Anoniman -> RE: stomačni virus (13.7.2010 19:41:22)
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Do sada sam pisala u temi o Todoksinu, ali ipak mislim da ovo nije za tamo. Stanje se kod Luke pogoršalo, stolica više nije kašasta, već je tečna. Kaki nakon obroka. Za doručak je pojeo pola kifle, onda za ručak supu, batak koji se kuvao u supi i malo testa, nakon toga je 3x kakio, treći put nismo stigli do wc-a. Od juče pije probiotik. Danas sam mu skuvala i čaj od kore od nara, i kupila sam čokoladu za kuvanje. Odneli smo stolicu na analizu, biće za 3-4 dana... nadam se da nas tada već neće ni zanimati šta piše u rezultatima. ps, možda bi se naziv teme trebao malo uopštiti, 2008-ma, kada sam otvorila temu, je davno prošla. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja zaboravila da dovršim. Ispostavilo se da je imao kandidu. Dobio je da pije Nystatin kapi 7 dana, 4x na dan po 1ml. Stolica je ok, treba da je odnesem da proverim za svaki slučaj. IZVORNA PORUKA: cici78 Mi smo bili na moru i Matija je posle desetak dana dobio virozu (tako kaze onaj njihov dr). Bili smo u Budvi. Imao je stolicu 4-5 puta dnevno i nekako je smrdela na kuvana jaja. Nije povracao, niti imao temp, ali nije bio raspolozen uopste, samo je spavao. Toliko sam se bojala da ne dehidrira. Odmah je poceo da pije neki probiotik koji tamo svi pedijatri savetuju, Prolife. Ja sam mu davala Orosal, tih dana smo forsirali pirinac, sargarepu, bananu. Mleko smo izbacili. Prolazili su dani, a on uz svu tu terapiju, i da kazem ne tako strasne simptome-bez promene, niti ide na bolje niti na gore. Sesti dan, a on isto kao i prvi. Skoro je popio sav probiotik, ali bez promene. Doslo mi je da izletim iz koze. Tako je smrsao. Odlucili smo da krenemo kuci pa sta bude. Dobro je podneo put. Cim smo stigli u Bg ma drugo dete, smeje se, skace, cici od srece, od proliva nista. Jede super. I sta je to bilo, ko bi ga znao?! Cici, to je samo promena klime. Gde sam pisala o tome...??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Luka je taman napunio godinu dana, kada smo krenuli u CG na more. Išli smo iz dva puta (do Užica, pa sledeće veče dalje). U Užicu je dobio proliv! Ništa sem klime nije promenio. Ja sam bila psiho koji je sve nosio od kuće (SVE SVE!) 15 dana na moru nije jeo ništa sem mlevene plazme u čaju od nane i slanih štapića, i pio abnormalne količine tečnosti. Davala am mu probiotik sve vreme, stanje nepromenjeno. Vratili smo se u NS, posle dan-dva, sve je nestalo! Kao da ništa nije bilo! Sledeće godine mi je dr savetovao da kupim ProbioKid immuno, i da počnem da mu dajem dan pre polaska, i da nastavim dok ne ispije celo pakovanje (10 kesica - 10 dana, iako smo ostali duže na moru, tako da nije pio svo vreme dok smo bili tamo...) Nije imao problema. Već narednih godina mu nisam davala preventivno, i bilo je sve ok. Pitala si da li da to očekuješ svake godine... mislim da ne. Mi smo se prve opekli, druge sam davala preventivno, treće već nismo išli tamo... ali ne verujem da bi reagovao.
|
|
|
|