Dora -> RE: Novi Zakon o saobraćaju (1.12.2009 11:11:36)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Kada idemo sami, Luka je vezan u sedištu, kada mm vozi, Luka nikada ne sedi u sedištu, i nikada nije sedeo, već uvek meni u krilu. U početku sam ga vozila na prednjem sedištu, naopačke okrenutog, to je bio jedini način da ne urla, onda sam ga prebacila na zadnje sa nekih 14 meseci, i od onda je tamo. Iskreno, nije mi jasno, kada beba zaspe, pa joj glava padne prema napred (ima slika koju je Neđa postavila u temu o AS), ako dođe do sudara kako dete ne slomi vrat?! Meni je to od početka nejasno i ustvari, ne znam ni sama šta da mislim. Naravno da ne smatram da dete treba da se kotrlja po zadnjem sedištu, ali mi se ni AS ne čine potpuno bezbedne. Ako dete pri tom udaru čak i slomi vrat, zamisli šta bi bilo s njim da nije vezano u sedištu? Bilo bi negde 100 m daleko iz auta jer je izletelo kroz šoferku, pa ti vidi da li je bolje da leti (ne samo po autu, to ako bude imalo sreće) ili da slomi a u najvećem broju slučajeva da samo isčaši vrat[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Statistika je lepo sve to proračunala i zato u celom civilizovanom svetu odavno postoji taj zakon, a ako se ne poštuje to nije običan saobraćajni prekršaj već nešto tipa "teško ugrožavanje života i sigurnosti deteta" i to je ok.
|
|
|
|