RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 9:23:13)

Jutro mame...
Kod nas situacija onako...pisaću kasnije....

Pari a da odes ti kod orl lekara....sto se inhalacije tiče, moras biti istrajna
I meni se deca deru. Nece. Ali moraju. To je za njihovo dobro. Nekad kad me moji gledaju, krenu da mi prebacuju da ih "pustim". Ali ja izguram to. Pa.to je par minuta, a za njihovo dobro je...

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 9:55:51)

L opet slinavi. Ne prestaje....dadih mu sinoc aerius. Ajd da probam i to....kine i izlete mu slinci. Njanjav je...
Bio mu brat koji je 14 meseci stariji od njega. Igrali su se kod L u sobi, trcali po stanu....kad su otisli L zaspao. Probudio se i ubrzo poceo da place. Zali se da ga noge bole. Pokazuje na stopala. Posle kaze da ga je brat udario. Autobusom (one wow igracke koje su poprilicno teške)
Pregledamo mu stopala. Ok su. Celo vece je plakao. Zaspao. Opet se probudio i zalio da ga noge bole. Bas smo se nasekirali i mm i ja.
Od jutris je jednom spomenuo da ga bile noge. Al nekako mi je tuzan. Ne znam vise sta mu je. Danas mu je 6.dan panklava. Mislkm da i sa njim zavrsim. 4 antibiotika je popio za manje od 2 meseca... prica kroz nos. Ne znam.... a planiramo za par dana da odemo do Zlatibora. Defjnitivno moramo otici kod orl dr da vidimo te krajnike, i sta sa njima....

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:04:41)

Dobro jutro dobar dan. Mi imali buran vikend, ceka nas jos burnija nedelja. Tek sam sad skontala da imaju raspust od kraja nedelje.

Zakazala sam si jutros UZ abdomena za 11h, jedva sam nasla gde mogu sada za odmah jer svi zakazuju dva tri dana ranije i obicno ih rade posle podne a ja to ne mogu nikako jer nema ko bebu da mi cuva, mm je tada na terenu. Sad je mm trebao nesto u grad pa cu ja uhvatiti za to vreme. Imam neke bolove vec nekoliko dana nisu jaki ali sam se takodje i utripovala da ovaj moj bruh nije bruh nego nesto drugo... danima sam vec zabrinuta, ne mogu da skrenem misli... rekla sam mm da idem pa kud mi puklo. S obzirom na istoriju, nije za cekati....

bebilule -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:22:14)

Odvedite ga kod ORL privatno Maraj. Očigledno ga zezaju krajnici, ne znam. Prijaće mu i planina. Ne samo njemu, već svima. Baš mi je žao što se muči, miš mali. Sve će to proći.

Kod nas ž vrijeme, kažu povremena vejavica danas [sm=smiley36.gif]. Ja na poslu, luda sedmica me čeka. Juče smo dosta bili vani, skoro cijeli dan. Samo sam ulazila u kuću da onim mojim bolesnim i starim dam da jedu. Haos. Sad kad kuham odmah uzmem kilo i po mesa da ima za par dana. Drukčije ne bi moglo. [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:33:26)

Dobro jutro. Uh, svi kilavi, a tek je ponedeljak. Kažem jutros mm, mrzim kada se u ponedeljak ujutru probudim mrtva umorna. A danas treba da pustim plate filipincima. Biće dobro ako im ne pošaljem pogrešnu valutu.

Mm otišao na otvorena vrata, nismo dugo bili. Ja gledam Utisak nedelje i radim, i samo se nerviram. Bolje da ne palim ni tv i da ništa ne znam.

Juče išli da gledamo frižidere, naravno da smo se zalepili za neke od 90 hiljada [sm=smiley29.gif] jutros smo oboje u isto vreme rekli da nećemo toliko para dati, previše je definitivno.

