RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 10:02:06)

To sam i ja shvatila, što više tražiš to se više pogubiš [sm=smiley29.gif] doduše u Srbiji mislim da i nema nekog izbora kao u okolnim zemljama. Ja čekam da me put odvede u Pančevo da svratim u DM da vidim uživo DajDaj pa ću ja lako da naručim preko neta. [sm=smiley1.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 11:02:59)

Bubo, kod nas je jako slab izbor. Inace kada se naruce pelene postarinu placaju oni. Sto je bas lep gest. Ja sam bila prijatno iznenadjena. Jos su nam poslali portiklicu od bambusa i jedan dnevni ulozak na poklon.

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 19:51:28)

Imam ih pola pola. 10 sa zaštitnim gaćicama i 10 bez

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 19:51:59)

Ali dajdaj mi se čine najskuplje, ne znam da li griješim. Ima i cokiloki npr dosta jeftinije...

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 19:54:56)

Da. Ono što sam ja čula a u odbranu je njihove cene je sa su njihove pelene 100% od bambusa, dok coki loki nisu. One su kao pola bambus pola pamuk.

superm -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 19:57:42)

Da li neko ima iskustva sa Bambo pelenama? To je neka firma iz Danske, ako se ne varam. Svi njihovi proizvodi su - eko.

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.3.2016 20:07:04)

Nisam čula za njih. Mada ja nakon što sam kupila ove moje više se nisam ni raspitivala o drugim pelenama. Možda su se pojavile još neke na našem tržištu

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (2.3.2016 9:01:10)

IZVORNA PORUKA: superm

Da li neko ima iskustva sa Bambo pelenama? To je neka firma iz Danske, ako se ne varam. Svi njihovi proizvodi su - eko.

Gde si videla te pelene?

Masato -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (1.4.2016 18:20:51)

Ja mojoj bebi stavljam jp Bambo. Danske pelene i kao sto neko rece eko pelene su, manje imaju hemije od ostalih. Koristim ih bebi nocu, preko dana tetram. Super su, mada ne mogu bas da uporedjujem sa pampersom, jer jedini dodir sa pampers pelenama smo imali dok smo bili u bolnici i kuci smo izasli sa osipom (crvenilo i neke gnojne bubuljice, strasno, sa Bambo ne mazemo kremu i nemamo osip. U Nisu ih ima samo u jednoj apoteci.

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (23.4.2016 13:58:41)

Samo da napišem i ovde da sam ispipala DajDaj pelene u DM-u [sm=smiley36.gif] Ja sam bila ubeđena da su one glomaznije i teške, ali je suprotno, baš su lagane i mekaneeee [sm=9nebesa.gif] želela bih sad da iskoristim popust koji imaju ali imam dilemu, da li je praktičnija pelena 2in1, bambusica zajedno ušivena sa nepropusnim slojem ili sama bambusica plus nepropusne zaštitne gaće? Da li se i onaj nepropustni sloj mora uvek menjati kad se menja i pelena?

Masato -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (23.4.2016 21:50:57)

BubaBubica, moj predlog ti je da uzmes posebno bambusicu, posebno zastitne gace. Bambusica se dugo susi, duze nego ostale mpp, a jos sa zastitnim gacicama.... Jos se i pri pranju nekako izvrne pelena, ne znam, meni je prakticnije odvojeno. A sto se tice menjanja zastitnih gaca, peres ih kad se zaprljaju, nekad je to posle jednog nosenja, a nekad i posle vise, inace brzo se suse. Nadam se da sam ti bar malo pomogla :-)

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (23.4.2016 21:55:36)

Ja sam definitivno odlučila da idemo u tu avanturu platnenih pelena, tj. modernih platnenih pelena. Imaš neke kovere (covers) na aliekspersu koji nisu toliko loši, ako te zanima javi mi se da ti kažem koji, ja sam ih preko preporuke kupila. Osim toga, kupila sam nešto pelena od CokiLoki, ipak su mi jeftinije a djeluju super... Nešto ću da uzmem od jedne šivalice iz Bosne i vidjećemo kako će se to sve u svemu pokazati kad beba stigne. Biće tu i tetra pelena i tako...

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (23.4.2016 21:59:26)

Bubo, ja bih ti predložila da izmešaš. Te sa zaštitnim slojem su praktičnije za noć jer mogu više da upijaju i ne mogu da propuste. Ja ih koristim samo noću. A ovde sa prišivenim zaštitnim slojem koristim preko dana.
Zaštitne gaće ja imam samo jedne. Perem ih ručno na dva-tri dana i osude se za čas.
Imaj u vidu da su bambusice bez zaštitnih gaća od rodjendan do kraja pelenaštva. A ovde druge si čini mi se od 5-6kg. Bar je tako bilo pre dve godine.

