bebilule -> RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] (18.6.2019 22:50:55)
|
Nesto sam razmisljala, ne znam koliko je ta reakcija rezultat toga da se tamo zafrkava, a kod tebe kao ne. Zna li on za mogucnost da ode u USA? Da nije strah od razdvajanja, da nije izmanipulisan? Da se ta situacija od juce ponavlja, svaki psiholog ili soc radnik bi porazgovarao sa njegovim ocem, jer se to posmatra kao njegova nespremnost da ga pripremi da odlazak kod tebe. Mali je on da moze da bira. Ok, desilo se juce, ali to treba svesti na minimum. Situacija je takva kakva jeste, dijete je razvedenih roditelja i tteba mu pruziti svu psiholosku i emotivnu pomoc da se navikne i prevazidje. Nije bzv odredjeno da tek sa 16 mogu birati kod koga ce zivjeti, a tamo od sedme se tek otvara mogucnost da izraze svoje zelje - i to nikako kroz direktno pitanje, vec se to procjenjuje kroz neke druge stvari. Ne znam kako je to juce izgledalo i da li je tvoj bivsi cutao ili se pravio lud, pa mu jos pruzao podrsku. Sa tim stvarima pazljivo radi M. Ok, desi se ponekad, ali on nema i ne treba imati mogucnost da sa cetiri godine bira svakih nekoliko dana sad cu kod tate, sad kod mame. Govorim i da se obrnuto desi, a desice se. Bice situacija kada mu nesto ne odg, pa ce njemu traziti da se vrati tebi.. To je previse za njegovu glavicu. I dalje mislim da vas troje u paketu, ti, M i T, organizujete nekako nesto samo za vas. Odlazak u NS kod tvojih, druzenja, raspust, Strand, more... Falis mu, a ima on tebe i sa T. Nadam se da ce sve biti ok, od srca.
|
|
|
|