preporučujem ti kao što rekoh Baofarm, najpovoljniji su. IZVORNA PORUKA: pari Hvala Dunja! BranaV, meni je fragmin prepisala dr kod koje sam išla privatno...ne znam da li će hteti ginekolog da mi da nalog... Jesi ti sama sebi davala inekcije ili si išla u ambulantu?
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 22:03:23
|
|
|
|
dunja RR
|
I da, ja sam sama sebi davala, a uzimala sam injekcije iz DZ u trudnoći (uzmem recimo za 10 dana, tako sam se dogovorila sa odeljenjem kućne nege).
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 27.9.2013 22:11:26
|
|
|
|
branaV
|
IZVORNA PORUKA: pari Hvala Dunja! BranaV, meni je fragmin prepisala dr kod koje sam išla privatno...ne znam da li će hteti ginekolog da mi da nalog... Jesi ti sama sebi davala inekcije ili si išla u ambulantu? I meni je fragmin prepisala dr privatno ali mi je dr ginekolog u domu zdravlja prihvatio taj izvestaj, sama sam sebi davala injekcije, vala srodila sam se sa njima, cela trudnoca i malo posle, uh kad se setim
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 30.9.2013 17:27:09
|
|
|
|
mina@
|
Devojke, preporucite mi nekog DOOOOOOBROG hematologa u Bgd-u. Pitala sam za Elezovica ali je "popunjen"...... preporucite mi nekog drugog molim vas!!!!
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 30.9.2013 17:57:01
|
|
|
|
viking
|
Miljić i Elezović važe za najbolje, ne znam da li neko ima iskustva sa nekim drugim, mi smo ovde uglavnom svi išli kod Miljića :)
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 1.10.2013 11:16:22
|
|
|
|
mina@
|
Doktorka tranfuziolog je prijateljica moje prijateljice i rekla mi je da je u maju bila na nekom simpozijumu gde je Miljic pricao bas o ovim nasim problemima i njega mi je preporucila tako da cu pokusati njega da nadjem. Nisam iz Bgd-a pa moram da se organizujem, gde idete kod njega privatno i koja je cena????
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 2.10.2013 9:32:51
|
|
|
|
viking
|
Mina, dr Miljić gostuje po klinikama, juče sam bila u Jevremovoj i rekli su mi da dolazi dva puta mesečno kod njih, sledeći put je tamo 14. oktobra ali se termini baš brzo popunjavaju, zovi ih čim pročitaš ovu poruku. Inače, u Jevremovoj će te susret s Miljićem koštati 6.500 din (toliko sam ja platila u aprilu). Mislim da je u drugim klinikama jeftinije ali nisam sigurna.
< Poruku je uredio viking RR -- 2.10.2013 9:33:06 >
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?