RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


mati -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (3.4.2021 10:18:26)

Za doručak pića, za dalje u hodu nešto.
Eto, neću da ispravljam, ispade za doručak pićance, Sanjice nisi jedina za slovo ć...




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (3.4.2021 14:37:29)

Mati, pisala sam ti na viber.
Ja sam danas pola pijace donela kući 🥰
Za ručak juneća supa, pohovane teleće šnicle, pečeni krompir (skuvan, zgnječen, začinjen pa ispečen). Zelena salata sa rotkvicama i mladim lukom.
Uveče palačinke - malo standardnih, malo sa rogačem. 





jess021 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (3.4.2021 15:04:36)

Pileca supa, pasta sa piletinom i tikvicama. Za veceru gibanica 





dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (3.4.2021 15:06:57)

Podvarak za rucak




Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (3.4.2021 15:06:59)

Piletima sa prazilukom u besamel sosu, krompir pire i Flana tortice 😊





flamingos -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 10:10:47)

Za doručak kiflice.Za ručak pileća bela čorbica,pečeno pile,pire krompoir,mlad luk za salatu.





mati -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 10:54:57)

Przenice, kasnije cu da amuckam nešto sa pečurkama. I nešto za probirace, koji pečurke jedu samo na pici.




Tiziana -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:00:51)


I ja ovako pravim peceni kromšir. Super je! 
IZVORNA PORUKA: Ana RR
pečeni krompir (skuvan, zgnječen, začinjen pa ispečen).






Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:03:43)

Kako kako? Taj krompir 🥔 Na kraju se zapece u rerni? 

Ja restovani krompir pravim slicno ali ne zapecem. Kuvan, proprzim luk i zacine, dodam gnjeceni krompir, dodam alevu i jos masnoce i mesam na ringli dok se ne odvoji od serpe. 
Danas za rucak juneci gulas. I dalje me mrzi da kuvam. 😁




Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:14:16)



IZVORNA PORUKA: Tiziana


I ja ovako pravim peceni kromšir. Super je! 
IZVORNA PORUKA: Ana RR
pečeni krompir (skuvan, zgnječen, začinjen pa ispečen).






Isto tako. Meni je najukusnije kad se tako ispece. I uvek prvo barim, pa pecem. 




mati -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:16:50)

Bacile ste me u razmišljanje. Nisam pravila. Možda ovo bude danas. Probirace voli krompir.




Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:17:05)

Sanjice, gnjecen peces?
Ja isto skuvam pa u tepsiju pa u rernu. Socniji su mnogo. Bas me interesuje ovo zgnjecen pa zapecen. Cekam da Ana vidi pa dam pojasni postupak. Da spremim uz gulas danas. Varijacija krompira nikad dosta 😊




Tiziana -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:21:13)

Bude hrskav. Ja ga poredjam na pleh iz rerne, na pipir za pecenje pa ga i okrecem da lepo uhvati sa obe strane. Onaj francuski krompir iz Maxija bude posebno ukusan kad ga tako spremim. Nekad ga pre rerne uvaljam u maslinovo ulje u kome sam przila beli luk i ruzmarin, ali procedim to ulje.. Nekad uvaljam u dimljenu alevu papriku, kako kad.. 





Tiziana -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:27:21)

Doruckovali smo gibanicu guzvaru, za rucak cemo danas potaz od sargarepe i praziluka, probacu da napravim sama testeninu za bolonjeze, gledala sam sinoc neku italijanku na 24h kitchen, deluje lako. Ako ne uspe, imam kupovnu pa cu skuvati🙃 I salatu od svegaaa svezeg. Toliko mi se jedu salate, sveze salate, da bih po ceo dan to jela. 





Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:27:50)

Ivanka, skuvani krompir ostavim da se ocedi i prosuši a za to vreme rernu ugrejem zajedno sa tepsijom u kojoj će se peći krompir. Kada se dobro ugrejalo, izvadiš tepsiju, sipaš masl.ulje ili mast, i istreseš krompir koji začiniš čime voliš i možeš i tako da ga ubaciš u rernu ili da ga prvo zgnječiš gnječilicom ili viljuškom. Ja volim da dodam i par čenova belog luka, ruzmarin, dosta bibera i soli, ali to samo kad spremam za mm i sebe.


Jamie ima dobar recept, roasted potatoes.




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:29:02)



IZVORNA PORUKA: Tiziana

Toliko mi se jedu salate, sveze salate, da bih po ceo dan to jela. 





Isto, juče sam opustošila pijacu.




