|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fizički napor u trudnoci
30.7.2011 0:08:32   
New Mom
Savijanje, stezanje (kaiš, kruta odeća), dizanje... Sve što možeš, prikoči.

Ovde odmah prepišu gynipral (mada se smatra da on ništa ne može da pomogne, ali zaostala navika) i bensedin.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 126
30.7.2011 0:14:23   
Anoniman
Verus, ja se sećam da su mi rekli da nije preporučljivo savijati se i čučati, već sve na kolenima da se radi, to je najbezbolnija varijanta.
Vidi malo u ovim knjigama tipa "Nega deteta", ili "Biblija trudnoće", ima čak i slika kako, npr podići lavor sa mokrim vešom a da bude bezbedno...

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 127
30.7.2011 3:54:31   
Verus
A ja ovo dosta radim...mislim da me to i zezne.  Evo danas, sam u pokretu i puuuno toga sam obavila (doduse nisam morala na posao a to je ipak veliki plus), i ok sam.  Par puta sam malo prilegla dok sam H listala knjige i dok je pogledala Fifi i tako...MM je nosi gore na sprat kad je kupamo, stavi je u kadu itd, al kad budem veca on ce to sve raditi (za sada radi njegovih 3 noci nedeljno)...moram laganini, bas ne vredi.  Mislim da me je to i zeznulo prvi put: to ponasanje "kao da nista nije" a moje telo ocigledno nije od onih koje moze to da tolerise.

Hvala vam punouser posted image

IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, ja se sećam da su mi rekli da nije preporučljivo savijati se i čučati, već sve na kolenima da se radi, to je najbezbolnija varijanta.
Vidi malo u ovim knjigama tipa "Nega deteta", ili "Biblija trudnoće", ima čak i slika kako, npr podići lavor sa mokrim vešom a da bude bezbedno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 128
30.7.2011 4:05:07   
Verus
NM, meni su rekli onaj put u bolnici da nista od tih lekova vise ovde ne daju, jer su  nasli da posle x broja godina ta deca imaju problema sa srcem, manjih, ali nisu im srca 100% "normalna" tako da oni nista od toga ne daju.  Eto, jedino su dali 2 inekcije steroida, 1 na 24h da bebi sazriju pluca ukoliko se rodi i to je to.  A od "terapije" samo mirovanje....

Ne znam, ja sam i inace protiv lekova, i sa H sam popila sam jednu tabletu acetaminofena zbog glavobolje, a evo do sad nista....Plase me lekovi u trudnoci....
IZVORNA PORUKA: New Mom

Savijanje, stezanje (kaiš, kruta odeća), dizanje... Sve što možeš, prikoči.

Ovde odmah prepišu gynipral (mada se smatra da on ništa ne može da pomogne, ali zaostala navika) i bensedin.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 129
30.7.2011 12:00:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bea83

inače od saveta dr. mi je rekla - nikako čučanje, naglo savijanje, truckanje kolima, pranje kose preko kade, nikako ribanje wc i slično sa hemikalijama...ako se setim još nečega dodaću

meni je rekla - moze voznja i kolima i autobusom, al ne po nekoj tipa kaldrmi, znaci tako bi trebalo da bude da bi smetalo. kosu ponekad operem preko kade, ali u skoro stojecem stavu sa samo sagnutom glavom.
rekla mi je da nema mnogo istezanja, tipa za skidanje zavesa ili ako kacis ves negde tako.
progesteron nakon ulaska u 4. mesec ne pomaze, jer posteljica vec obavlja svoje. i ovde ocigledno ne prepisuju utrogestan tako lako kao u srbiji.

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 130
1.8.2011 14:25:13   
vukosava
Nisam medicinar al znam da ne bi pila bensedin u trudnoci nema sanse. Pila sam ga jednom u zivotu samo - na ocevoj sahrani. A sto ga prepisuju u trudnoci?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 131
1.8.2011 14:37:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Mislim da me je to i zeznulo prvi put: to ponasanje "kao da nista nije" a moje telo ocigledno nije od onih koje moze to da tolerise.

