jance -> RE: Majski baRR (22.5.2019 17:49:43)
|
IZVORNA PORUKA: Olga75 Jance, nemoj da se bojiš visokog pritiska. Lekovi ga rešavaju i to je to. Ja sam Dobila i diazepam po potrebi ( danas sam ga popila pre razgovora sa bankarima) . Doduše ja imam u porodičnoj anamnezi hipertenziju, počela je kod mene u trudnoći. Čak je bilo frke oko preeklampsije ali nije bilo proteina iu urinu. Sad pijem lekove, jeste ko baba sam al bolje to nego pupupu. Korigovala sam ishranu, so smanjila, kile još nisam skinula i debela sam i naravno da me salo guši. Sigurna sam da kad skinem deseticu da ću i dozu da smanjim [sm=smiley36.gif] Nije strašno biti hipertenzičar, mada ja imam po licu ispucale kapilare od naglih skokova, jbt mogla sam se šlogirati kad bolje razmislim E to mi reci. Meni mama umrla od infarkta u 47 godini pa sam istraumirana, ja ne planiram. Evo pokusavam da resavam lekovima, ali kanda su mi trenutni preslabi. Metildopa 2x dnevno je radila posao a sad dva put Physiothens od 0.2mg i pola Bariosa ne rade posao. Uopste mi nije jasno zasto ali hajd. Nacice se i meni odgovarajuca terapija. Kaze dr da mi hormoni divljaju, jos se nisu od trudnoce smirili. Nemam nekih naglih skokova da imam vidljivih posledica, u trudnoci nije isao preko 140 ali sad posle ove zurke oko kredita probijao do 165 gornji i tek se sad smiruje. Nemam kuci jos merac pa da znam koliko imam ja kuci u mirovanju, mislim da je to najbolji pokazatelj. Radila sam krv, holesterol dobar, secer dobar, svi parametri super, visok pritisak je zbog stresa.
|
|
|
|