Anoniman
|
Četvrtak: Luka se budi oko 15.30h, neće da pije, neće da jede. U 15.45h počinje da povraća ručak od pre spavanja. U 16h "betonira" mu se nos, počinje da izbacuje šlajm kroz povraćanje i kroz nos (nos mu nije uopšte curio preko pola godine). Tako povraća do nekih 17h. Zakazujem kod lekara u 17.30h-ništa u grlu, ništa na plućima. Dobro je. Dobre volje. Igra se. U kolima se, na putu do kuće ukaki (iako je skinuo pelenu-odmah zaključujem da je roliv jer se inače ne bi ukakio). Kako sam ga izvadila iz auta-povraća pored auta, i dalje šlajm. Opet je dobro.... Četv./petak noć: Oko ponoći ga dižem da ga presvučem jer oset__im da se ukakio. A on jadan sav u kaki od grudi do stopala (čak i čarapice)-okupam ga. Nastavi da spava. Povraća u 3h, pa u 4h, pa u 5h. Petak: Proliv. Sve vreme ne jede i ne pije. Počinjem da brinem da ne dehidrira (od gladi znam da neće umreti). Odlučim da kupim novu flašicu-možda bude zanimljiva pa počne da pije makar malo. To je uspelo, počeo je da gucka po malo vode. Al i dalje ne jede. Petak/subota noć: ponoć-ja povraćam 1vi put. 01h-ja povraćam 2gi put. 02h-ja povraćam 3ći put. 03h-ja povraćam 4ti put. Izlazim iz kupatila, čujem Luku "mama povraćaću"-on povraća. Taman sve sredi (presvučem ga, promenim posteljinu), ja dobijem proliv, izađem iz wc-Luka povraća, sve sredim-ja proliv. Onda smo spavali dalje (koliko je već vremena ostalo do jutra... Subota: Luka ustao-sve ok, dobro je. Hoće da jede griza. Koliko god da znam da mleko ne ide uz proliv, ipak mu dam, jer nije ništa jeo 2 dana. Meni je u prncipu ok, ali me boli koža-kao kada imam nisku temperaturu, ali je nemam. Odem kod bake i dede koji žive stan preko puta mene-deda proliv, trese ga groznica, baka mučnina, povraća. Muž ustaje-mučnina, proliv. Ja odem kod mame da bih muža ostavila da sprema ispit i da bi mi mama pomogla da dođem sebi, tamo smo spavali, meni je već do uveče bilo dobro, Luka ne povraća ali ima proliv. Nedelja: mama dobija proliv i mučninu. Tata i brat su se spasli jer su bili na putu, valjda neće dobiti sada od mame. Danas sam opet bila kod dr. Izbaciti mleko zbog proliva-kupiti milupino adaptirano mleko za protiv proliva (za decu iznad 6meseci), koristiti OROSAL prah za rehidrataciju (od toga se Luki povraća ali ga ja pijem), a Luki sam uzela HIPP sok od šargarepe sa orosalom i sa time mu recimo izmutiti bananu, ako neće da pije. Ja pijem Flonivin kapsule 3x2, on 3x1. A dedi sam kupila Loperamid, jer njemu ne prolazi proliv na Flonivin-čoveku baš nije dobro. Luki se ojela guza pa mu mažem Pantenolom. Eto da znate, pa šta da vam kažem? Pazite se! Ostaje samo pitanje-gde je Luka to pokupio i zarazio sve nas????
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 20.2.2017 21:48:04 >
|