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (23.4.2016 22:34:22)

Ja sam razmišljala da uzmem sve ove sa prišivenim nepropusnim slojem ali onda mi je nešto kvrcnulo u glavi da će možda biti jednostavnije i za korišćenje i za sušenje da uzmem ipak same bambusice pa sam odlučila vas pitati. Dobila sam 7 švedskih pelena od nepropusnog materijala pa bih mogla te stavljati preko. Znači definitivno ću tako i uraditi, a vremenom kad se naviknem lako ću kupiti i one 2in1.

Pgnpme ti si naručivala preko neta sa Aliexpressa? Ja sam se odlučila definitivno samo za bambusice, ovi coveri to su samo zaštitne pelene ili kako? Ja se još ne usuđujem da naručujem sa ovih stranih sajtova, aliexpresa ili ebay-a [sm=zmeden.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 8:24:31)

Bubo, cover je samo zaštita, nije pelena.
Preko čega ćeš stavljati tetre?

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 16:11:34)

Pa to je samo zaštita, ali puno su jeftiniji nego od šivalica, dva možeš da kupiš koliko bi dala za jedan... Ja ću da ih punim ponekad i tetrama i ponekad drugim ulošcima. Uzela sam i ja ove sa zaštitnim slojem preko, ali samo 5, ostale sam uzela obične moderne platnene pelene na koje ide cover. Uzela sam i 3 bambusice i još nekoliko bambus uložaka i ja sam za sada zadovoljna. Ne daje mi se više novca, ne znam ni kako sam ovo podnijela, ali eto kad je na duže staze...

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 20:12:59)

Ne tetre, nego švedske, to su one što se vezuju, a imam ih od nekog mekanog nepropusnog sloja pa bih njih stavljala preko bambusica bar za početak. Tako mi i deluje najjednostavnije, a pošto nemam baš ni vremena puno ni sad da istražujem puno a predpostavljam da neću imati ni kasnije, bolje sad da rešim najjednostavniju varijantu i posle samo da šljakamo. Pgnpme ti si u prednosti jer ti je prvo dete pa ćeš svo vreme moći posvetiti njemu [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]

Dakle odlučila sam ovako, obične bambusice sa ulošcima naravno, preko toga švedska nepropusna. Bar za početak, kasnije ću lako dokupiti i 2in1 od roditeljskog dodatka. Uz svaku bambusicu ide i uložak ali planiram da dokupim još uložaka za noć, imam i tetre od nužde. Danas sam naručila dve bambusice da vidi i muž a i ostali koji se isčuđavaju na cenu pelena. Ne znam kako su u vašoj okolini reagovali ali kome god spomenem padaju u nesvest zbog cene. Nije im jasno da je cena jedne pelene tolika, kako kad celo pakovanje jednokratnih pelena košta toliko a ova samo jedna. [sm=zz_timebomb.gif]

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 21:11:41)

Znam ja šta su švedske, ali ne znam za te sa nepropusnim slojem, one su uglavnom bile namijenjene za široko povijanje, a ne za zadržavanje tečnosti, koliko ja znam. Eto prvi put čujem. Ja bih ipak uzela da sam na tvom mjestu jedan cover sa aliekspresa jer košta 5-6e a biće ti praktičniji da staviš preko tih bambusica. I ja ću ga koristiti na isti način. Ne znam nikoga ko je imao problem sa slanjem preko alija, ako te je strah (kao što je i mene), na kartici ostaviš samo minimum novca koliko misliš da uplatiš. Ja nemam dozvoljen minus i nemaju šta da mi pokradu. Stiže sigurno, meni je ovo stiglo za 15, 20 dana.
Ja planiram da koristim platnene sa svakim djetetom, ako sve bude u redu... Koristiću platnene samo dok pupak ne otpadne jer su ove malo kabaste a ja neću biti pretjerano vješta sa svim što će me snaći, pa eto makar da ne brinem pritiska li pupak ili ne. Mogu one da se smanje, ali ipak...
Ljudi se uglavnom šokiraju zbog toga što uopšte takva ideja - platnene pelene nekome pada na pamet, pa onda o cijeni ni ne razmišljaju, nego o mentalnom zdravlju trudnice/mame [sm=smiley36.gif].

Sanjalicaaa -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 21:39:21)

Ja se ne bih usudila da poručim to sa alliexpresa, mislim da su lošeg kvaliteta.
Ja upravo mom mišiću stavila bambusicu i cover i sledeće presvlačenje je sutra u 8h.
U mom okruženju se ne čude koliko koštaju pelene, čude se da li je moguće da u 21 veku perem pelene.