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:39:42)

Bebi strah me igde da mrdnem
Gledamo i more...
A gde da idem sa njim ovakvim.
Odvela ga moja mama malo kod nje. Kaze da je veseo. Ne mogu da dodju do reci od njega... mama misli da mozda skrece paznju na sebe (zbog onog sinocnjeg plakanja)
Ne znam vise ni ka sta da radim. Bas se sekiram. Kod orl-a moramo definitivno. Al kad vratim film on je do septembra (kada je napunio 3 god i krenuo u vrtic) bio zdrav. Posle krecu mase muke. Al mesec dana ranije je stigla i beba u kucu. Ne znam...stvarno nisam pametna sta se desava.

bebilule -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:56:34)

Ma skrece sigurno nekad necim, vecina u tom periodu to radi. Ali to kada su u pitanju nestasluci ili mozda da se zali da ga nesto boli. A to stalno slinjenje i grlo, to je vec nesto drugo. M je trebala cijela vrticka godina da ocvrsne, toga se sjecam. Zasto te je strah? Ako ne mozete na Zlatibor, odvedite ga gdje blize. Ako vozis  potrpaj ih u auto, ne radis sada, pa izadjite iz grada. I tebi ce biti odmah ljepse. Povedi i mamu da ti pomogne ako ti je frka jer ih je dvoje. Bas vas je zaredalo zimus. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 10:58:25)

Maraj,obavezno da idete negde.prijace i njemu.A za nogu,skrece paznju,verovatno.Sta mu dajea za imunitet, s obzirom da slabo jede..

Rosita -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 11:09:21)

Dobar dan.
Maro, ako ti je za utehu, ništa se neuobičajeno ne dešava. Sve je to očekivano, a znam da je teško. Puno snage ti šaljem.
Mene bole leđa od N. Čim ga dohvatim eto bola. Moram ga prati, šta ću :(
Mm će sutra kod dr. On ništa ne podiže, njegovo je stanje gore dosta, al opet, kako i mene da prođe. Da nije grozno bilo bi smešno 😁
Pari, svi plaču kad se inhaliraju. N je jak, čupa sve živo, mora i rukama i nogama da se drži. Ali ja u tim situacijama ne hajem što plače. On doduše wad ne plače više. Mnogo se puta inhalirao, čak je i veseo sad dok se inhalira. A moj tata nije mogao da gleda da ga inhaliram 😁 . Čak ni plakao nije.
Sve vas puno pozdravljam, redom po redom što bi moj D rekao.

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 11:15:15)

Von davala sam mu imuno cink zimus. Sad pije imunotrofinu. Vec 2.kutiju. jos malo pa ce 3.
Ne znam ovo je vise neizdrzivo. Nije slinio u februaru. I onda je opet krenuo. I evo ga samo krklja. Non stop je zapusen. Ja mu ispirala nos marisolom. Mm misli da je mozda i od tog marisola. Ja kazem da nije... al stvarno uzasno dise
Mm jos danas radi pa je na mini odmoru. Planiramo da odemo na Zlatibor. Bas zbog njega i njegovih krajnika.
A.ovo za noge...jako smo se nasekirali. L se i jeste žalio da ga je ivaj udario, jos dok su oni bili kod nas...a sad da ga je bas toliko udario da njega stopala nole...ne znam..i prste smo gledali, da mu nije polomio prste. Sve ok... koliko smo mi videli. Dal je stvarno ljubomora zbog S ...ili se nesto desava kod njega...ma ne znam, stvarno ne znam.

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 11:17:28)

Idem sad i vit.B da kupim za L. Za apetit. Rekla mi pedijatrica jos ranije, da probam i sa tim

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 11:34:13)

Samo da vam mahnem. Budite dobro.

emicaa -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 11:57:04)

Maraj ja mislim da ga je toliko udario vidjelo bi se.Neka bi modrica morala biti.Po meni je to vise privlacenje paznje.I Dora to radi.Ne iz ljublmore prema Davidu,ona njega voli vise od svega.Kod nje je slucaj ako nam neko dodje pa ne obraca paznju dovoljno na to sta mu ona prica.
Ja sam kao prebijena,cijelu noc mi bilo uzasno lose.Muka i vrtoglavica,nisam mogla ustati iz kreveta da uzmem vode.Spavala kod Dore i nisam mogla otici do muza.A nisam htjela vikati da ne budim djecu

jess021 -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 12:24:10)

Maraj, bol u nogama se cesto javlja kod dece u tom uzrastu zbog rasta prvenstveno. I moja preporuka je da odete kod orl. Ako slucajno pocne da sepa nemoj da se uplasis  jer moguce da dobije sinovitis od toliko cestih upala. 

mama Jo -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 14:28:19)

Pre neki dan sam bas procitala tekst o tome koji bolovi su povezani sa rastom kod dece, izmedju ostalog je i bol u nogama.
Ja zavrsila rucak pa sela da srknem kaficu dok spavajj devojke. Bile napolju pa smo se umorile.... rucamo i opet napolje. Mm posle posla treba da se vidi sa nekim likom oko auta, drzite nam fige da ga konacno prodamo oduzilo se to, sad vec malo nervira sve.

