Pasta OTI (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


guppy RR -> Pasta OTI (28.11.2009 15:04:40)


Ukrala sam deo recepta od OTI "Piletina u sosu" <-- KLIK
i pripremila umak za špagete juče [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


U tavi sam propržila pečurke (šampinjoni iz konzerve). Volim kad se kao malo zapeku, i nisu više žilavi. To radim bez ulja, samo na teflonskoj tavi.

Dolila sam malo vode (recimo pola čaše), sipala malo tog praška za supu (recimo ravnu supenu kašiku) i promešala, da se napravi sos. Dodala sam kašiku pavlake i mešala... i onda se igrala sa gustinom (dodavala vodu), ukusom (dodavala još praška za supu ili pavlake) i sos gotov u 10 minuta.


a ukus... luksuzan

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anchy_Ljuba -> RE: Pasta OTI (28.11.2009 15:16:51)

I ja imam jedan ekstra recept....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Skuvati spagete,
a dok se one kuvaju u jednu posudu umutiti 1 pavlaku, sa prethodno usitnjenom tunjevinom, (preporucuje se neka malo skuplja, zbog boljeg ukusa) i dodati na kraju kecapa (odprilike 100-150gr) da dobije onako malo crvenkastu boju...
I sluzi se spagete tople, pasta hlada   (ostaviti u frizideru bar jeno pola sata da se ohladi)



Prijatno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anchy_Ljuba -> RE: Pasta OTI (28.11.2009 15:17:55)

Ups, progutala sam slovo d..xexexex




guppy RR -> RE: Pasta OTI (28.11.2009 15:18:59)

JU!!!
Kaže mi Lu da već imamo ovaj recept na Ringeraji hahahahaa
Znači ipak nije OTI pasta

Lu, ajde sredi molim te [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Pasta OTI (28.11.2009 15:20:25)

Ne ovaj nego za piletinu,zar sam rekla pasta[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Idem da provjerim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mama ivane -> RE: Pasta OTI (27.11.2019 18:03:29)

Parmezano spagete


Sastojci600g obarenih spageta180g parmezana30gputeraSoPersun100g mariniranih sampinjona
PripremaZagrejati puter, proprziti pecurke, dodati spagete, i parmezan, zaciniti i posluziti
Brzinski rucak ili vecera preukusno je😉




MamaNecaVo -> RE: Pasta OTI (28.11.2019 0:50:22)

Samo da dopisem,jos je lepse kada se saminjoni pripreme uz maslac + limunov so osebno,ne marinirani e to je uzitak za sva cula.




Stranica: [1]