Beca.t
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Caos zenske . Prethodne dve trudnoce sam ovde trudnovala, znam i neke od vas sa RR druzenja, FB ... a i trecu sam zapocela ovde, javila se, pa napravila pauzu evo do sad. Sad sam odlucila da vam se javim, i ovaj poslednji trimestar provedem sa vama. Ja sam od juce u 7m, tako da brojim vec neko vreme dvocifreno , jedva sam cekala da probijem daj psiholoski broj "jos 100dana" Dolazila sam povremeno, citala, ali nikako da pisem. Popkice, ja te aaaapsolutno sve razumem. Ali bas sve. Ni u jednoj od prethodne dve trudnoce nisam strahovala od porodjaja kao u ovoj. Apsolutno spokojno i srecno sam otisla u porodiliste. Prvi put - jer nisam znala sta me ceka - bzv izazvan porodjaj 2 nedelje ranije, potrajao, indukcija, epidural, usivana .. ali nisam lose prosla. Drugi put fazon "ma znam ja to" btw nikad laksi porodjaj, stila u 1:35 porodila se 2:30, dok su me spremili, usla u salu u sto sam legla u 2:15, znaci 15min sam se ukupno poradjala. Nisam stigla ni za epi, niti usivana..ma sve 5. E sad, kada sam svesna da moze biti i ovako i onako .. sad me je najvise strah. Imam skroz suprotne strahove - te da ne traje dugo, te da l cu da stignem. Te da se ne porodim u kolima, te da ne lezim tamo dugo . Zapravo nemam pojma ni cega se bojim. Prethodna dva porodjaja avgust, vrucina .. samo haljinica, mm od kuce radio. A sad? Sta cu sad? Zima .. prosle god je u to vreme sve bilo zavejano i odseceno, ja natrontana, mm radi do 18h .. poojam nemam ni kako cu ni sta cu. Moj prag tolerancije na bol je dosta visok, ja sam drugi put jedva presekla da krenem. Uopste nisam izvalila da je to to. U 23:30 sam sestri napisala da nema nikakvih naznaka da ce jos, jer sam imala lazne kontrakcije, koje inace imam svaku trudnocu, celu trudnocu .. uopste nisam izvalila da su se pojacale, a eto posle 3h sam imala bebu u rukama. ALi sam isto tako mogla i da ne krenem ... tako da ne znam sta bih ti rekla da te utesim, osem da negde u dubini duse i iskreno, ja ipak verujem i znam da nam ovaj treci mora biti brzi. Mozda ne laksi, manje bolan .. ali trebalo bi brzi,sto opet nije mala stvar. Zao mi je sto nisi uspela epi, cisto zbog svog mira, ali zelim ti da ti ne treba. Ja cu uzeti taj papir dan ima, ali molim Boga da mi ne zatreba i da sve bude brzinski. Moram ti reci da imam jos 3drugarice, moje godiste kojima je ovo treca trudnoca i da se sve 4 ovaj put najvise plasimo, ako ti je za utehu. Ova jedna je isla i kod psihologa i pila bensedine 2x dnevno cak! Porodila se prosli petak, brzinsi i savrseno i sad se pravi vazna i bodri me , a ja jedva cekam da se i ja nadjem u toj situaciji. Jos uvek nisam sebi bas nabila pritisak, ali probudim se nocu, razmisljam, vrtim fil, secam se, zamisljam .. sto nisam pre. Pa se iza bebu pitam da li ej sve ok iako je fala Bogu od pocetka bilo (dok sam u drugoj trudnoci imala nekih problemcica), pa sam i Nifty radila kao da "koliko toliko kupim sebi mir" i opet nista, ovaj put :D. Moram ti priznati, procitala sam, da si pisala da je delom zasluzno i to sto su novine do skoro svako malo pisale o tome. Ali bukvalo svako malo. Ni ja nisam citala, ali bas sto ti kazes, procitas naslov i cao ... Drz se popki, videces kako ce ti za koji sat/dan sve biti smesno pa ces nas bodriti . Ostale sapAtnice, moram se dotaci bas bolne teme za mene a tu su kg. U prosloj sam se sve ukupuno ugojila 9kg, a sada vec 12. Isto mi je stitan proradila, nzm da li je do toga, koliko citam nije ali bukvalno kvasam. Do 13 nedelje sam dobila 1kg a od 13-23 10kg!!! Nemam pojma sto ... Sad opet ide malo sporije, ali ne kao pre :(. I neke venice su mi poiskakale, isla sam kod vaskularnog i na dopler noge - sve ok, kazu "u rok sluzbe", tako da evo cekam da odsluzim, jos 90dana :D. Iskreno - nikada se ovoliko nisam radovala i jedva cekala .. a i strepela. Moj klinac 2g nema pojma, ne kapira nista .. cera (7g) jedva ceka ali je jako tesko podnela sto nije seka. Sada se vec pomirila i srecna je svakako. Mi smo u fazi kupovine stana, tako da me pakao tek ceka. Moramo srediti sve za 3m a ulazimo u porilicnu ruinu koju treba od poda do plafona srediti . Eto ja za pocetak malo poduzi post, ali ne gnjavim ja uvek ovako . Pozdravljam vam trudnice, odoh po ceru u skolu, pa na gimnastiku, vezbamo za takmicenje. Pisemo seeee Draga Zemunka, secam se da si bila na pocetku i onda si nestala sa foruma 😉 Super da si dobro i da je sve ok. Mnogo mi je drago da ima puno mama koje cekaju trece dete a Bebana i cetvrto. Moj muz govori kako treba za 2-3 godine da odemo po jos jedno, jer imamo jos embriona koji nas cekaju. Ne znam...samo da Bog da da ova trudnoca, porodjaj i bebica budu dobro, onda otom potom. Meni je trenutno najveca dilema, da li CR da bude u opstoj anesteziji ili da budem budna? Prosli put sam bila u opstoj... odes zaspis, probudis se, jeste da si sav kao pregazen voz, ali prodje i to. Tada mi dr nisu ni dali sa biram. Kazu VTO, mnogo godina hormona, prezrela posteljica, zasto da uopste rizikuju da slusam sta se prica u sali. Onda mi je dr rekla kako je dobro sto je bilo tako, jer sam malo vise krvarila, morali su da ciste matericu - ako sam dobro razumela, itd...Znaju VTO devojke da smo sve vise puta isle u anesteziju sto kratku za svaku apsiraciju sto na duzu jer smo imale ili laparoskopiju, ili neke druge intervencije...ne znam...verovatno cu poslusati dr sta mi kazi. Ona mi je super! Malo me je strah i jedne i druge anestezije, pa vagam koje se manje plasim. Popki, mora da je krenulo a mozda i proslo? ❤
|