Jutros sam vikala na njih, sad me grize savest ☹

Maraj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 14:32:21)

Pa daj Boze da je to.
Mi smo se jako uplasili. Bas je plakao...
Ali on se zalio na bol u stopalima. Pa smo mislili da ga nije on udarao sa tim autobusom po stopalima. Joj decavi su to. Njih dvojica se ne smiruju kad se sastave...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 15:36:04)

Maraj,daj mu brufen ako se bude zalio..Hoce od rasta,a hoce i od silnih virusa..Isli smo malo u skitnju,i kupim J patike u Lidlu,800din..za leto..ima adidas i ove,i super.

pari -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 15:38:51)

Super za patike von!

Meni T plačljiva ceo dan,uspela sam da je inhaliram ali joj je pun nos i smeta joj...A i ja sam baš baš kilava,zapušena skroz,glava boli...krenula sam sa pancefom...
Jao samo želim da nam bude dobro i da idemo na put normalni!

Rosita -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 15:48:13)

Pari, od srca ti želim to isto!

Ja spremila improvizovani ručak. Dinstala crni i beli luk, mleveno meso, pirinač i blitvu, sok od paradajza, posle krčkals u rerni u vatrostalnoj. I ljudo moji, N jeo! Pu, pu, hvalim te Bože.

pari -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 15:51:27)

Super Rosi! To zvuči ukusno...

Meni T danas ne jede ništa...samo sisa ali ajde nije strašno kad je jedan dan ili par dana... Sad spava, a treba kod dr uskoro...

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 16:09:40)

Maraj pkusaj da mu das "lekic" kad se tako nesto desi. Ogi je imao "napade glavobolje" u skoli krajem prvog tromesecja, plakao, drzao se za glavu... ja odem po njega u skolu, dodjemo kuci - nista! Nije meni odmah preskocilo sta je to moglo biti, ja sam vec mozgala kako ga vodim na snimnje glave itd. Onda jejednom zaova dala Ogiju " lekic" za glavu iliti tik tak jedan i njega prosla glava! Tako smo znali da je u pitanju skretanje paznje...

jance -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 16:19:42)

Inace bila sam na UZ abdomena, doktorka bila diiivna... nema nikakve patologije kako ona kaze, masna jetra sto je normalno s obzirom na konstituciju, malo peska u zuci i malo peska u bubregu. Ona pretpostavlja da je izlazio pesak iz bubrega pa da sam zbog toga imala bolove.

Taman sam se bila smirila od toga, javljaju mi iz banke da je kreditni zahtev definitivno odbijen i da mogu da pokusam tek za 6 meseci. Rece mi drugarica da su prosledili moj broj koleginici iz druge banke gde cu verovatno moci pa su me oni zvali i sad kupljam papirologiju za njih. Znaci grizli smo mm i ja, sudarali se po kuci, beba vristala, sreca pa stariji nisu bili kuci, nisu osetili nervozu....

vocicana -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 16:28:58)

Dobar dan
Ja Jance ne mogu da verujem da je zahtev za kredu odbijen zbog 3 dinara nedozvoljenog minusa! Eto lepo da verujem ne mogu.
Moje dete je isto. Nista ja tu ne primecujem pomak. Dajem probiotik, mada jutros nisam bila kuci da bih pogledala sadrzaj nose, ali racunam da ce taj probiotik da zvarsi posao koliko toliko. Bas se sada vec sekiram tvrdo. Pitala sam gastrenterologa da li ispravno postupam, rekao je sve to moze, do mesec dana, cim nema agresivnih proliva samo opusteno, nema temperaturu.
Radila, sada s[remam rucak.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 16:42:12)

Voci,jesi dala ampulu prolife,ja to stalno ponavljam.Meni je M nesto sumnjiv,..kakio je vec 6 puta,zadnja dva puta nesto cudno smrdi..mada je juce jeo neku kupovnu kasicu..

vocicana -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (15.4.2019 16:49:21)

Ne znam ni sta je Prolife, dajem mu Flora balance probiotik i dete mi definitivno samo na njega lepo reaguje.
Videcu ako ne bude bolje dobice Smectu po propisu pa da vidim da li cemo i koprokulturu davati na kraju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>