dunja RR -> Oblande (30.5.2019 21:52:30)
|
Ja mislim da nemamo temu? Elem, ja ovih dana ko šta radi, dočekujem goste i pravim kolače (i jedem iste[sm=smiley26.gif]), a najviše spremam oblande jer ih S baš baš voli. Isprobah nekoliko recepata, a najbolji čokoladni mi je ovaj, i puno ispadne, a gosti i kući nose: 300 grama secera 3 dcl mleka 250 grama putera 1 kasikica kakaa 3-4 rebra cokolade (ja stavljam Menaž) 2 vanilin secera 250 grama mlevenih oraha 200 grama mlevenog keksa 1 veliko pakovanje oblandi U serpu staviti 300 grama secera i dodati 3 dcl mleka da prokuva. Dodati 1 iseckan puter, kakao i 3-4 rebra cokolade i nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri nekih 10-ak minuta. Umesati zatim 2 vanilin secera. Ostaviti da se malo prohladi i u mlak fil umesati mlevene orahe i keks. Mlak fil namazati na oblande (šupljikavi deo na gore okrenuti). Oblande pritisnuti sa necim teskim i ostaviti da odstoje. Ja sam juče stavila i malko više mleka i 50 gr keksa više, pa su malo ispale mekše oblande, ali gosti kažu da su jo bolje nego one suvlje. Pravim i sa kafom i sa alvom, ali još tražim idealan recept, kada potrefim, javljam.
|
|
|
|