Tiziana -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:29:03)

Znala sam da je Jamie🙂





Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:33:37)



IZVORNA PORUKA: Tiziana

Doruckovali smo gibanicu guzvaru, za rucak cemo danas potaz od sargarepe i praziluka, probacu da napravim sama testeninu za bolonjeze, gledala sam sinoc neku italijanku na 24h kitchen, deluje lako. Ako ne uspe, imam kupovnu pa cu skuvati🙃 I salatu od svegaaa svezeg. Toliko mi se jedu salate, sveze salate, da bih po ceo dan to jela. 





Tizi, imam želju da kupim onu masinicu da pravim raznu testeninu. Ja odoh da pravim tortilje. Bice posan nadev kao za lazanje. Deci spanac sa mesom. Ostalo je i corbice. I salatu uz to Anci, pa ja sam jedva juce dosla sa pijace. Zaboravila sam da ponesem kolica. Tako da su ni ruke otpale. 




dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:37:43)

Kod opet podvarak, ostalo od juce




mati -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:39:59)

Anci, a ti onda ne stavljas pek papir? Odmah na zagrejan pleh... Probaću kasnije i javljam. Videla sam i to, tamo gde sam ti rekla da gledam i one kraće klipove.




Tiziana -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:55:52)


Ja imam tu masinu za testeninu, staru, jos od bake i deke, ali dok je posle ocistim, treba vremena. 

Ova italijanka ih pravi bez masine. Ako imas 24 kitchen vrati, bila je sinoc, deluje zaista jako jednostavno i bez masine.. 
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR



IZVORNA PORUKA: Tiziana

Doruckovali smo gibanicu guzvaru, za rucak cemo danas potaz od sargarepe i praziluka, probacu da napravim sama testeninu za bolonjeze, gledala sam sinoc neku italijanku na 24h kitchen, deluje lako. Ako ne uspe, imam kupovnu pa cu skuvati🙃 I salatu od svegaaa svezeg. Toliko mi se jedu salate, sveze salate, da bih po ceo dan to jela. 





Tizi, imam želju da kupim onu masinicu da pravim raznu testeninu. Ja odoh da pravim tortilje. Bice posan nadev kao za lazanje. Deci spanac sa mesom. Ostalo je i corbice. I salatu uz to Anci, pa ja sam jedva juce dosla sa pijace. Zaboravila sam da ponesem kolica. Tako da su ni ruke otpale. 






Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 11:59:48)

Hvala Anci ❤️ Bice krompira danas 😊




Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 12:01:15)



IZVORNA PORUKA: Tiziana


Ja imam tu masinu za testeninu, staru, jos od bake i deke, ali dok je posle ocistim, treba vremena. 

Ova italijanka ih pravi bez masine. Ako imas 24 kitchen vrati, bila je sinoc, deluje zaista jako jednostavno i bez masine.. 
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR



IZVORNA PORUKA: Tiziana

Doruckovali smo gibanicu guzvaru, za rucak cemo danas potaz od sargarepe i praziluka, probacu da napravim sama testeninu za bolonjeze, gledala sam sinoc neku italijanku na 24h kitchen, deluje lako. Ako ne uspe, imam kupovnu pa cu skuvati🙃 I salatu od svegaaa svezeg. Toliko mi se jedu salate, sveze salate, da bih po ceo dan to jela. 





Tizi, imam želju da kupim onu masinicu da pravim raznu testeninu. Ja odoh da pravim tortilje. Bice posan nadev kao za lazanje. Deci spanac sa mesom. Ostalo je i corbice. I salatu uz to Anci, pa ja sam jedva juce dosla sa pijace. Zaboravila sam da ponesem kolica. Tako da su ni ruke otpale. 






Tizi, vraticu unazad cim mi deca oslobode tv. 😊




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 12:04:57)



IZVORNA PORUKA: mati

Anci, a ti onda ne stavljas pek papir? Odmah na zagrejan pleh... Probaću kasnije i javljam. Videla sam i to, tamo gde sam ti rekla da gledam i one kraće klipove.



Kad ovako pečem onda ne stavljam papir. Ali bitno je imati dobar krompir, bez toga ništa.
E ja mogu na kuh.robota da stavim dodatak za testeninu. Merkam kada bude na popustu.




Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (4.4.2021 12:09:54)

Ni ja tako kad spremam krompir ne stavljam pek papir.
Obozavam taj nacin spremanja.
Nego, sto se tice krompira u maksiju je najbolji. Na pijaci ti uvaljuju bas los krompir.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>