RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:11:49)

dobro vece. Evo ja konacno kuci. Isla kod A na prvi roditeljski sastanak[sm=smiley36.gif]. Na novom poslu jos adaptacija ali promena prija. Mm se odlicno snalazi u ulozi domacice, on ima jos mesec dana za odgoj deteta i vodi je na navikavanje u vrtic. Bila je danas 40 min sama. Vaspitacice su zadovoljne. Tu mi je i tata, sezona rodjendana pa je to redovna poseta. Veliki decaci su super. Idem malo da ljudikammsa ukucanima hihii.

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:13:15)

Ma ljiso ko da je ona razmusljala o tekstu. Dete naucilo pesmicu i doslo da se pohvali. A vi je kaznili [sm=smiley36.gif]
Jao to su neiskvarene duse [sm=smiley27.gif] verujem da ona pojima nema sta je u tekstu

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:21:42)

Ma da nema tri cuke da je rekla ista lose. Ma strasno. Ona zna sta su jaja. Kokosija 😂 morcija i slicno hahah..ko zna mozda ona sad to vezala za pricu o Uskrsku. Pitaj Boga. Sto ti kazes doslo dete da se pohvali. 

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:33:21)

Kaznili ste je zbog pesme??

Samo da mahnem. Sela sam da radim cim su deca legla. Jos u 8.  Posle cu da pisem ako budem imala kad. 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:47:59)

Sanjice izrecitovala je neprikladnu pesmicu i to joa treneru. 

vocicana -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 20:48:09)

Moj ce vrv biti u krevetu istoo rano, jutros mu se spavalo strasno. Stigla sam na posao, ne volim trecu smenu. Pisah skoro, bas sam intenzivno razmisljala da trazim premestaj, bas mi treba malo mira.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 21:03:12)

Ljiso, verovatno i dalje ne shvata da je ta pesmica losa cim je i treneru recitovala. Ne treba zbog toga da bude kažnjena. To je moje misljenje.

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 21:12:58)

Ja peglala do sada. Sutra idemo da predamo za pasos pa smo i decu kupali[sm=smiley36.gif] ja prala kosu
S se sad probudila pa je uspavljujem. Jedva cekam da zaspi pa da se istusiram

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 21:38:40)

Bas mi hrce T 😞 sta to moze biti?

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:12:26)

Ljišo, možda je dovoljno bilo da joj objasnite zašto to ne valja. Žao mi je, u suštini nije kriva 🙁
Ja D objasnim ružne reči koje čuje. Razne na pi.. i td. On zna šta su intimni delovi. Onda mu kažem to je ružan, pogrdan naziv za intimne delove i koristi se kao nekulturna psovka. On to razume i dovoljno je. Pre neki dan drugarica je rekla dečacima "idioti". Objasnila sam mu tačno psihološko značenje i rekla da je pita je l zna ona šta to znači, da je iskritikuje i objasni joj. Sve to ja demistifikujem. I pi... I ono drugo, treće...

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:15:05)

Dobro veče!

Pari, verovatno joj je nosić zapušen.
Sanjice, jesi li ti bolje? Kako je T?
Ljišo, meni je reakcija tog trenera preterana. Kako je ona uopšte mogla da zna da je to nešto nepristojno? Pa niste je sigurno učili da je jaje ružna reč. Razumela bih da je u pitanju neka psovka ili da je dete starije, ali ovako mi je besmisleno. Osim ako ste joj detaljno objasnili anatomiju muškog tela i još štošta, ona sigurno ni sada ne shvata zašto je kažnjena.
Moje dete spava još od pola devet. Živeo vrtić! Ja spremila šta ćemo obući sutra, skuvala ručak za dva dana, sada sledi opuštanje.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:19:55)

Razgovarali smo mi sa njom h vise navrata a propo pesmica tih i rekli joj da su ruzne i da sadrze ruzne reci. Nismo isli do objasnjavanja jaja😨 ali je valjda to kul i in tamo  sa drugaricama i ponavlja ih  stalno i donosi nove. 
Ona se "uspali" nemam drugu rec za to neko euforicno nekad njeno stanje i ne  zna da stane nekad. Ti je problem. Cak i kad se igra sa P pretera. 
U svakom slucaju danas je recimo na karateu bila sjajna. I vratila se i srecna. Ona voli mislim kao i svako da bude pohvaljena. Jako joj tesko palo sto je neko kudi. Tako da verujem da je naucila lekciiju

mama Jo -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:21:37)

Vece, moji u krevetu ja da se tusnem pa im se pridruzujem.
Milena super, bar si mirna dva dana, ja vec sad razmisljam sta sutra da kuvam.
Laku noc mame i mirnu noc vam zelim.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:23:53)

Moj muz misli da opet ne saljemo Sofiju u vrtic. [sm=smiley29.gif] Kaže evo opet je proslinavila.

Milena, bolje sam. Tacnije od veceras kao nova[sm=smiley4.gif] Evo radim nesto, pa cu posle da gledam seriju na fox life. Nastavili su serijom "To smo mi". Sinoc sam videla, ali mi se previse spavalo da bi do kraja odgledala. Imam opciju da vratim.

