besnaglista -> Problemi sa spavanjem (16.5.2019 14:56:08)
|
Zdravo! Nadam se da ne otvaram duplikat temu, ono sto sam pretrazila odnosi se ili na kako bwba spava, tj u kom polozaju, ili kada ide na spavanje, koliko dugo spava i td. Ono o cemu bih ja da takodje pisemo je kada beba ima problem sa spavanjem, da ne moze da zaspi, da se brzo budi, tesko uspavljuje i td. Evo kod mene je to ovako:Beba 4 meseca, nocu spava lepo, zaspi oko 9, pola 10, budi se jednom oko 5,6 jede i spava do cca 8. Ima tu i izmedju jos budjenja gde je malo ljusnem, pomazim i zaspi. E sad, dnevno spavanje je katastrofa. Prvo je spavala svaka 2 sata po pola sata, uspavljivala sam je drzeci je uspravno okrenutu ka meni, jer nikako ne zeli da se drzi u horizontalnom polozaju. Nakon nekog vremena sam uspela da je naviknem na uspavljivanje u kolicima, tako da i kad se probudi nakon pola sata, uspem da je jos malo uljuskam da nastavi spavati. E zadnjih nekoliko dana nece ni u kolicima, ni na rukama, nekad zaspi dok jede, nervozna je jer je preumorna.Dosta sam citala o fazama dubokog i plitkog sna, jasno mi je zasto se budi nakon pola sata i da je ne trebam uspavljivati na rukama, kolicima ili uz jelo, ali drugacije je nemoguce. Jos uvek je mala da je pocnem uciti da se sama uspava. Takodje mi je jasno da se u ovo vreme javlja prva regresija spavanja. Da napomenem da ne sisa, nego je hranim na flasicu i ne zeli cuclu... Tako da nema sta ni da je utesi, i onda od nervoze dok je uspavljujem trpa ruke u usta i onda se ili ogrebe ili zagrcne pa je to dodatno razbudi i iznervira. Kako ste vi resavale ovakve probleme i sta ciniti?
|
|
|
|