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 21:47:45)

Sa aliekspresa se uzima samo nešto ako je neko drugi isprobao koga možeš lično da pitaš za to ili možda ako ima mnogo dobrih recenzija. I ne velika količina. Ja sam uzela dva isključivo na savjet mama koje ih već koriste i djeluju odlično za to koliko su koštali, vidjećemo kako se na guzi ponašaju. Sijaset_ je firmi koji preko njih prodaju, pa zavisi šta se od koga kupuje, zato treba savjet. Osim toga sam uzela za 2e čini mi se one jastučiće za grudi za dojilje, isto su žene baš zadovoljne i vidjećemo kako će se pokazati.
Ne znam, oči su mi ispale čitajući o pelenama i tražeći šta i kako, vidjećemo da li se isplatilo i jesam li pogriješila za nekoliko mjeseci.

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (24.4.2016 22:05:04)

Upravo to i ja napisah u temi za trudnice, ko me nagovorio da potražim pelene tamo kakvih covera ima jaoooo [sm=love.gif]
Ne umem da objasnim čega se plašim, ne plašim se da će me pokrasti, ne plašim se da neće stići, kvalitet gledam po feedback ali plašim se da ne zabrljam da neću znati da naručim i pogrešim nešto, pogotovo što ne znam najbolje engleski [sm=zmeden.gif]
Nisi me razumela, ne kažem da nećeš koristiti platnene pelene kad budeš imala više vremena nego sam mislila na to da nemam vremena da isprobavam, a ni toliko novaca čak i ako jesu jeftinije, ako mi ne budu odgovarale šta ću sa njima [sm=zmeden.gif] ovako ove bambusice sam videla i ''ispipala'' uživo [sm=smiley36.gif]

pngpme -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (25.4.2016 0:22:03)

To si u pravu, ali ja nisam bila u prilici da ispipam nijedne, isto mi se hvatalo jer je sve na neviđeno... Ovo što sam zasad dobila mi sve djeluje super. Pod rukom itd. AKo bude trebala neka pomoć javljaj se, ja sam čitala i čitala i tražila savjeta na sve strane a posle kad beba dođe vidjećemo same koliko smo se usosile i jesmo li pogriješile. Vidi samo za ovu snappi kopču, jeftina je pa možda zatreba da se motaju tetre, neke žene čak isključivo tetraju, ja planiram ponekad, zavisi kako se pokaže... Tetre su baš jeftine, a i snappi pa malo ove da štedim, a i dok je beba mala, da joj ne bude ogromna guka između noga. Šta znam... kombinacija je masu, a šta će kome odgovarati je indiviudalno.

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (25.4.2016 8:03:11)

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

Upravo to i ja napisah u temi za trudnice, ko me nagovorio da potražim pelene tamo kakvih covera ima jaoooo [sm=love.gif]
Ne umem da objasnim čega se plašim, ne plašim se da će me pokrasti, ne plašim se da neće stići, kvalitet gledam po feedback ali plašim se da ne zabrljam da neću znati da naručim i pogrešim nešto, pogotovo što ne znam najbolje engleski [sm=zmeden.gif]
Nisi me razumela, ne kažem da nećeš koristiti platnene pelene kad budeš imala više vremena nego sam mislila na to da nemam vremena da isprobavam, a ni toliko novaca čak i ako jesu jeftinije, ako mi ne budu odgovarale šta ću sa njima [sm=zmeden.gif] ovako ove bambusice sam videla i ''ispipala'' uživo [sm=smiley36.gif]

Joj vidi šta sam napisala, trebalo je da piše više dece [sm=smiley36.gif] prslasam juče načisto [sm=jezicek.gif] Hvala ti na pomoći, a verovatno ću kasnije da gledam i te pelenice kad bude starija malo jer će biti jednostavnije pa će mi trebati savet.

Dobro jutro! Kako ste spavale? [sm=smiley1.gif] Ja sam mogla i bolje, uveče me dugo boleo zub, ušlo mi slatko u njega pa sam danas ustala kao nadrndan zombi ali sad je već bolje kad sam se razbudila. Ovo vreme tako uspavljuje [sm=zaspan.gif] Danas imamo svinjokolj kod svekijevih, ne znam da li da idemo sad ili malo kasnije... ionako mi žene nemamo posla dok ne raskomadaju svinju. [sm=zmeden.gif]

BubaBubica -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (25.4.2016 8:42:19)

Ja nastavljam da brljavim sa mozgom, ubeđena da pišem na ćaskanju trudnica [sm=zz_help.gif]

Milena18 -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (27.4.2016 8:40:30)

Imam jedno pitanje za devojke koje su koristile pamučne pelene (mislim na ove moderne, ne obične tetra) i one od bambusa, izvinjavam se ako je već ranije postavljeno.
Da li imate mašinu za sušenje veša? Ja je nemam, a čitala sam da se bambusice suše i do 3 dana. Nisam sad baš u prilici da ulažem u sušilicu, pa rekoh da čujem vaša iskustva. Može li se i bez nje? Koliko se suše leti, a koliko zimi (čula sam i da ih ne treba stavljati na radijatore)?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 28 [29] 30   Sledeća stranica >   >>