smeško -> RE: Razgovori mama 04/19 [chat] (12.4.2019 13:33:00)
|
E sad, Jess bi to mnogo bolje znala. Brufen je u mnogim zemljama izbacen iz svakodnevne upotrebe. Tako su mi rekli na IMD i da je on prvenstveno lek za kostano-zglobni sistem. Paracetamol za bebe je mnogo sigurniji. Ne znam koliko je to tacno, to su bile reci hirurga. To sto T brzo raste ne znaci da ne deluje, barem kod nas nije tako. Nekada deca budu vruca i sa 37,3. Prvo je izmeri, pa onda odluci o sirupu. Pisem ti, Pari, onako kako ja razmisljam, mozda ti pomogne. Davanje sirupa posle par sati na 37 sa nesto moze odvesti bebe i u hipotermiju, jer im centar za termoregulaciju nije dovoljno razvijen. Takodje, to nisu bombonice, pa im dajemo da bi bilo lakse, neke stvari se moraju i pregurati. I ono sto kod mene presudi u ovim ,,ranijim" satima je to sto ,,cuvam" broj doza za vece. Ako dajes na cetiri sata, u nekom momentu vise neces smeti, jer ces prekoraciti dozvoljenu dnevnu dozu. A gadno je kada se to desi uvece, kada T po pravilu bude visa. Ne znam koliko sam ti pomogla, ali nemate toliko visoku T da joj dajes na cetiri sata. Ne znam. Napisace i druge mame kako se one nose sa tim. Ja mislim da je meni T najstresniji deo svake infekcije.
|
|
|
|