T je slinava. Nema temperaturu, ali mozda je sutra ne posaljem u skolu. Javila sam uciteljici.
Imamo problem. Dve devojcice su joj kopale po pernici i nasle papiric koji joj je mm odstampao sa engleskim brojevima od 11-20 kako bi lakse zapamtila kako se pisu. I one krenule da je zafrkavaju kako ima puskice. I da govore drugima. DAnas joj je drugarica u muzickoj pitala jel ona stvarno ima puskice. T i ne zna sta su puskice i nema potrebe za time. Ali eto one sigurno od starijih braca i sestara znaju. Inace te dve devojcice stalno dolaze kod nje diraju joj njene sveske. Sad su kopale jer su vracale T hemijsku koju im je pozajmila. Nisu je ni pitale da li smeju. Kaže T nije joj problem da da bilo kome nesto, ali nije u redu da to zloupotrebljavaju. Ne voli da joj neko dira njene stvari.
Ma, opasne su deca danasnja. Zezaju je sto je mrsava. T je naucila da se ne kopa po tudjim stvarima. Ni moju tasnu ne sme da dira.

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:50:47)

Sanjice, jesi li rekla sve učiteljici? Sa tom decom ima da se radi. Individualno, a odmah eto teme i za čoz.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 22:57:15)

Rosi, zajedno smo rekle. Uciteljica je odmah pitala zašto ste to radile. One se pravdaju. Posle je uciteljica rekla da ce sutra da razgovaraju u skoli o tome. Zbog toga bi najvise poslala T u skolu da konacno kaže sta ima. Ljuti se mm sto joj pricam sta treba da kaže. Misli da treba sama da se izbori jer ce biti i vecih problema. Ja ne mogu tako, a da je ne savetujem. Mene su sikanirali pocev od uciteljice, pa do pojediih ucenika. Jeste moja mama dolazila i borila se. I uspela je. Necu da dozvolim da pati. Ona je toliko oset_ljiva da je to strasno.

Uh, ja se jezim od toga i naljutim na ucenike kad jedni druge ponizavaju.

Rosita -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (28.3.2019 23:05:07)

Ako ne može sama, naravno da ćeš joj pomoći. Ne vidim ništa loše u tome da se kod kuće pripremi, to će joj pojačati samopouzdanje. A to što želi tm, na kraju krajeva i svi mi, otresito i borbeno dete, nisu svi takvi... Mic po mic, male prepreke i korake nek sama preduzima, onoliko koliko može, pa svaki put malo više. Eh, dobra deca često nadrljaju :(

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 0:10:12)

Jao Sanjice tako se i ja nekad osecam kao da joj trpam svoje reci u usta. al dzaba kad ona ne zna da se snadje. Vec par puta ona meni prica da su je nagovarale da uradi ovo ili ono. Danas mi je ponosno rekla kako je rekla necu i recicu vas pa su je onda ostavili na miru[sm=smiley36.gif] Ali verujem da je tesko "protiv" tih smizli kako ih ja zovem. Tako male a tako namazane.

Nedavno pricam sa D i kazem samo te iskoriscavaju (ovi nasi sada bivsi sustanari) i nakon nekog vremena dolazi D i kaze mama iskoriscavaju me ne zelim da se druzim sa njima. PRi tom ja nisam branila druzbu vec joj samo stalno trubim da ne mora da radi nista sto joj ne prija ako joj bilo ko od drugara kaze da nesto uradi.I trubim eto za te pesmice al nije urodilo plodom dokle god nisam vaspitacicu uvukla u to. Danas dolazi sa drugom pricom i kako je pricala vaspitacica o lepom ponasanju i tako.

PRocice sve to sve ce one to izgurati al dzaba kad kazu dobar i lud su braca i jos na to naivan... kombinacija haos. Amoja D nije nimalo borbena niti recita. Jedina mi je sreca sto zna i moze da kaze ne. Ali radimo jos na prepoznavanju "losih ljudi" jer u njenom ruzicastom svetu su svi sjajni i dobrice

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 5:48:44)

Dobro jutro. Mi cemo danas kod mojih. Da ja odradim sve casove sto bi trebala da imam za vikend.  Ne bih stigla zbog svadbe pa hajd da ne ispalim decu.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 6:45:50)

O Ljiso, kako vredna. Mene je probudio stomak, tacnije zeludac. Od juce me boli, a sad sam imala dijareju. Jedva sam izasla iz kupatila.
Sad cemo polako da decu budimo.

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 7:51:13)

Dobro jutro!   Vec sam ostavila M u vrticu jer idu na izlet ceo dan u Pancevo u neki mini zoo vrt i da sade cvece...
A T procurio nos opet bas jako...osim ciscenje sa fizioloskim i noskom,sta jos radite? 

mama Jo -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 8:08:40)

Jutro. Kakva noc, koliko budjenja zbog dece, besike... jaoj, bas bih se sad razvlacila, ali evo vec akcija.
Pari, je l' moras cesto da joj cistis nosic?
Kako ste ostale mame?

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 8:11:01)

Od jutros joj bas curi...kija...Do subote je bila na ab i stavljala sam joj one tobrex kapi u nos...Ne znam da li da joj sad stavljam jos nesto ili da samo cistim nos?

mama Jo -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 8:14:14)

Joj ne znam, je l' mozes nekako da se posavetujes sa dr?

pari -> RE: Razgovori mama 03/19 [chat] (29.3.2019 8:16:36)

Mozda i odem kod dr...taman nismo ni bili na kontroli...Nego kao ne bih da idem za svako curenje nosa...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>