dunja RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/19 [chat] (22.2.2019 21:03:25)
|
Ja sam danas završavala po gradu svašta, tramvajem. Malo hodanja, ali uglavnom tramvaj, bilo mi je sve na toj ruti gde su šine, pa nisam htela taksijem. Pita me mm da li se ljudi u tramvaju čude kada me vide. Vadila krv, stigli rezulatti na faktore koagulacije, žuticu i urinokultura (to mi treba za anesteziologa u ponedelajak) i svi rezultati su ok. Bila do banke za firmu, i predala papire za porodiljsko bolovanje. Ostaje mi još u ponedeljak da predam papire za trudničko bolovanje, tj. neku dopunu, stigao mi juče koverat iz RFZO (kao poslodavcu). A meni sada nekako stomak izgleda manji, prolupala sam. Nekako sam odjednom pokretna, za razliku od prošle nedelje. Luda žena. Dr mi rekla da je jako brine moj osip, izgleda joj strašno, i da bi trebala hitno do alergologa da me pogleda da mi možda promeni metildopu (spominje verapamil da ide umesto dope, jel verapamil uopšte za pritisak?), i ja zvala KBC zvezdara ali neće da prime trudnicu ni kao prioritet, bez mišljenja ginekologa. Gde za vikend da nađem uput, nema šanse. A alergolog tek od ponedeljka radi u stvari. Nemam pojma da li da odem privatno .. ili da guram do ponedeljka, tada idem kod anesteziologa. Jutros pritisak bio 99 sa 70, a sinoć 136 sa 85. Varira čudo.
|
|
|
|