bebilule -> RE: Razgovori mama 11/19 (25.11.2019 8:40:21)
|
Jutro. Hajte, druga kafa! Ja na poslu, M u vrtiću. Ranije ću ga izvesti, moja mama danas ne radi, pa neka se druže. Mama Jo, M baš smeta suv vazduh, a hladnoća ne. Ja ranije isključim grijanje i držim otvorena vrata sobe. Bude hladnjikavo, ali tako bolje spavamo. Zimi sam znala i skuhati čaj od ruzmarina, majčine dušice i kamilice i ubacim šerpu da nas blago inhalira. I meni prija. Sjajna stvar. Ivana, srećan rođendan fudbaleru. Pari, M se malo razvlači kada treba da krene, pa drugom roditelju govori "neka te još malo". Onda tako budemo zajedno neko vrijeme. Mada nije pravilo. Meni je problem što mu zadnjih par mjeseci tata dolazi nervozan po njega, pa mu se onda nikako ne ide. Uložim ogromne napore da krene. M bi se malo igrao, vozio trotinet, šetao i sl. Ovaj kao umoran i hoće odmah da idu. Mrsko mu valjda šetati, šta znam... Nervira me to baš, ali šta ću. Onda šetam i igram se ja. Odemo do parkića i tako. Ali mu je lijepo kod tate, cijela svita ljudi oko njega. To mi je najvažnije, da nije tužan kada ode. A kući kada dođe, odmah se uklopi u naš standardni ritam.
|
|
|
|