Lu -> RE: Zapečene palačinke (23.3.2012 8:25:38)
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 iliti brza torta od istih [sm=smiley1.gif] elem, ovo je totalno bilo pravljeno odokativno, ali je ispalo super ukusno, a nekako računam da mogu i raznorazne varijacije na temu da se prave, pa eto, da podelim... ispekla sam nekih 15ak palačinki "fil" je mešavina mlevenih oraha, keksa i čokolade za kuvanje, tj. ove tri stvari sam dodala u blender i izvrvrtala, tj. sitno iseckala, a onda u to dodala i vanilin šećer i malo cimeta. u sud vatrostalni ređala palačinku, posipala ovim filom i tako redom, mislim 10ak komada, a ostale premazala medom i malo još čoklolade za kuvanje narendala preko i urolanim popunila rupe sa strane...ako je sud okrugao kao i palačinke, onda može i bez ovoga, nego da se ređa do kraja koliko palačinki ima. onda sam ovo prelila mešavinom ostatka ovog fila, u šta sam dodala jedno dve kašike kisele pavlake i mleka otprilike, tako da kad se palačinke preliju, onako ogreznu u to...i na kraju jednu bananu iseckala na kolutove i poređala preko. zapekla na nekih 200 stepeni dok to mleko nije uvrilo, tj. jedno 10-15 minuta još da sam imala šlag, ili neki sladoled čak da odozgo onako malo zamažem, ihaj, ali i ovako je super [img]http://www4.slikomat.com/11/0323/r9u-img-62.jpg[/img]
|
|
|
|