Bebilina -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (13.3.2012 23:32:09)
|
Anci evo ti sajta iz tvog komsiluka: http://www.bynature.ca/cloth-diapering-101.html Ako ides na Top Brands dace ti listu i od njih ti licno imam iskustva sa Bummis, Bumgenius, FuzzyBums & MotherEase. Ovim FuzziBums Sam ja prezadovoljna: http://www.bynature.ca/on-sale/fuzzibunz-pocket-diapers-one-size.html I koristili smo ih od starta do godinu i po. Osim toga imas i BabyBeeHinds koje su ok, TotsBots koji ima veliki izbor itd. Proguglaj par sajtova ove vrste, procitaj savete i razgledaj proizvodjace koji su kod vas aktuelni. Onda odluci da li hoces all in one, pocket, pa od meterijala fleece, pamuk, konoplju ili bambus. Izbor nije lak, zato smo mi i isli na isprobavanje prvo. Jos pominjes da je pranje problem. Raspitaj se da li postoje servisi za pelene. Oni kupe, peru i vracaju. To nisam probala, ali ako nemas svoju masinu mozda je to bolja opcija. A inace sve ovakve se peru na 60, ne iskuvavaju se. Ja ih obozavam i kad vc postoje ne bih se nikad odlucila na klasican tetra sistem. Ipak tetra ne upijaju kao bambus i konoplja recimo i nemaju antibakterjska svojstva, komplikovanije su za namestanje itd. E da, neko je pomenuo drzanje prljavih. Mi smo imali fleece ulozke koji drze vlagu dalje od bebine guze i na njima bi se velika nuzda zadrzala. To bih istresla, isprala, a ostalo pravo u kofu za tu svrhu- znaci poklopac je jako dobro dihtovao. Postoji izbor potapanja u vodu sa cajevcem, ali ja nisam. Prala sam ih svakog treceg dana, po 20-ak kom odjednom. Joe je pomenula ove papirne lajnere. Joj mi smo ih imali i dve sam cele rolne poklonila. Vec sam pomenula da je moje dete bilo ko cigra i sve bi ona to zguzvala i jos gori lom napravila. Ma probala sam i duze i po 2kom, i da ih obmotam- nema sanse! Sve to ona zguzva! Ulje koje Joe pominje je cajevac jer ima antibakterijsko i dezinfekciono dejstvo, i sa praskom za ves se u masinu stavlja, a mozete ga slobodno i za drugu bebinu garderobu koristiti. Takodje ga ni vasi ne vole, pa ce vam koristiti kad deca porastu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|