I ja sam se ponašala kao da nisam trudna user posted image (a i povraćala sam na normu i bila konstantno pospana): pešačila sam do besvesti, prostirala veš na terasi na štrik od preko 2 muser posted image , nosila sa pijace po 10kg robe, ribala podove na kolenima, peglala satima, pa se na kraju dokrajčila Plitvičkim jezerima gde sam planinarila 4 sata - luda!!! Tako sam ispisana na partusisten i strogo mirovanje u 25. nedelji user posted image
A što se bensedina tiče, njega ispisuju pošto neke žene jako teško podnose te lekove za održavanje trudnoće.... Ja lično nisam imala "treskavicu", a lupanje srca mi se dešavalo možda jednom nedeljno, što je ustvari jako retko... Tako da nisam pila ništa od tih lekova, pa ni bensedin, ali mogu da razumem žene koje piju lek 8 puta na dan i svaki put imaju napad (meni je svako lupanje bilo grozno-puls mi je skakao na 120 otkucaja u minuti i imala sam utisak da ću se ugušiti ili onesvestiti).

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 132
1.8.2011 15:20:41   
Verus
Ovaj put cu da vodim racuna vise.  Septembar mi je sveki tu, ona ce pomgati, kuvati, spremati itd.  Od oktobra, uzimam onu zenu (daj boze da moze, jos ne znam) da mi cisti komplet kucu svake druge nedelje.

Izmedju nje, a i do tada, cu da delim sa mm.  Jedan sprat ja, drugi on, na smenu.  Da bude brze gotovo.  On sve kupi sa poda (jer dete razbacuje) na poslu se vise ne savijam,  ako moram u kuci, kleknem itd.  Pa kako Bog da, da bude sve dobro ovaj put....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 133
22.12.2011 12:05:04   
Jovana131
Ne mogu nigde da pronadjem odgovor a i znam da cete mi vi najbolje reci, da li smem da nosim u trudnoci starije dete ona ima 15kg?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 134
22.12.2011 19:57:16   
Sesilija 83
pa nije bas preporucljivo sto se mene tice ja ne bih....

(odgovor članu Jovana131)
Direktna veza do poruke: 135
22.12.2011 20:26:35   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Jovana131

Ne mogu nigde da pronadjem odgovor a i znam da cete mi vi najbolje reci, da li smem da nosim u trudnoci starije dete ona ima 15kg?

Naravno da nije preporučljivo.
Pa lakše je nositi džak od 15kg nego dete od 15kg. Džak možeš prebaciti preko ramena i ne može te šutnuti u stomak.
Naravno, može ništa da se ne desi, a da celu trudnoću nosaš dete, a možeš posle dva podizanja da završiš sa serklažom.
Ja nisam nosila dete u trudnoći. Sećam se kada sam ga dva meseca posle porodjaja podigla, nakon skoro godinu dana, da mi je izgledao kao džin. I izrastao i otežao.

Direktna veza do poruke: 136
23.12.2011 13:50:19   
Jovana131
Hvala vam na odgovorima....

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 137
8.9.2014 13:15:35   
emicaa
Kad sam ušla u deveti mjesec svaki dan sam generalno sredjivala stan jer me stalno hvatala panika da ću otić u porodilište a stam mi nije čist,vrhunac je bio kad mi je sveki došla a ja visim kao majmun i kačam zavjese,ona se šokirala user posted image

Direktna veza do poruke: 138
8.9.2014 13:19:05   
wivern
Aktivna jesam, pesacim dosta, radim po kuci sve poslove tempom koji me ne zamara previse, ali zato nista teze od 5 kg ne podizem. I ovo od 5 samo ako mi se omakne veci shopping u marketu user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 139
8.9.2014 17:03:27   
emicaa
i ja sam pazila da ne podizem nista tesko,to ionako ne smijem ali nisam se smirivala,umjesto da sam tih zadnjih dana odmarala ja radila kao budala

