jance -> RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] (28.6.2019 22:52:10)
|
Dobro vece. Ja dodjoh da se nacudim cudom. Nije mi ovo za negativu, nisam sigurna za koju je temu. Zali se K od juce da je boli glava. Bili u igraonici na otvorenom pa sam prvo kontala suncanica ali dodje kuci i ode u trambolinu pa odbacih to kao foliranje. Danas isto ujutru. U nekom trenutku dodje unutra i trazi duks da obuce da joj hladno. I meni ne klikne! Tek negde oko 3 mi dodje reko daj da joj izmerim temp. Kad ono 39.1 ! ( nije imala temp sigurno 2 godine a mozda i vise). I tu krene zurka. Dam joj paracetamol, spadne na 37.2 u jednom trenutku, trazi a jede. Ustane i kaze da joj je hladno. Vrati se u krevet, ja izmerim temp, 38.7. Sacekam malo, i dam Brufen ( da prodje 4 sata). 15min kasnije pocne da se zali da je boli glava. Izmerim temp, opet 39.1! Odvedem je u kupatilo i tusiram mlakom vodom. Trese se ko prut. Izvadim je iz kade, postavim na noge a ona krene da place da ne moze da dodje do daha i da se ljulja ko da ce da padne. Brzo je odnesem do kreveta, tu povrati sve sto je danas pojela. Spakuje nas mm za dezurnu ( bilo 8h). Odemo na dezurnu, kazu viroza, kod njih temp 38.2, zasicenost kiseonika 98, normalna, srcani ritam ... sve u svemu zasto smo uopste dosli. Dodjemo kuci, izmerim joj temp, 36.2 i pojede jednu malu kesu stapica! I tako. Ja cu sad jedan bensedin a ona ode na spavanje... kazu samo da joj izvadim krv jer je verovatno malokrvna ( predskolcima se to desava u ovom periodu jer naglo rastu) posto je kolabirala na vakcinaciji i sad je ponovo hvatala nesc=vestica....
|
|
|
|