mama ivane -> PILEĆE LAZANJE (10.7.2019 10:45:13)
|
PILEĆE LAZANJE 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju, 300 g pilećeg belog mesa, 200 ml neutralne pavlake, 200 ml kisele pavlake, 2 šargarepe, 200 g trapista, 100 ml kečapa, mešavina suvih začina, ulje. PRIPREMA: Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko poparite pre slaganja.
|
|
|
|