< Poruku je uredio emicaa -- 8.9.2014 17:04:05 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 140
8.9.2014 17:10:27   
Mala Elena
Trudila sam se da ne nosim tesko na pocetku i na kraju trudnoce , a mm me je mnogo pazio i mazio , cak mi je nekad smetalo jer preteruje . Kad krenemo u mesecnu kupovinu zna se da ja nosim toalet papir. Smejurije user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 141
8.9.2014 17:19:01   
bubulence
ali ja ne znam sta je tesko za trudnocu user posted image . mislim, vise ne dizem cerkicu koja ima 19kg, ali nisam znala da ne smem bas nista tesko. do sada sam najnormalnije nosila balon od 6l vode na treci sprat (cesto i u drugoj ruci nesto ali ne tako tesko), bude mi tesko, ponekad me presece stomak ali uglavnom nista strasno.
hihihi emice, sasava si skroz. mogu da zamsilim svekru kada te je videla sa stomakom do zuba da kacis zavesu user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 142
8.9.2014 17:29:06   
veselicaa
Ja sam radila sve sto sam osecala da mogu Starije dete mi je u periodu kada sam bila trudna imalo 4 godine pa je nisam podizala ali sam sve drugo radila po tome kako se osecam.Ako mi se nije radilo nisam. Mi tada nosimo zivo bice u sebi i treba svi da imaju obzira prema nama a najvise mi sameuser posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 143
8.9.2014 17:31:52   
wivern
Bubi sve je tesko u trudnoci user posted image . Salim se, sve sto podizemo teret ide delimicno preko stomacnih misica, tako da si ti zavrsila sa nosanjem kumica i ostalih.
Mozes da nosis neke osnovne potrepstine iz marketa, ne previse.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 144
8.9.2014 17:38:47   
Ipokrisia
Bubi, ja koliko sam citala u ovoj nedelji u kojoj smo mi, uobicajeni su prateci bolovi i ziganja na dnu stomaka jer se rastezu ligamenti koji pridrzavaju matericu, tako sam nesto citala user posted image verovatno ako se previse opterete onda jace i bole.Mene je recimo danas par puta jako probadalo na samom dnu stomaka, a nisam nista danas radila, ali jesam juce nesto dosta sredjivala kucu. Mene recimo ti ligamenti sa strane jako zabole kad kinem ili kasljemuser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 145
8.9.2014 17:54:04   
Anarunika
Ja sam nabavila torbu sa točkićima user posted image . Klince tu i tamo podignem,po potrebi,a stomak mi se najviše stegne posle hodanja. Smatram to normalnim i bezopasnim tako da se ne sekiram. Druga je priča sa ženama koje imaju rizične trudnoće!

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 146
8.9.2014 18:01:13   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Anarunika
Klince tu i tamo podignem,po potrebi,a stomak mi se najviše stegne posle hodanja. Smatram to normalnim i bezopasnim tako da se ne sekiram.

da, to i ja smatram normalnim, prosla sam kroz jednu trudnocu pa od prilike znam sta mogu da ocekujem i koliko je normalno da me boli... mada je i svaka trudnoca za sebe...
Ipo, do kraja trudnoce cemo povremeno osecati to ziganje, bolove, presecanje itd... ligamente kada kihnemo ili se zaksljemo (jao to mrzim)... ali opet kazem, ovo sto ja odsecam od juce je daleko jace od uobicajenog i normalnog, mada danas ceo dan odmaram i vec vidim da mi je lakse...
wiv kako ti to vojnicki napises, samo mogu da kazem "razumem i nije mi tesko" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 147
8.9.2014 21:52:15   
branki*
ja radim po stanu sve.brisala sam prozore.ne nosim dete i ne nosim puno tesko i ne hodam onako brzo kako umem i obicno radim.kad me zeza stomak,ja onda se trudim da vise lezim,odmaram.kad prodje,ja opet po starom..luda marauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 148
12.9.2014 1:35:06   
srculence25
Od kad sam saznala da sam trudna vodila sam racuna da nedizem tesko i da se neumaram puno.
U smislu tesko recimo neiznosim ves iz masine ali ga rasirim.Ne ribam kupatilo sa hemikalijama /to radi baba/
Sa mojim biciklom sam se pozdravila tako da svuda idem peske i navikla sam sad vec a i bas mi godi setnja.
Danas sam obrisala pod i bas se umorila za tako malo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 149
13.9.2014 9:42:56   
Anarunika
Sećam se da mi je doktorka u devetom mesecu sa prvim sinom rekla, da ću pred sam porođaj dobiti poriv da sređujem kuću i "svijam gnezdo " za prinovu. Ne sećam se baš da li je bilo tako, ali eto, kada počnete sa detaljnim sređivanjem kuće pred porođaj, možda je to znak da će beba uskoro da vam bude u rukama user posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

Anketa

Одређивање пола.
пеперутка16

Колико је поуздано одређивање пола ултразвуком? Ваше искуство је:

Click Here