dunja RR -> RE: Da li moje dete ima tik? (3.6.2020 17:03:23)
|
Ja pojma nemam gde da pišem, pa ću za početak ovde. M pre par dana počela da koči vilicu, iskreno, mislila sam da umišljam, jer mm misli da u svemo vezano za decu preterujem. Ali postalo je sve češće, da bi juče i prekjuče, postalo učestalo da sam se odsekla, naravno i mm se osdekao i S. Najpre sam uveče zvala privatnika, pomenutog u nekom od ranijih postova Dr Dimitrijevića, ali po glasu bih rekla da mi se javio mlađi, tj. njegov sin, nisam sigurna. Inače, kod supruge dr Nikole, koja je ginekolog idem s vremena na vreme, na UZ, kontrole i sl. Međutim, prvi ternim kod njih je sledeće nedelje, i ok zakazala sam, ali još nisam sigurna da ćemo ići. Dr je rekao EEg što pre. Sinoć to kočenje vilice postaje toliko strašno (za sada ga nema tokom spavanja), dešava se uglavnom kada se ona raduje, i kada jede se desilo par puta, i iz njenog prelepog osmeha, pređe u strašnu grimasu, gde se ja presečem skroz. On ae posle toga rasplače malo, vidim da joj nimalo ne prija taj grozni nevoljni pokret. Nazvala sam momentalno kliniku za neurologiju, videvši da rade 24 h, i jedan ljubazan dr me saslušao, i rekao da svašta može da bude, između ostalog možda i epilepsija, ali da mora da se prati da bi se utvrdilo šta je. Jutros uzela hitran uput u DZ, pa smo bili na klinici nakon toga, neka 2 sata je trajao pregled, ali je ona tada bila plačljiva jer joj se spavalo, pa dr nije video tik. Pregledao je ostalo, sve mu deluje ok, kaže da je super beba. Čudan mu je taj beleg koji je izašao skoro na telu, veliki, on može imati podlogu neke neurokutane bolesti, ali samo ako se javi još belega, ali dr kaže da nije u vezi sa kočenjem viilice. On još ne bi da radio EEG (za razliku od privatnog dr, ali se ja razmišlja da odem ipak i privatno), ovom držanom dr za sada ne liči na epilepsiju, ali ako se pojača da odmah dođemo, i radimo hitne analize. Njemu liči na razvojne ponašajne obrasce, koji traju, mesecima, godinama, mogu prestati posle nekog vremena pa se opet vraćati. Kaže da je jako često kod manje dece. Za sada mi je rekao da je snimim, i donesem mu ovih dana snimak, zakazao oftamologa na klinici, da izvadimo krv na razne analize i kontrola krajem meseca. Odložio MMR do daljneg! Ja naravno trnem opet, od straha, i ne mogu da spavam...
|
|
|
|