Maslacak15 -> RE: Kako ojacati imunitet bebe do godinu dana? (20.4.2019 14:16:41)
|
imao je varicelu samo zato sto je dosao u poziciju da se zarazi od dece koja setaju nevakcinisana okolo. [sm=smiley13.gif]. I to je ono sto je strasno. Ja zivim u nemackoj i imam troje dece i ovde varicella ne postoji. Barem ja nikad nisam cula ikog ko je imao posto su sva deca vakinisana. Evo moja A je napunila godinu dana 21. marta i vakcinisana je vec i protiv MMRa i varicela i meningokoka i pneumokoka ( tri puta) i rota virusa ( plus uobicajene bebece vakcine). Ocemo da pitamo na forumu koliko beba ima njene starosti koje su vec primile te vakcine??? MMR je u Srpskom zvanicnom kalendaru od 12meseci, ja imam utisak da ga retko ko primi pre 15 a najaesce tek sa 18 ili se ceka godo do drugog rodjendana. Pneumokoke su kao poceli da daju, ali i to vidim sporadicno. Varicella je na trzistu ali nije obavezna pa se niko ne vakcinise. Nego se organizuju zurke i umanjuje opasnost od bolesti..... I tako. Vakcine su prve na spisku kako mozete sigurno da pomognete. Kojekakvi preparati su samo uzimanje para. Ima i individualne komponente sigurno. Neke se stvari ne mogu spreciti, formiranje imunog sistema traje i kod nekih izgleda ovako kod drugih onako, sve se to obicno srecom preraste ali bi svima bilo lakse ako bi se bar stitili od bolesti za koje preventiva postoji.
|
|
|
|